Yamina Enedahl

Expert på prestationspsykologi

Yamina Enedahl upptäckte kraften i psykologiska verktyg på sin resa mot Sveriges första världsrekord i fridykning. Idag är hon föreläsare, moderator och entreprenör med mer än 15 års erfarenhet att coacha människor i ett brett samhälsspektra och i utsatta situationer. Yaminas vision är att skapa en bättre värld genom att utveckla yttre strukturer och träna människors inre förmågor genom verktyg från den positiva psykologin och mental träning. Boka Yamina Enedahl som moderator eller föreläsare här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Moderator / konferencier / programledare / facilitator
 • Må och fungera bättre - mental träning och psykisk beredskap online
 • Prestera bättre med mindre ansträngning
 • Tre prestationsmyter
 • Cyberdiver
 • Yamina specialskriver och anpassar sitt material efter tillfälle

Presentation

Föreläsaren Yamina Enedahl är Sveriges första världsrekordhållare i fridykning, entreprenör, musiker och mental coach med mer än femton års erfarenhet av att coacha och inspirera individer, grupper, organisationer och ledare på olika nivåer och i alla samhällsgrupper. Yamina pratar om ämnen som prestation, motivation, innovation och framtidens ledarskap och hur man sätter mål och skapar prestationsmiljöer så att varje individ hittar sin fulla kraft. Publiken får följa med på vindlande resor genom skratt, spänning, motgångar och medgångar och Yamina bjuder frikostigt på sig själv. Hon utmanar traditionella prestationsmyter och höjer blicken mot samarbete, lyhördhet och glädje. Undervattensvärlden är mystisk, vacker och spännande – liksom de bilder hon visar. Lyssnarna inspireras till att spränga sina egna gränser och utmanar gamla föreställningar kring hur man når mål och presterar på topp. Ingen lämnar rummet utan att börja reflektera – och agera bättre!

Moderatorn Yamina Enedahls specialitet är att sätta människan i centrum och skapa prestationsmiljöer som leder till mål. Det gör hon genom att jobba med intellektuell, auditiv och visuell höjd och kombinera världsmästaren i fridykning, nörden, ledaren, talaren, organisationskonsulten, coachen och ibland även musikern inom henne. Hennes breda samhällsintresse, viljan att utgöra en positiv skillnad och att få människor och organisationer att utvecklas är hennes drivkrafter i arbetet med större och mindre grupper som oftast befinner sig i ett viktigt utvecklingsteg, i en innovationsfas eller i transformation.

Yamina Enedahl tycker lika mycket om att dyka ned i havet som att fördjupa sig i olika ämnen. Hennes egen bakgrund sträcker sig alltifrån idrottskarriär på internationell nivå, till barn med neuropsykologiska superpowers, till ledarskap inom näringslivet till större samarbets- och förändringsprojekt till digitalt entrepenörskap. Det ger henne både bredd, djup och en förmåga att leda dialogen mot konferensens syfte och mål. Med sin positiva karisma och behagliga röst skapar Yamina en skön stämning omkring sig samtidigt som hennes skarpa frågor tar dialogen till nästa nivå. Yamina gillar att jobba nära uppdragsgivarna  och föreläsarna, i syfte att skapa en så bra helhetsupplevelse som möjligt.

Boka Yamina Enedahl som moderator eller för en föreläsning om mål, prestationpsykologi och ledarskap.

Längd: Föreläsningar från 20 min – 2 timmar
Språk: Svenska och Engelska

Yamina Enedahl är föreläsaren och moderatorn som vet hur man skapar resultat och samtidigt sätter människan i centrum. Hon har ett tvärvetenskapligt perspektiv och kunskap inom ett brett spektra vilka tillsammans berikar konferensen och vägen framåt för organisationen. Hennes djupa kunskap om ledarskap och det mänskliga psyket gör att hon kan bidra med metoder och arbetssätt som gör att konferensens mål också får fäste i organisationen även efter konferensens slut.

MÅ OCH FUNGERA BÄTTRE – MENTAL TRÄNING OCH PSYKISK BEREDSKAP ONLINE
Vill du stärka motivation och samarbete i ditt team? Föreläsningsserien är särskilt framtagen för dagens situation med hemarbete och ovisshet och har sitt ursprung i prestationspsykologisk forskning. Inspirerande berättelser, konkreta tips och teori varvas med teamstärkande övningar, personlig reflektion och samtal både i par och stor grupp. Genom att först bli inspirerad, därefter själv prova de mentala verktygen i vardagen, utbyta erfarenheter och bli sedd och bekräftad, stärks både individens självledarskap och gruppens sammanhållning. Parallellt tränas återhämtningsförmåga och självkänsla med den mentala träningsappen Mindprogress Resor – världens första mentala resebyrå.

BÄTTRE PRESTATIONER MED MINDRE ANSTRÄNGNING
Vi lever i en paradox: Å ena sidan behöver vi vara kreativa och högpresterande för att kunna ligga i framkant – Å andra sidan blir förändringstakten allt högre med stress, tunnelseende och utmattning som följd. Så hur ska vi hantera en tid av ständig förändring och samtidigt kunna prestera bättre med mindre ansträngning?

Publiken får bokstavligt talat följa med under ytan och in i mentala tekniker som gör det lätt att hitta rätt fokus och en avspänd effektivitet. Föreläsningen bygger på Yaminas egna erfarenheter från världens mest mentala sport och har sin grund i prestationspsykologisk forskning. Den tar med publiken på en experimentell resa där vi tillsammans undersöker kraften i olika mentala verktyg utifrån varje deltagares egen vardag. Föreläsningen mynnar ut konkreta tekniker som skapar just det fokus som krävs – för att prestera bättre med mindre ansträngning.

TRE PRESTATIONSMYTER
Publiken får följa med på Yaminas personliga resa från låst och rädd simmarflicka till Sveriges första världsrekordhållare i fridykning. Föreläsningen utmanar vår traditionella syn på prestation och vi bokstavligen dyker in i den föreställningsvärld som lägger grunden för ledarskapet som vi sen utövar på oss själva och andra.

Föreläsningen höjer blicken mot framtidens ledarskap där samarbete, lyhördhet, gemenskap och glädje lägger grunden för en bra prestationsmiljö för alla. Undervattensvärlden är mystisk, vacker och spännande – liksom de bilder som visas. Lyssnarna inspireras till att spränga sina egna gränser och utmanar gamla föreställningar kring hur man når mål och presterar på topp.

Föreläsningen spänner över ämnen som prestation, ledarskap, innovation och motivation och hur man sätter mål och skapar prestationsmiljöer så att varje individ hittar sin fulla kraft. Ingen lämnar rummet utan att börja reflektera – och agera bättre!

CYBERDIVER
Hur går man från att vara en digital analfabet – till att bli en fri astronaut i cyberspace? Vilket mindset har tekniska människor och vad kan vi lära från deras förhållningssätt för att navigera i en allt mer digitaliserad värld?

Publiken får följa med på en humoristisk resa i den digitala världen där Yamina gör både mer och mindre lyckade försök att bli en modern människa av tiden. Publiken bjuds in på en guidad tur i det tekniska paradigmskifte som vi befinner oss i just nu och sätter fingret på de vanligaste mentala hindren för att utveckla sina tekniska förmågor. Föreläsningen mynnar ut i en mental strategi som går att applicera på all ny teknik. Lyssnarna inspireras till att expandera sin världsbild och att vilja utforska samtidens och teknikens möjligheter!

Boka Yamina Enedahl som moderator eller föreläsare kring prestationspsykologi på 031-780 32 35.

Kronprinsparets Stiftelse
Neuroförbundet
NCC
SAMHALL
SISU Sörmland
Micasa Fastigheter
Umeå Energi
TEDx Stockholm
Scania Hälsocenter

– Niofaldig svensk rekordhållare, Sveriges första världsrekordhållare i fridykning och Årets actionkvinna
– Medverkande i SVTs produktioner:  Idrottens Himmel och Helvete,  Svett och Etikett  samt som den återkommande rollen Träningsgandalf i Träna med Kalle, samt på TV4 Nyhetsmorgon
– Författare till boken ”Under Ytan-Mentala höjder ur själens djup”
– Föreläsare TEDx Stockholms konferens Differentia 2015 och moderator på Lighthouse 2018
– Creative director, kompositör, pianist och sångerska på HiFi albumet How deep is the ocean

 • Yamina är en varm estradör med pondus och tydlighet. Dessutom är hon en professionell och nyfiken samarbetspartner som ser nya möjligheter och banar väg för innovation.

  • Sofia Gyllenswärd & Veronica Persson Kangas, Projektledare Södertörnskonferensen
 • Yamina är mycket bättre i verkligheten än vad som framgår av den beskrivande texten.

  • Oscar Fex, Micasa
 • För både talare och publik är Yamina en otrolig klippa som moderator. När jag deltog vid TEDx eventet Lighthouse lyckades hon få oss talare att känna oss trygga, sedda och upplyfta. Det är en genuin gåva som sprider sig glans över hela eventet. Det märks att hon gör en djup research innan eventet. Hon lyckas presentera olika talare och teman på ett var för sig unikt sätt och ändå behålla den röda tråden så att allt hålls samman och ger en impact för publiken.

  • Eva Jarlsdotter, talare TEDxStockholm Lighthouse
 • Yamina är en varm estradör med pondus och tydlighet. Dessutom är hon en professionell och nyfiken samarbetspartner som ser nya möjligheter och banar väg för innovation.

  • Sofia Gyllenswärd & Veronica Persson Kangas, Projektledare Södertörnskonferensen
 • Yamina är mycket bättre i verkligheten än vad som framgår av den beskrivande texten.

  • Oscar Fex, Micasa
 • För både talare och publik är Yamina en otrolig klippa som moderator. När jag deltog vid TEDx eventet Lighthouse lyckades hon få oss talare att känna oss trygga, sedda och upplyfta. Det är en genuin gåva som sprider sig glans över hela eventet. Det märks att hon gör en djup research innan eventet. Hon lyckas presentera olika talare och teman på ett var för sig unikt sätt och ändå behålla den röda tråden så att allt hålls samman och ger en impact för publiken.

  • Eva Jarlsdotter, talare TEDxStockholm Lighthouse
Close