Nya talare om aktier, investering och sparande

3 maj 2018

Det totala antalet aktieägare har ökat – nu sparar nästan var femte person i aktier enligt Euroclear vilket betyder att en nedåtgående trend under lång tid har brutits. Men aktieägandet är fortfarande betydligt lägre hos kvinnor än bland män.

Under 2017 ökade antalet aktieägare med omkring 20 000. Fler än 1,8 miljoner privatpersoner i landet äger numera aktier. Men av dem är majoriteten – 1,1 miljoner eller 60 procent – män. Även om det är unga i åldern 21 till 30 år som står för den snabbaste ökningen av antalet aktieägare, så är män i åldern 50 till 64 år fortfarande överrepresenterade i statistiken. Kvinnor är en underrepresenterad grupp när det kommer till sparande och aktier.

Det har tidigare funnits få förebilder och forum för kvinnor att nätverka kring investeringar. Men nu har den bilden förändrats. Och vi är glada att kunna presentera några av de främsta rösterna när det gäller att göra investeringar och sparande tillgängligt för alla – inte minst för kvinnor. I helgen skriver Andra Farhads event Börshajen Academy historia med 10.000 deltagare på Hovet i Stockholm. Några av de grymma talarna kan vi nu presentera som nya föreläsare hos oss!

Tre nya talare om aktier, investering och sparande:

Boka en föreläsning med Therese Lundstedt, VD för aktieinvest, om ledarskap, digitalisering eller ekonomi.Therese Lundstedt – VD Aktieinvest och Framtidens Kvinnliga Ledare
Therese Lundstedt är VD för nätmäklaren Aktieinvest. Hon har jobbat inom finansbranschen i 12 år och blev VD första gången vid 25 årsålder. Hon är en flitigt anlitad föreläsare och inspiratör inom ämnena sparande, digitalisering och ledarskap. År 2017 blev hon utsedd till Framtidens kvinnliga ledare av organisationen Ledarna. Hon är en av de yngsta VD:arna i finansbranschen och en av få kvinnor. Therese brinner för att medarbetarna ska älska att gå till jobbet och för att utmana gamla strukturer.
Läs mer om Therese Lundstedt här

 

Boka en föreläsning med Framtidsfeministen Sandra Bourbon om aktier, privatekonomi, jämställda investeringar, entreprenörskap, varumärke och millenials.Sandra Bourbon – grundare av bolagen Framtidsfeministen och Equalytics
Sandra ”Framtidsfeministen” Bourbon är millennial och entreprenör som brinner för en jämställd framtid. Hon var först i världen med att investera i svenska jämställda bolag. Sandra vill få fler att ta kontroll över sin privatekonomi och föreläser även om sin resa som serieentreprenör genom att bygga varumärke med sociala medier, eller hur du attraherar millennials. Sandra Bourbon följs av 20.000 personer och har blivit utsedd till Supertalang och en av Sveriges mäktigaste inom hållbarhet.
Läs mer om Framtidsfeministen Sandra Bourbon

 

Boka en föreläsning med Anna Svahn på tema sparande, ekonomi, aktier, investeringar och karriär.

Anna Svahn – Författare till Investeringsguiden
Anna Svahn är 25-åringen som på kort tid seglat upp och tagit plats för att göra sparande och investeringar mer tillgängligt för alla. Anna är författare till boken ”Investeringsguiden: så kommer du igång med ditt sparande” och driver Economista och Feminvest – två av de största investerarnätverken i Sverige med närmare 150 000 kvinnor. Dessutom utsedd till en av VA:s Supertalanger 2018. Boka en föreläsning med Anna Svahn om investeringar, aktier, sparande, vardagsekonomi och karriär.
Läs mer om Anna Svahn här

 

Vill du ha fler förslag på talare om aktier, investering och sparande? Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt.