Renata Chlumska

Framgångsrik äventyrare

Renata Chlumska är den kända äventyraren som har bestigit Mount Everest som den första svenskan i världen, rundat USA helt på egen kraft och kört motorcykel från Indien till Sverige. Nu har hon sikte på rymden! Som föreläsare talar Renata om sina otroliga expeditioner och äventyr men även om mål och visioner, teamwork och att alla kan uppfylla sina drömmar, bara man vågar!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Äventyrsskildringar – Otroliga resor ut i världen och in på livet
  • Förändringsbenägenhet, riskvärdering och målfokusering
  • Projektledning, ledarskap och teambyggnad

Presentation

Renata Chlumska är inte den som säger nej till nya utmaningar. Som 25-åring besteg hon Mount Everest som första svenskan i världen och hade tidigt ett starkt intresse för friluftsliv, resor och främmande länder. 4 år tidigare var hon baslägerchef för Göran Kropps Mount Everest Expedition och cyklade därefter hem från Nepal till Sverige genom bland annat Indien, Pakistan och Kina. Ett år senare blev hon första svenska att nå över 8000 meter utan syrgas på berget Shishapangma. Efter det körde Renata motorcykel hem från Indien.

Renata har även hunnit med att runda USA helt av egen kraft genom 48 stater i kajak, cykel och inlines genom öken, floder, berg och hav. Ett äventyr som tog 439 dagar och över 18 200 kilometer. Den 15 september 2006 dagen för målgång på expeditionen, utnämndes till ”Renata Chlumska Day” av Seattles borgmästare. De senaste åren har Renata hunnit producerat en dokumentärfilm om sin USA-expedition som vunnit fina priser bland annat på i filmfestivaler i Dijon, Franrike och Vancouver. Hon har även hunnit med en Svensk Klassiker.

Renata föreläser om sina äventyr med mycket bilder och filmklipp men även om mål, förändringsbenägenhet, riskvärdering, förverkligande av idéer och drömmar. Men framför allt om inställning, att våga satsa och att ha viljan för att uppnå sina mål. Framgång kräver mycket hårt arbete, beslutsamhet och engagemang. Man kanske inte kan påverka varenda faktor runt omkring oss men betydligt fler än man tror. Som föreläsare menar Renata Chlumska att alla kan nå framgång om vi lägger energi på de vi faktiskt kan förändra och tar personligt ansvar. En tjej från Skåne kan till och med nå toppen av världens högsta berg!

Trygghetsrådet
Göteborgs Symfoniker
Handelskammaren
Gotlands kommun
Jokkmokks kommun
Bluegarden

Första svenska kvinna att bestiga Mount Everest
Utsedd till årets äventyrare 2007
Kört motorcykel från Indien genom Pakistan, Iran och Europa till Sverige
Har rundat USA av egen kraft genom 48 stater
Vunnit fem priser för dokumentären om USA-expeditionen