Kajsa Asp Jonson

Kost- och träningsexpert

Kajsa Asp Jonson är journalist, författare, föreläsare och dietist, bl.a annat känd som GöteborgsPostens kost- och träningsexpert. Hon föreläser, leder workshops och inspirerar kring vanor som gör dig piggare, gladare och mer kreativ – kanske till och med smartare. Med lust och glädje talar hon om hur du på enkla sätt kan få ett skönare och sundare liv, som gör att du håller längre och får mer gjort. Boka Kajsa Asp Jonson som föreläsare eller moderator i sammanhang kring hälsa, mat och friskvård.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Addera friskt: Lägg till något bra, och må bättre!
  • Mat och livsstil för hälsa och prestation
  • Mat och myter – lär dig mer om de verkliga sambanden, och hitta din egen balans
  • Kajsa Asp Jonson skräddarsyr föreläsningen efter era önskemål

Presentation

Kajsa Asp Jonson översätter forskning och svåra ord till enkla och lättillgängliga budskap som är lätta att ta till sig – och kombinerar detta med passion, glädje och personligt engagemang.

Kajsa tar uppdrag som föreläsare och moderator, gärna i sammanhang kring mat och hälsa. 
 Hennes unika kombination av journalistutbildning och dietistexamen samt goda kunskaper om träning och idrottsnutrition (hur mat och dryck kan påverka prestationsförmåga, träningsprocess och återhämtning efter fysisk aktivitet) gör henne särskilt lämpad för uppdrag där det finns ett stort intresse för kost, träning och hälsa. Men även för noviser inom området finns mycket att inspireras av – vi behöver hitta tillbaka till sunda värderingar och en snällare självbild, och lära oss att njuta av livet på ett hälsosamt sätt.

Kajsa är nyfiken och har ett stort personligt engagemang. Hon skräddarsyr enstaka föreläsningar, föreläsningsserier eller hel- och halvdagsseminarier efter målgruppens behov och önskemål. Föreläsningarna kan kombineras med individuell rådgivning kring mat och hälsa, uppföljningssamtal, personlig träning och/eller praktisk matlagning och matlagningskurser.

Kajsa kan även agera moderator, gärna i sammanhang kring mat och hälsa.

Föreläsningarna ges till exempel som inspirationsföreläsning à 45 minuter, eller i fördjupad version, 2×45 minuter vid ett tillfälle eller två separata. Förslagen nedan är teman att utgå ifrån, som kan skräddarsys efter era önskemål.

Addera friskt: Lägg till något bra, och må bättre!
Hur kan vi genom vanorna och livsstilen förbättra förutsättningarna på arbetsplatsen så att personalen fungerar så bra som möjligt, för att hålla oss friska och för att hjärnan ska fungera som allra bäst?

En föreläsning om att hitta en optimal balans mellan träning, mat och återhämtning, där livsstilen ger mersmak och bidrar till pigga kroppar, smarta hjärnor och långsiktig hälsa.

Hur påverkar stress, sömnbrist, alkohol och stillasittande hjärnans kapacitet och vår kreativa förmåga?
Och hur kan vi genom mat och fysisk aktivitet få hjärnan och kroppen att fungera bättre?
Föreläsningen är särskilt lämplig för företag och för grupper med intresse för kost och livsstil för hållbar hälsa.

Mat och livsstil för hälsa och prestation
Hur ska vi äta för att må så bra som möjligt och prestera på topp när det gäller?

En föreläsning om att bygga upp och ladda för prestation, och att hitta en optimal balans mellan träning, mat och återhämtning. Balansen gör att du klarar en allt högre fysisk belastning, och gör dig samtidigt mer uthållig mentalt.

Hur påverkar stress, sömnbrist, alkohol och stillasittande hjärnans kapacitet och vår kreativa förmåga?
Och hur kan vi förbättra förutsättningarna för hjärnan och kroppen att fungera som allra bäst?
Föreläsningen är särskilt lämplig för företagsgrupper, idrottslag, föreningar eller för kompisgänget som laddar inför ett lopp, en träningsresa eller annan fysisk utmaning.

Mat och myter – lär dig mer om de verkliga sambanden, och hitta din egen balans
Tillsammans slår vi hål på några av de vanligaste myterna kring mat för hälsan – och lär oss mer om hur allting hänger ihop.

Hur ska vi äta för att må så bra som möjligt och hålla längre?
Hur farligt är det att sitta stilla?
Hur kan mina matvanor hjälpa mig att skapa en bra energi och balans mellan utmaning och vila?
Vad ska jag tänka på när jag bygger upp matvanorna utifrån specifika mål vad gäller fettkvalitet och blodsocker, energibalans och kroppsvikt – och matens mervärden?
En föreläsning om maten som källa till näring, hälsa och glädje, och om att hitta sin egen balans mellan mat, träning och återhämtning.

Föreläsningen är särskilt lämplig för företag och för grupper med intresse för kost och livsstil för hållbar hälsa.

Boka en föreläsning med Kajsa Asp Jonson om kost och hälsa på 031-780 32 35.

Kunskapsdagarna
Friskis & Svettis
Länsförsäkringar
Apotek Hjärtat
ICA Kvantum
Preem, Spårvägar
Stena Line
Folksam
Livsmedelsverket
Chefsnätverket Close
Bokmässan

Författare till boken Mersmak för livet
Kost och hälsoexpert GP
Krönikör KungälvsPosten
Kostexpert GöteborgsVarvet
Ambassadör för kvinnors företagande

  • I dagens mediabrus är det viktigt med informatörer som vet vad de talar om och som man kan lita på. Jag litar på Kajsa.

  • Det var kul och intressant att lyssna till dig senast på Kunskapsdagarna. Du pratar hälsa utan pekpinnar och med glädje. Gott!

  • Kajsa är suverän på att motivera andra människor och få dem att tänka i andra banor.

  • I dagens mediabrus är det viktigt med informatörer som vet vad de talar om och som man kan lita på. Jag litar på Kajsa.

  • Det var kul och intressant att lyssna till dig senast på Kunskapsdagarna. Du pratar hälsa utan pekpinnar och med glädje. Gott!

  • Kajsa är suverän på att motivera andra människor och få dem att tänka i andra banor.

Close