Sofia Antonsson

Dietist och IBS-expert

Sofia Antonsson är dietist, IBS-expert och författare av flertalet böcker samt flitigt förekommande i tv och annan media. Hon har tagit kostbehandlingen FODMAP till Sverige och föreläser om hur du får en mage i balans med hjälp av kost, andning och stresshantering i vardagslivet. Sofia föreläser på ett inspirerande sätt om gluten, tarmflora och bra val för hälsa på lång sikt.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Direkt - Kontakt

Rubriker

 • Balans i magen – balans i livet
 • Må bra i kropp och knopp
 • Sluta stressa – börja strosa

Presentation

Sofia Antonsson är dietisten som tröttnade på sina magbesvär och med hjälp av kostbehandlingen FODMAP hjälpt både sig själv och över 5000 personer med IBS. Sofia har implementerat behandlingen inom sjukvården i Sverige och utbildat en stor del av dietistkåren.

Med ett brinnande engagemang för magen föreläser Sofia om hur både kost och livsstil påverkar magen och i slutändan hälsan. Med sin långa erfarenhet på området lär hon ut hur man ska äta, tänka och leva för att få en mage i balans och en bättre vardag. Sofia Antonssonär författare till tre kokböcker på temat IBS och förekommer flitigt i såväl TV som tidningar.

Med sina skräddarsydda föreläsningar berör hon på ett humoristiskt sätt, och helt utan pekpinnar, områden som gluten, tarmbakterier, mattrender, stress och guidar dig genom dietdjungeln. Hur ska man äta för att må bra? Det får du svar på när du lyssnat på en föreläsning med Sofia Antonsson!

KONTAKT
Sofia Antonsson
0737-313550
sofia@ibsfri.se
www.ibsfri.se

Balans i magen – balans i livet
Du är inte bara vad du äter utan hur du smälter maten. Minst 25 % av svenskarna har en orolig mage. I föreläsningen tar Sofia ett helhetsgrepp på området hälsa och välmående och förklarar utan pekpinnar hur man med hjälp av kostförändringar och stresshantering kan få ordning på magen. Hon pratar om tarmflorans betydelse och hur magen påverkas av andra faktorer som stress och andning. Sofia delar med sig av tips och råd, den senaste forskningen på magtarmområdet, hälsotrender och hur man kan få en lugnare och gladare mage.

Målgrupp: Alla
Tid: 1-2 timmar beroende på önskemål

Må bra i kropp och knopp
En inspirationsföreläsning för dig som vill ha konkreta tips och råd när det gäller kost för att må bra på lång sikt. Sofia pratar om glutentrenden, tarmbakterier, juicehysterin, supermat och hur stress påverkar kroppen.

Målgrupp: Alla
Tid: 30 min-1 timme beroende på önskemål

Sluta stressa – börja strosa
Många av våra vanligaste folksjukdomar kommer av stress som i sig påverkar alla kroppens system. Hur går vi då för att få må bättre och få en hållbar vardag? Sofia förklarar hur kroppens stressystem är uppbyggda och varför det är viktigt att ibland släppa gasen till förmån för bromsen i kroppen. Lever du som du vill och vad mår du egentligen bra av? En föreläsning som får dig att känna efter, reflektera över din vardag och hur du med enkla medel faktiskt kan minska stresspåslaget i kroppen och få en behagligare tillvaro, bättre sömn, mer energi och en bättre matsmältning.

Målgrupp: Alla
Tid: 1-2 timmar beroende på önskemål

Huddinge Kommun
Arla
Friggs
Ica
TV4
Nordea
Mag- och tarmförbundet

– Leg. dietist
– Författare till kokböckerna ”Lugn mage med god mat”, ”Mer lugn mage med god mat” och ”Lugn mage med gott bröd”.
– Utbildare
– VD/entreprenör

 • Jag gillar din kombination av stor klokhet och härliga sätt att förmedla den och all den energi du förmedlar!

  • Isabell Gustafsson Mag- och tarmförbundet Västmanland
 • Tack för en superföreläsning! Man lär sig alltid något nytt när du är här!

  • Annika Heleander, Huddinge Kommun
 • Jag gillar din kombination av stor klokhet och härliga sätt att förmedla den och all den energi du förmedlar!

  • Isabell Gustafsson Mag- och tarmförbundet Västmanland
 • Tack för en superföreläsning! Man lär sig alltid något nytt när du är här!

  • Annika Heleander, Huddinge Kommun
Close