Anna Kinberg Batra

Ledarskapskonsult och fd partiledare

Ledarskap i förändring. År 2015 blev Anna Kinberg Batra Moderaternas första kvinnliga partiledare och ledde ett omfattande förändringsarbete för att partiet åter skulle vinna valet - och hon själv bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Men med ett år kvar till valet tvingades hon sluta under kuppartade former från de egna. Nu är Anna Kinberg Batra aktuell som föreläsare och med boken "Inifrån". Boka en föreläsning med Anna Kinberg Batra om ledarskap, förändring och samhälle.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Ledarskap i förändring
  • Samtal om politik, ledarskap, jämställdhet mm

Presentation

Anna Kinberg Batra blev Moderaternas första kvinnliga partiledare 2015, efter åtta år av moderatledd regering som slutade med en tung valförlust. När ministrarna slutade och resurserna krympte ledde hon ett omfattande förändringsarbete för att moderaterna skulle kunna vinna val igen och hon själv bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Men i stället blev hon den första moderata partiledaren sedan 1907 som inte fick möta väljarna. Redan augusti 2017 avgick hon, efter en turbulent tid med flyktingkris, terrorism, populism, polarisering och till sist även avgångskrav från otåliga partikamrater.

I dag är Anna Kinberg Batra rådgivare och föreläsare om politik, samhälle och förändring, knuten till Handelshögskolan i Stockholm och Centre for Advanced Studies in Leadership. Utöver mångårig och internationell politisk erfarenhet på högsta nivå har hon arbetat med flera nystartade företag och varit informationschef på Stockholms Handelskammare, är rådgivare till Sweden-India Business Council och styrelseledamot i Swedish Space Corporation och Avanza Pension. Anna Kinberg Batra är även engagerad i Seeds of Peace, som utbildar judiska och muslimska ungdomar i ledarskap och samhällsförändring. Hon är också aktuell med boken ”Inifrån”, om hennes tid i politiken och ledarskap när allting förändras.

Boka en föreläsning med Anna Kinberg Batra om ledarskap i förändring eller för ett samtal om till exempel politik, ledarskap, samhällsfrågor eller jämställdhet.

Fotograf: Peter Knutsson

Föreläsningen Ledarskap i förändring är ca 45-60 min

Anna Kinberg Batra kan även bokas för samtal och paneler om politik, samhällsfrågor, jämställdhet, förändring och ledarskap etc.

Boka en föreläsning med Anna Kinberg Batra på 031-780 32 35.

– Partiledare för Moderaterna
– Författare till boken ”Inifrån” (2018) och ”Indien – från stackare till stormakt” (2005)
– Informationschef på Stockholms Handelskammare
– Rådgivare till Sweden-India Business Council
– Styrelseledamot i Swedish Space Corporation och Avanza Pension