Så får du en solig sommar – miljöexperterna tipsar!

14 jun 2017

Trump, plastpåsförbud och Östersjön

Att själv kunna välja sitt semesterväder hade varit härligt. Och på ett sätt har vi kanske redan gjort det. Varje dag gör vi stora och små val för framtidens klimat. Idag tipsar vi om föreläsare som är miljöexperter. Som framtidsspanar och lär oss hitta lösningar. Om hållbar utveckling, energi, klimat, livsmedel och kemikalier. Miljöhjältar som visar den enda vägen framåt.

Nyfiken på de här miljöexperterna eller vill du ha andra förslag på föreläsare inom miljö och hållbarhet? Vi har över 300 talare i vårt nätverk. Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt att boka en föreläsning som ger publiken stor inspiration.

Boka Tone Bekkestad som föreläsare eller moderator kring miljö och hållbarhet

Tone Bekkestad – Meteorolog med klimatkoll

Vad händer egentligen med vädret? Med sitt proffsiga framförande och kända ansikte är Tone Bekkestad en mycket uppskattat föreläsare och moderator. Lyssna på en spännande föreläsning, där Tone lyfter fram innovativa och spännande exempel på teknologier, energieffektiv teknik, nytänk och lönsamma investeringar – som kan ta oss hela vägen till målet för att lösa klimathotet.
Läs mer om Tone Bekkestad här

Maria Wetterstrand föreläsare och moderator, tidigare Miljöpartiet

Maria Wetterstrand – Grön debattör och föreläsare

Maria Wetterstrand är fristående grön politisk debattör och skribent, tidigare mångårig riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet de Gröna. Hon är författare till boken ”Den nya gröna vågen” och en mycket populär föreläsare inom ämnen som miljö, kommunikation, teknik, hållbarhet, utveckling och genusfrågor. Maria Wetterstrand är även utmärkt som moderator.
Läs mer om Maria Wetterstrand här

Boka Catarina Rolfsdotter Jansson som moderator på engelska eller kring samhällsfrågor

Catarina Rolfsdotter-Jansson – Internationell moderator

Journalisten Catarina Rolfsdotter-Jansson föreläser gärna under rubriken ”Framtidsspaning baklänges – 2050: Så fick vi en hållbar värld”. Catarina är även en mycket kunnig moderator inom områdena hållbar utveckling (energi, klimat, CSR, stadsplanering, trafik, bygg). För allmänheten är hon mest känd som programledare för SVT:s Arga doktorn och för att ha programlett invigningen och 43 presskonferenser för Eurovision i Sverige.
Läs mer om Catarina Rolfsdotter-Jansson här

Boka en föreläsning med Therese Birath på ämnen som kemikalier, giftfritt, giftfria förskolor, hållbarhet och medveten konsumtion.Therese Birath – Expert på kemikalier

Therese Birath är kemist och författare till boken ”Lär dig medveten konsumtion”. Hon är nominerad till Årets miljöhjälte av WWF och Aftonbladet. Therese föreläser om hur vi kan minska exponeringen av kemikalier i vardagen och konsumera hållbart för en friskare framtid. Hon presenterar vardagskemi på ett fängslande sätt genom att blanda forskningsresultat och exempel. Dessutom certifierar hon giftfria förskolor.
Läs mer om Therese Birath här

Boka en föreläsning med Johanna Stål om miljö. hållbarhet, energi och klimat

Johanna Stål – En av Sveriges miljömäktigaste

Med Johanna Stål kan du få föreläsningen ”Nio hållbarhetstrender som förändrar världen”. Johanna är chefredaktör och grundare till Camino – Sveriges enda hållbarhetsmagasin. Johanna är författare till flera böcker och mycket kunnig i hållbarhetsfrågor. Hon är känd för att i sina föreläsningar inspirera, skapa hopp och underhålla – trots att ämnet ofta kan kännas tungt.
Läs mer om Johanna Stål här

Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt att boka en föreläsning med någon av miljöexperterna ovan, eller om du vill ha tips på fler föreläsare inom miljö och hållbar utveckling.