Klara Zimmergren

Programledare och komiker

Klara Zimmergren är komiker, skådespelare och populär programledare för SVT och SR. Klara ligger bakom den banbrytande SVT komediserien Mia och Klara som fortfarande älskas av tittarna. Klara Zimmergren har också gjort Djursjukhuset för SVT och hörs frekvent i radioproduktioner som Känsligt Läge och Karlavagnen. Klara kan du boka som konferencier och moderator - som föreläsare om att se humorn i vardagen, Uppdrag 50 år, Kvinnan som slog följe med djuren eller Vad händer om barnet inte kommer?

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Allt kommer bli bra - En föreställning om att få till livet i "rätt" ordning
  • Livet del 3, hur får man till det?
  • Vad händer när barnet inte kommer?
  • Kvinnan som slog följe med djuren
  • Prata människa
  • Medberoendpersonligheten från helvetet

Presentation

Klara Zimmergren är komiker, skådespelare och populär programledare för SVT och SR. Klara ligger bakom den banbrytande SVT komediserien Mia och Klara  som fortfarande hyllas och tokälskas av tittarna. Klara har också gjort Djursjukhuset för SVT och hörs frekvent i radioproduktioner som Känsligt Läge och Karlavagnen.

Klara Zimmergren har du troligen hört i Sveriges Radio, där hon arbetat med humorproduktioner som Rollon, Bosssanova eller Zimmergren och Co. År 2007  sändes den första säsongen av det banbrytande humorprogrammet ”Mia & Klara” som hon gjorde tillsammans med Mia Skäringer. Programmet hade i genomsnitt 1 miljon tittare per avsnitt. Klara gjorde där de oförglömliga karaktärerna, It-nörden Rolle, samt den xtraordinära svärmodern Viveka Andebratt och den socialt missanpassade hundtränaren Görel.

År 2012 låg Klara Zimmergren i topp på det mest lyssnade sommarpratet i P1 då hon naket skildrade det utanförskap som en lång längtan efter barn kan innebära. 2014 kom hennes bok ”Längtan bor i mina steg” på samma tema. Klara har också en förkärlek för djur och i synnerhet hundar och blev en omtyckt programledare för Djursjukhuset samt radioprogrammet Hundland i P1.

Klara Zimmergren kan som ingen annan iaktta och skildra olika karaktärer i samhället och pratar gärna om det komiska i vardagen och hur svårt det kan vara att vara människa när våra fasader rämnar.

”Allt jag gör, det kvittar vad det är jag berättar om, så måste det pendla mellan djupaste allvar och humor.  Det finns ingen annan väg. Därför är det också jätteviktigt för mig att den som lyssnar och tittar på mig skall känna sig helt trygg och även känna igen sig i dessa två motsatser. Att skratta åt sig själv, är en drivkraft jag aldrig släpper taget om” säger Klara Zimmergren.

Boka Klara Zimmergren som konferencier eller föreläsare på teman kring humorn i vardagen, livet efter 50, barnlängtan och djur.

Längd: ca 45 minuter
Språk: Svenska
Målgrupp: Gärna kvinnor 30 och uppåt

Allt kommer bli bra – En varm och rolig föreställning om att inte få till livet i den ”rätta” ordningen
Var är egentligen manuset till livet efter man fyllt 50? Och är det verkligen nödvändigt och sunt att älska sig själv? I sällskap av sina karaktärer: It-nörden Rolle, den xtraordinära svärmodern Viveka Andebratt och den socialt missanpassade hundtränaren Görel, tar Klara sig an psykfallsgräl på Ikea, osköna hiphopmoves, hundcurling, och konsten att försöka leka Gud.

Med sina oefterhärmligt träffsäkra betraktelser kommer Kara att lotsa oss igenom hur livet kan komma att gestalta sig – och allt slutar trots allt ganska bra!

Regi – Julia Njord
Längd: ca 1 tim 30 min. Ingen paus.

Längtan bor i mina steg –  En lättsam men gripande föreläsning om när livet inte blir som man tänkt sig
År 2012 var Klara Zimmergren sommarvärd i P1 Sommar, när programmet tonade ut, var Klaras mejlkorg nästan full , av människors berättelser. Ämnet var barnlöshet. Att vänta och längta alldeles för länge på ett barn. En resa som för Klaras egen del efter många år landade i en adopterad son. Trots att det inte borde vara någon skam i att ha svårt att bli förälder så är det många gånger ett tabubelagt ämne.

Människor som går igenom ofrivillig barnlöshet måste inte bara ta sig igenom besvikelser , de skall också förhålla sig till en ibland lite ”klumpig” och oförstående omgivning. Klara belyser hur man bäst bör hantera ämnet när man är den som längtar men ger också tips om hur man som anhörig eller anställd inom vården kan göra processen lättare.

Boka Klara Zimmergren för en föreställning, föreläsning eller som konferencier på 031-780 32 35.

– Komiker och Manusförfattare: Rollon i P3, Mia och Klara, Kvarteret Skatan reser till Laholm, En komikers uppväxt
– Hund och Djurkännare: Programledare för Djursjukhuset och Radioprogrammet Hundland i P1
– Sommarpratare
– Erfarenhet av barnlängtan
– Författare till boken Längtan bor i mina steg
– Skådespelare