Anette Norberg

Curlingvärldsmästare och chef

2 OS-guld, 3 VM-guld och 7 EM-guld. Anette Norberg är världens mest framgångsrika curlingspelare genom tiderna med 30 år i världstoppen. Parallellt med sin idrottskarriär har hon som produktchef, konsult och matematiker i försäkringsbranschen kunnat jämföra ledarskap och att bygga framgångsrika lag i två världar. Boka en föreläsning med Anette Norberg på teman kring ledarskap, team, motivation, mål och karriär.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Våga, vilja, vinna tillsammans

Presentation

Anette Norberg är Sveriges bästa curlingspelare genom tiderna. Totalt vann hon 23 mästerskapsmedaljer under karriären, däribland 2 OS-guld, 3 VM-guld och 7 EM-guld. För en fantastisk karriär har hon bland annat tilldelats pris för Årets prestation, Viktoriastipendiet och titeln hedersdoktor vid Mittuniversitetet.

Anette Norberg har en fil kand i matematik och matematisk statistik, och har parallellt med idrotten haft en lång karriär inom försäkringsbranschen som bland annat chefsaktuarie, produktchef och konsult. Hon har varit del av ett team som växt från 10 till 150 personer och lagkapten för ett högpresterande curlingteam där framgång är lika med summan av varje individ. Det matematiska intresset ligger till grund för en av Anette Norbergs drivkrafter: att lösa problem. ”Det handlar om att fatta det mest logiska beslutet utifrån den information man har”.

Att kombinera ett kvalificerat civilt arbete med idrott på världsnivå är en konst som Anette Norberg bemästrar. Hon vet också att dessa båda områden har mycket gemensamt – som att våga prova nya vägar och att våga misslyckas. Det finns också många likheter mellan hur man uppnår sina mål inom idrotten och inom näringslivet. Och hur man bygger vinnande team, kommunicerar effektivt och samarbetar under press.

Anette Norberg delar med sig av sina personliga erfarenheter och upplevelser från livet som ledare både inom idrotten och näringslivet – vad som är viktigt för ett bra ledarskap, skapa starka lag och att nå höga mål. Hon föreläser också om hur vi kan ha många bollar i luften utan att tappa kontrollen. Hur har det varit möjligt att kombinera en elitidrottskarriär med familj och en civil karriär?

Föreläsningarna passar stora och små grupper, även företag med stora utmaningar som ställer höga krav på ett väl fungerande samarbete.

Boka en föreläsning med curlingstjärnan Anette Norberg på teman kring teamwork, ledarskap, karriär, framgång, motivation och mål.

Våga, vilja, vinna tillsammans

Hur är det möjligt att elitidrotta, jobba, föreläsa, sitta i styrelser, dansa i Let’s dance utan att ha dåligt samvete mot familj och vänner? 2 OS guld, 3 VM guld, 7 EM guld, matematiker och chef. Att ständigt vara på väg mot nya mål tillsammans med andra är Anette Norbergs stora drivkraft som tagit henne till många intressanta och utvecklande resor i livet. Hon har haft förmånen att leda och utveckla lag både inom idrotten och i näringslivet i 30 år och vara en del av ett högpresterande lag där summan av individerna blev något mycket större när de tog sig an den stora utmaningen att ta OS guld.

Föreläsningen handlar framförallt om den fantastiska resa som fyra tjejer gjorde tillsammans mot att vinna OS guld, inte bara en gång utan två gånger! Hur de byggde världens bästa lag utan att vara de individuellt fyra bästa. Dessutom en jämförelse mellan ledarskap och lagbyggande inom idrotten och i näringslivet men framförallt vikten av GLÄDJE, TRYGGHET, POSITIVISM och FOKUS.

Boka en föreläsning med världsmästaren i curling Anette Norberg på 031-780 32 35.

Växjö Domkyrka
Malungs kommun
Nätverket Österlen
Göransson Arena
Skolidrottsförbundet
Nacka kommun
Djursholms golfklubb
Tunstall TES-dagarna
KongressSpecialisten

– Fil kand i Matematik och matematisk statistik, aktuarie (försäkringsmatematiker)
– Lagkapten i Svenska curlinglandslaget
– 2 OS-guld, 3 VM-guld, 2 VM-silver, 4 VM-brons, 7 EM-guld, 3 EM-silver, 2 EM-brons, 9 SM-guld & 15 Elitserieguld
– Victoriastipendiet
– Årets Idrottsprestation
– Hederdoktor vid Mittuniversitetet

  • Det var en mycket bra föreläsning vi fick vara med om och det som framfördes var mycket tänkvärt och jag är övertygad om att de som kom för att höra på Anette Norberg kommer att ha mycket nytta av de tänkvärda synpunkter hon framförde under den här temadagen.

    • Sten-Inge Eriksson, Malungs kommun
  • Det var en mycket bra föreläsning vi fick vara med om och det som framfördes var mycket tänkvärt och jag är övertygad om att de som kom för att höra på Anette Norberg kommer att ha mycket nytta av de tänkvärda synpunkter hon framförde under den här temadagen.

    • Sten-Inge Eriksson, Malungs kommun
Close