Pia Johansson

Skådespelare och komiker

Pia Johansson är en av våra största och mest folkkära skådespelare och komiker. Hon är dessutom en av Sveriges skickligaste improvisatörer. Den som har sett henne på Stockholms Stadsteater, i Parlamentet på TV4 eller som rösten i Halv åtta hos mig har fått uppleva hennes förmåga att fånga och förvandla fröer från publiken till komiskt guld. Du kan boka roliga Pia Johansson som konferencier eller för en underhållande föreläsning om arbetsglädje, kreativitet, bemötande eller kommunikation.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Våga improvisera och världen blir roligare
  • Låt inte logiken hindra kreativiteten
  • Med skratt går allt lättare och idéerna flödar
  • Utan lek blir livet lätt innehållslöst

Presentation

Pia Johansson bestämde sig vid sju års ålder för att bli skådespelare och så blev det. När hon lämnade Stockholms Stadsteater hade hon varit anställd och tillhört ensemblen i 30 år. Förutom oräkneliga teaterföreställningar så har vi sett henne i både TV och radio. Hon hörs i radions På Minuten, som politiker i tv-programmet Parlamentet och som programledarrösten i Halv åtta hos mig. Vi har också sett henne i Göta kanal 2, Skärgårdsdoktorn och Rederiet.

Pia Johansson är ett känt ansikte för de flesta svenskar. Hon är en av våra största och mest folkkära skådespelare och komiker. Hon har stor rutin och lång erfarenhet från ”livesändningar” och teaterscenen – både som skådespelare och regissör.

En av Pia Johanssons styrkor är hennes blixtsnabba improvisation. Hemligheten ligger i att släppa självcensuren, avslöjar hon.

För Pia Johansson är kreativitet, spontanitet och leklust tre viktiga ingredienser i allt hon gör. Som föreläsare kan hon hjälpa er att få ökad insikt i hur ni kan skapa ett kreativt klimat och förbättra kommunikationen i er arbetsgrupp. Lyssna och se hur ni genom lek och improvisation skapar ett flöde av kreativa idéer. Pia Johansson kan även bjuda på improviserade sketcher i närkontakt med publiken. Hon illustrerar hur mycket kreativitet vi bär på och hur mycket bättre vi mår när vi får skratta. När spontaniteten och leklusten styr kan vad som helst hända och det som händer blir ofta hysteriskt roligt.

Pia Johanssons specialitet är att skräddarsy underhållande inslag med allvarliga undertoner i improviserad form. Hon föreläser kring ämnet kommunikation – vad vi tror att vi säger, kroppsspråk och konflikter – ja det mesta som har med mänskliga relationer att göra. I sina föreläsningar bakar Pia även in olika övningar som får publiken att kliva ur sin egen ram och släppa på sina kontrollbehov. Detta brukar locka till många goda skratt och bra stämning bland åhörarna.

Boka Pia Johansson som konferencier eller för en underhållande föreläsning om kommunikation, kreativitet och arbetsglädje här!

Umeågalan
Kvalitetsmässan
Släktforskardagarna
Helsingborgs Kommun
1.6 miljonersklubben
M-Magasin
Gaygalan

– 30 år som anställd på Stockholms Stadsteater
– Politiker i Parlamentet
– Skådespelare i bla Göta kanal 2, Skärgårdsdoktorn, Rederiet
– Regissör
– Programledare Halv åtta hos mig

  • Föreläsarna var Pia Johansson och Elizabeth Kuylenstierna och jestaligen så bra det var! Pia & Elizabeth var pålästa, engagerade, hade bra publikkontakt, var ett nöje att lyssna på och gav många tankar och funderingar. Jag tycker att den där föreläsningen borde vara obligatorisk för alla!

    • Åhörare
  • Föreläsarna var Pia Johansson och Elizabeth Kuylenstierna och jestaligen så bra det var! Pia & Elizabeth var pålästa, engagerade, hade bra publikkontakt, var ett nöje att lyssna på och gav många tankar och funderingar. Jag tycker att den där föreläsningen borde vara obligatorisk för alla!

    • Åhörare
Close