Danica Kragic Jensfelt

Sveriges främsta robotforskare

Danica Kragic Jensfelt är professor i datologi vid KTH i Stockholm och en internationellt prisad robotforskare. Digitala lärare, självkörande bilar och medicinsk diagnostik - i framtiden är robotar en naturlig del av vardagen. Vad innebär det för arbetslivet, arbetsplatserna och oss som människor? Och var går egentligen gränsen – tekniskt och moraliskt? Boka en intressant och tankeväckande föreläsning med Danica Kragic Jensfelt om robotik, AI, digitalisering och framtid!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Hur kommer robotik och AI att förändra våra liv och arbetsplatser?
 • Are we all robots?
 • Science fiction – eller science reality?
 • Current status of robotics research and its impact to the future of mankind
 • Challenges and possibilities of deploying roboitic systems in indoor and outdoor applications
 • Artificial intelligence and robotiocs - impact to financial and insurance sector
 • Social robots and artificial intellignce - will robots be our friends and partners?

Presentation

Danica Kragic Jensfelt är professor vid Institutionen för datavetenskap och kommunikation vid Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Hon är civilingenjör i maskinteknik och har en doktorsexamen i datavetenskap från KTH 2001. Hon är också chef för Centrum för autonoma system, KTH:s forskningscentrum inom robotik. Danica har mottagit flertal priser för sin forskning inom robotteknik, datorseende och maskininlärning. År 2016 blev hon även känd för svenska folket när hon medverkade i Sommar i P1.

Danica Kragic Jensfelt har stor internationell erfarenhet med civilingenjörsexamen från Tekniska universitetet i Rijeka, Kroatien samt som gästforskare vid Columbia University, Johns Hopkins University och INRIA Rennes. Redan år 2007 fick hon IEEE Robotics och Automation Society Early Academic Career Award. Danica är ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin och Ingenjörsvetenskapsakademin. Hon sitter också i styrelsen för Institutet för Framtidsstudier och är hedersdoktor vid Villmanstrands tekniska universitet.

I framtidens Sverige är robotar en naturlig del av vardagen. Vad innebär detta för arbetslivet, arbetsplatserna och oss som människor? Danica Kragic Jensfelt föreläser om människan och maskinerna, och ger konkreta exempel som AI-forskningen kan leda fram till. Det vill säga hur tekniken kan komma att påverka oss samhällsmedborgare framöver. Till exempel digitala lärare, självkörande bilar, medicinsk diagnostik, mer säker identifikation av människor, planering av personlig ekonomi, säkrare byggnader och bättre anpassning av försäkringspremier.

Med erfarenhet som städare bakom sig, och med en son med särskilda behov, drivs Danica Kragic Jensfelt också av tanken på att robotar ska kunna göra våra liv bättre genom att göra sådant vi inte hinner, vill eller kan. Men var går egentligen gränsen – tekniskt och moraliskt? Kan robotar lära sig att imitera empati – och är det i så fall lika värdefullt som ”verklig” empati? Kan robotar passa våra barn? Kan vi använda en artificiell intelligens som icke-dömande psykolog? Och hur mycket får vi egentligen använda robotteknologi för att förbättra oss själva, för att göra oss snyggare eller starkare? Danica Kragic Jensfelt tar oss med på en förhandstitt in i framtiden.

Boka en inspirerande föreläsning med Danica Kragic Jensfelt om robotik, AI, digitalisering och framtid!

Foto: Erik Flyg

Längd: 15min till 2 timmar
Språk: Svenska och engelska

Hur kommer robotik och AI att förändra våra liv och arbetsplatser?
Maskininlärning, robotik och artificiell intelligens är på allas läppar, och väcker många intressanta frågor: Hur kommer dessa tekniker att påverka hur vi lever våra liv och utför våra jobb? När blir det möjligt att låta robotar ta över farliga, slitsamma och tråkiga jobb, och hur kan vi förbereda våra arbetsplatser? Vilka nya jobb uppstår som följd – för oss människor? Och var går egentligen gränsen för vad framtidens robotar kommer klara av?

Boka en föreläsning med Danica Kragic Jensfelt om robotik, AI, tech och framtid på 031-780 32 35.

Nobel Center
PTS
Sime
TedX
Dagens Arbete
Samhällsbyggnadsdagarna
BCBT12
Teklafestivalen
Danske Bank
Fastighetsmarknadsdagen
SSF
Elektroautomatik

– Sommarvärd i Sommar i P1
– Utsedd av tidningen Mama till Årets framtidsmama
– Ansiktet utåt för det svenska klädmärket Rodebjer
– Mottagare av IEEE Robotics and Automation Society Early Academic Career Award
– Ledamot i Kungliga Vetenskapsakademien och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien
– Tidigare ordförande IEEE RAS tekniska kommittén för data- och Robot Vision
– Hedersdoktor vid Villmanstrands tekniska universitet i Finland
– Disputerade i robotik med avhandlingen Visual Servoing for Manipulation: Robustness and Integration Issues

 • Otroligt intressant och uppskattat av Scanias anställda och inbjudna!

  • Scania R&D
 • Otroligt intressant och uppskattat av Scanias anställda och inbjudna!

  • Scania R&D
Close