Sara Damber

Social entreprenör som grundat Friends mfl

Sara Damber är en av Sveriges mest framstående sociala entreprenörer. Hon har grundat ett flertal rörelser för barns och ungas rättigheter, bl.a Child10, Youth 2030 och Friends. Tillsammans med Kinneviksgruppen har hon även startat stiftelsen Reach for Change, som bidragit till bättre livsvillkor för flera miljoner barn. Aktuell med boken "En handelsresande i godhet". Boka en föreläsning med Sara Damber om civilkurage och värderingsdrivet ledarskap här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Värderingsdrivet ledarskap på riktigt
 • Den grymma tystnaden – och hur du bryter den
 • 25 år i godhetsbranschen – vad har vi lärt oss?
 • Sluta drömma – börja göra skillnad
 • 10 trender för civilsamhällets framtid
 • Moderator

Presentation

Sara Damber är en av Sveriges mest framstående och uppmärksammade sociala entreprenörer. Hon har grundat ett flertal rörelser för barns och ungas rättigheter. Redan som 19-åring startade hon antimobbnings-organisationen Friends, som har förändrat synen på hur mobbning och kränkningar kan motarbetas.

Därefter har Sara grundat och drivit organisationerna Reach for Change, Youth 2030 Movement och Child10, som alla på olika sätt arbetar för att stärka barns och ungas rättigheter och inflytande. Sara har även lett ett antal förändringsprojekt inom offentlig sektor – på nationell, regional och lokal nivå.

Nu är Sara Damber aktuell med boken ”En handelsresande i godhet” där hon delar sin berättelse från tre decennier av kamp för ett modigare och mänskligare samhälle. I boken berättar Sara Damber om hur den egna utsattheten under skoltiden leder till ett kompromisslöst arbete för barns och ungas rättigheter som tar henne ut i världen, till näringslivets högborg och den politiska maktens korridorer. Parallellt med Saras egen berättelse löper en annan, om hur det svenska civilsamhället och dess folkrörelser under de senaste decennierna förvandlats till en professionell godhetsindustri – på gott och ont.

Sara Damber är en mycket uppskattad föreläsare och inspiratör i frågor om bland annat civilkurage och värderingsdrivet ledarskap. Hon kan också anlitas som moderator.

Foto: David Möller

Längd: 45-60 minuter
Språk: Svenska

Värderingsdrivet ledarskap på riktigt
Många pratar om värderingsdrivet ledarskap, men få klarar att visa det. Sara Damber delar med sig av sina erfarenheter från att leda förändringsarbete i civilsamhället, näringsliv och offentlig sektor.

Den grymma tystnaden – och hur du bryter den
Sara Dambers liv vände när en klasskamrat klev fram och sa hej. Sedan dess har hon vigt sitt liv åt att få fler människor att våga kliva fram och bryta den grymma tystnaden. Här är Sara Dambers bästa tips för hur du vågar använda din röst – och får människor omkring dig att använda sin.

25 år i godhetsbranschen – vad har vi lärt oss?
När Sara grundade Friends var den ideella sektorn i Sverige en trögrörlig koloss som dominerades av ett fåtal stora medlemsorganisationer. 25 år senare kan vem som helst starta och hoppa på nya rörelser för att förändra världen. Att ta ställning och göra gott har blivit ett sätt att förverkliga sig själv och bygga sitt personliga varumärke.

Sluta drömma – börja göra skillnad
Hon har grundat en handfull organisationer, fått hårdhudade kapitalister att satsa på barns rättigheter och skapat bättre förutsättningar för miljontals barn. Här delar Sara Damber med sig av sina bästa tips för hur du slutar drömma om en bättre värld och börjar göra skillnad.

Boka en föreläsning med Sara Damber på 031- 780 32 35.

– Författare till En handelsresande i godhet (Ordfront 2021)
– Grundare Friends, Child10, Youth 2030, Reach for Change
– Verksamhetschef Stenbecks Stiftelse

 • Persistence, compassion, efficiency. An exceptional passion and thrive were the obstacles are never bigger than the possibilities.

  • Jacob Flärdh, Secretery General Child 10
 • Sara is a force of nature. Her commitment to positive change has inspired many to follow – including me!

  • Johanna Hallin, Partner and CEO Srey
 • Persistence, compassion, efficiency. An exceptional passion and thrive were the obstacles are never bigger than the possibilities.

  • Jacob Flärdh, Secretery General Child 10
 • Sara is a force of nature. Her commitment to positive change has inspired many to follow – including me!

  • Johanna Hallin, Partner and CEO Srey
Close