Elin Ek

Konferencier med folkbildningspris

Elin Ek är en folkkär programledare med stor erfarenhet från både radio och TV. Med start i Grynets Show blev hon en hyllad ambassadör för ungdomsfrågor och utsedd till en av landets starkaste opinionsbildare. Elin Ek är en uppskattad föreläsare kring bl.a värdegrund och självkänsla samt en efterfrågad konferencier i alla sammanhang.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Värdegrunder och självkänsla
  • Konferencier och moderator

Presentation

Elin Ek har med karaktären Grynet varit programledare för SVT-programmen Grynets Show, Grynet på Vift samt Grynets Megashow. Grynet har också funnits i SR-programmen Ketchup, P3 Star samt programledare för scenshowen Sommartoppen. I egenskap som sig själv var Elin programledare för Elin Ek i P3 och Nickelodeon Kids Choice Awards. Tillsammans med David Batra har hon varit programledare för SVT:s Folkvald.

Elin Ek har en tvåårig TV-producentutbildning i botten. Hon har även studerat Kvinnostudier med Video och IT på folkhögskola, samt en utbildning i Daglig Drama. Hon har skrivit de mycket populära böckerna Supertanten (2011) och Grynets Bok (2003) – som är en av förlaget Bonnier Carlséns genom tiderna mest sålda bok. 2015 släpptes även boken ”Jag grejar alltså finns jag”.

Under flera år turnerade Elin Ek riket runt med sin föreläsning, där hon berättade om hur det gick till när en luststyrd tjej i rosa gympadojor och tiara blev en av landets starkaste opinionsbildare och om folks reaktioner och händelser framför och bakom kameran. Elin har även varit engagerad som föreläsare i Rädda Barnens seminarieserie Private Property, en landsomfattande utbildningssatsning om ungas utsatthet på nätet. Hon har också turnerat riket runt med Kvinnor Kan och deras Kom Tek.

Elin Ek har mottagit en mängd utmärkelser bl.a Rausings Talarpris (2005), Studieförbundets Folkbildningspris (2005), Miljöpartiets kongresspris (2005), RFSU-priset (2004) och Årets Hetero (2003).

Som konferencier och moderator har Elin Ek förmågan att ställa även de svåra frågorna på ett enkelt sätt. Hon hanterar både humor och allvar mästerligt och för handlingen framåt med trygg hand. Elin är en programledare som både gäster och publik uppskattar stort.

 

I samarbete med Promotor Media

Albys Röster
Rädda Barnen
Kvinnoföreningen Amalia
Nickelodeon Kids Choice Award
Women and Technology
Klimatfesten Botkyrka
Cajsa Wargs Matskola
Sundsvalls kommun

Sommarpratare
Eget program i P3
Författare till tre böcker
Studieförbundets Folkbildningspris
Rausings Talarpris