Mouna Esmaeilzadeh

Läkare och hjärnforskare

Mouna Esmaeilzadeh är en av de ledande experterna på framtidens hälsa. Mouna är läkare, hjärnforskare och entreprenör inom förebyggande hälsa. Hon har även blivit känd som ”Doktor Mouna" i TV4 där hon gör vetenskap begriplig för alla. Mouna spår att vi med rätt livsstil och medicinsk behandling kan bli 150 år gamla, bl.a med hjälp av robotar, artificiell intelligens och genteknik. Mouna Esmaeilzadeh gläntar på dörren till framtidens sjukvård. Boka en föreläsning med Dr Mouna här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Ja må du leva i 150 år!
 • Framtidens teknologi och sjukvård
 • Från Iran till Scilife Clinic

Presentation

Mouna Esmaeilzadeh föddes i Iran och flydde till Sverige vid tre års ålder – en dramatisk resa genom de kalla bergen som nästan dödade henne. Idag är Mouna ledande expert inom långlevnad. Hon är läkarutbildad vid Karolinska Institutet och har doktorsexamen inom neurovetenskap. Innan hon började sin akademiska karriär som läkare och hjärnforskare så studerade hon musik och naturvetenskap, följt av en masterexamen i filosofi. Hon har tidigare även arbetat med mänskliga rättigheter för FN.

Det senaste årtiondet har Dr Mouna Esmaeilzadeh arbetat aktivt för ett paradigmskifte inom sjukvården där digitaliseringen och modern teknik såsom AI, robotik och genteknik leder vägen mot ett långt hälsosamt liv. År 2009 grundade hon SciLife Clinic, en internationellt erkänd långlevnadsklinik med ett unikt och banbrytande koncept som använder sig av den senaste tekniken och forskningen för att förebygga sjukdomar såsom hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Hon har fått uppmärksamhet för att vara den första läkaren som integrerat genetisk analys som en del av avancerad hälsokontroll för sina patienter, vilket har lett till många kända artister, idrottare och affärsmän som kunder.

För svenska folket är Mouna Esmaeilzadeh känd som Dr Mouna i TV4:s Nyhetsmorgon och efter sitt omtalade Sommarprat i P1. Hon har dessutom blivit utsedd till Supertalang, en av Sveriges mäktigaste inom medtech och till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer.

Mouna Esmaeilzadeh är en omtyckt och internationellt efterfrågad föreläsare. Hennes medicinska – och filosofiska – bakgrund gör henne till en tankeväckande talare som ger nya perspektiv på framtiden. Som hälsovägledare i näringslivet och som banbrytande entreprenör har hon dessutom värdefull insyn i företagsfrågor och ledarskap.

Följ med på en häpnadsväckande föreläsning där Dr Mouna gläntar på dörren till framtiden – det är spännande, hisnande, men också aningen skrämmande. Mouna Esmaeilzadeh målar upp en ny framtid, utan sjukdomar och fattigdom. Allt finns i våra gener och med hjälp av robotar, artificiell intelligens och genetiska saxar kan vi klippa och klistra och ta bort ord som ”cancer” och ”åldrande”. Mouna är övertygad om att det är fullt möjligt att du och jag kan bli minst 150 år – om vi vill. Vad ger det oss för nya möjligheter – och utmaningar?

Boka en spännande föreläsning med Dr Mouna på teman kring hälsa, teknik och vetenskap!

Ja må du leva i 150 år
Följ med på en häpnadsväckande föreläsning där vi gläntar på dörren till framtiden – det är spännande, hisnande, men också aningen skrämmande. Mouna Esmaeilzadeh målar upp en ny framtid, utan sjukdomar och fattigdom. Allt finns i våra gener och med hjälp av robotar, artificiell intelligens och genetiska saxar kan vi klippa och klistra och ta bort ord som ”cancer” och ”åldrande”. Mouna är övertygad om att det är fullt möjligt att du och jag kan bli minst 150 år – om vi vill. Vad ger det oss för nya möjligheter – och utmaningar? Vad händer om tekniken hamnar i fel händer? Vart går teknologins och sjukvårdens gränser? Vad är vårt ansvar?

Från Iran till Scilife Clinic
Möt hjärnforskaren Dr Mouna Esmaeilzadeh, akademikern som blev entreprenör. Affärsidén var enkel: Vi dör i onödan eftersom sjukvården är inriktad på att behandla sjukdomar som redan uppstått. Med rätt typ av undersökningar och förebyggande vård kan vi leva mycket längre. Hur byggde hon upp sitt bolag, Scilife Clinic? Hör Dr Mounas spännande berättelse och entreprenörsresa.

Boka en föreläsning med Dr Mouna Esmaeilzadeh på teman kring hälsa, teknik och framtid på 031-780 32 35.

Stora Inspirationsdagen
Women in tech
Stockholms Handelskammare
Life science-dagen
Lin Event
Företagarna
Kemivärlden Biotech
Worldclass Gym
Digital Health Days
Nordea
Sweden Food Tech
Anders Wall

– Sommarpratare i P1
– Utsedd till en av Sveriges 101 Supertalanger av Veckans Affärer
– Utsedd till en av de 100 mäktigaste inom medtech av MedTech Magazine
– Utsedd till en Näringslivets 150 Superkommunikatörer av Resumé
– Vd och grundare av Scilife Clinic
– Läkarutbildning vid Karolinska institutet, doktorsexamen från Stockholm Brain Institute och en magisterexamen i filosofi

 • Tack @doctormouna för fascinerande och omtumlande föreläsning idag på #småföretagardagen!

  • Annika R Malmberg
 • Dr. Mouna is a leading authority in preventive health, longevity and the future of health.

  • Professor Alf Lindberg, former Secretary of the Nobel Committee
 • Tack @doctormouna för fascinerande och omtumlande föreläsning idag på #småföretagardagen!

  • Annika R Malmberg
 • Dr. Mouna is a leading authority in preventive health, longevity and the future of health.

  • Professor Alf Lindberg, former Secretary of the Nobel Committee
Close