Monica Green

25 år i maktens korridorer

Monica Green håller föreläsningar kring ledarskap, mänskliga rättigheter, utveckling, jämställdhet i Sverige och i resten av världen. En uppskattad föreläsare och moderator som är rolig, trovärdig och generös. Hon föreläser på teman som värdegrund, genus och härskartekniker. Hennes 24 år som riksdagsledamot har givit henne en enorm erfarenhet, stort kontaktnät och gedigen insikt i samhällsfrågor.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • En jämställd arbetsplats – steg för steg
  • Avslöja härskarteknikerna
  • Stoppa våld mot kvinnor – Förebygg, upptäck i tid och avslöja förövare
  • Moderator
  • Monica anpassar sina föreläsningar efter era önskemål

Presentation

Monica Green håller föreläsningar kring ledarskap, balans, utveckling, jämställdhet i Sverige och i resten av världen. En uppskattad föreläsare och moderator som är rolig, trovärdig och generös. Hon föreläser främst på teman som värdegrund, genus och härskartekniker. Men även om hur vi uppnår jämställdhet på jobbet. En inspirerande, kunnig och rutinerad samtalsledare. Hennes trygga utstrålning ger åhörare energi till nya utmaningar och/eller ta itu med sina uppdrag med återvunnen kraft.

Monica Green talar bl.a om FNs kvinnokonvention, våld mot kvinnor, näthat, patriarkatet, feminism, genus i trafiksäkerhetsfrågan, härskartekniker och FNs jämställdhetsmål. Men kan givetvis även beskriva Riksdagsarbetet, beslutsprocesser och vikten av nätverk mm. Dessutom har Monica Green tagit fram sina tidigare erfarenheter som konsumentkunskapslärare och kan ge råd i privatekonomi.

Monica Green har upplevt många år av nattliga förhandlingar, maktstrukturer och oändliga debatter. Hon har med sina 24 år som Riksdagsledamot erfarenhet av utmanövrering, glastak och omåttlig stress, men även vänskap, solidaritet och generositet.

Som delaktig i ungdomsförbund, kvinnoförbund, gräsrotsföreningar och riksorganisationer finns en lång och gedigen kunskap. Ordföranderollen i UN Women Sverige samt NTF är två exempel. Hon har ett brett spektra av olika erfarenheter i sin ryggsäck inom så väl IT-politik, bredbandsutbyggnad, offentliga upphandling, sexköpslagen, samtyckeslagen, trafiksäkerhet och har ett mycket stort internationellt engagemang.

Idag är Monica Green styrelseproffs, rådgivare och valobservatör ute i världen. Den som vill utveckla sitt styrelsearbete, få inspiration till verksamhetsplanering så att det blir både effektivt och lustfyllt kan anlita Monica Green.

Längd: 15 min till 3 timmar beroende på önskemål
Språk: Svenska

Boka Monica Green som moderator eller för en föreläsning om jämställdhet, härskarteknik eller våld mot kvinnor på 031-780 32 35.

– 25 år i maktens korridorer
– Prisad IT-politiker
– Valobservatör
– Rådgivare på FNs Jämställdhetskonferens i New York
– Jämställdhetskonsult