Anette Norberg

Världens mest framgångsrika curlingspelare

2 OS-guld, 3 VM-guld och 7 EM-guld. Anette Norberg är världens mest framgångsrika curlingspelare genom tiderna med 30 år i världstoppen. Parallellt med sin idrottskarriär har hon som chef i närlngslivet kunnat jämföra ledarskap och att bygga framgångsrika lag i två världar. Idag har hon bl.a styrelseuppdrag i Sveriges Olympiska kommitté och arbetar som konsult. Boka en föreläsning med Anette Norberg på teman kring ledarskap, team, motivation, mål och karriär. Vi minns den sista stenen i Turin!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Våga, vilja, vinna tillsammans

Presentation

Anette Norberg är Sveriges bästa curlingspelare genom tiderna. Totalt vann hon 23 mästerskapsmedaljer under karriären, däribland 2 OS-guld, 3 VM-guld och 7 EM-guld. För en fantastisk karriär har hon bland annat tilldelats pris för Årets prestation, Viktoriastipendiet och titeln hedersdoktor vid Mittuniversitetet.

Anette har haft en lång karriär på elitnivå som curlingspelare parallellt med fil-kand i matematik och som chef i näringslivet. Idag har hon styrelseuppdrag bla i Sveriges Olympiska kommitté. Anette har också varit med i Lets dance, sommarpratat i P1 och är ambassadör för ”The enzo way” (som hjälper dig hitta rätt på din resa i livet) och vem kommer inte ihåg den sista stenen i Turin?

Att kombinera ett kvalificerat civilt arbete med idrott på världsnivå är en konst som Anette Norberg bemästrat. Hon vet också att dessa båda områden har mycket gemensamt – som att våga prova nya vägar och att våga misslyckas. Det finns också många likheter mellan hur man uppnår sina mål inom idrotten och inom näringslivet. Och hur man bygger vinnande team, kommunicerar effektivt och samarbetar under press.

Anette Norberg föreläser bland annat om vilka drivkrafter som tagit henne från introvert plugghäst till OS guld. Hon delar med sig av sin filosofi kring det ledarskap som bygger framgångsrika lag och hur man klarar av att prestera även under kaos. De vanligaste frågorna som Anette får och som hon kommer att svara på är – Hur kan man kombinera elitidrott med en civil karriär och familjeliv och vilka tankar rörde det sig i hennes huvud när hon skulle sätta sista stenen i OS i Turin?

Föreläsningarna passar stora och små grupper, även företag med stora utmaningar som ställer höga krav på ett väl fungerande samarbete.

Boka en föreläsning med curlingstjärnan Anette Norberg på teman kring teamwork, ledarskap, karriär, framgång, motivation och mål.

Våga, vilja, vinna tillsammans

Hur är det möjligt att elitidrotta, jobba, föreläsa, sitta i styrelser, dansa i Let’s dance utan att ha dåligt samvete mot familj och vänner? 2 OS guld, 3 VM guld, 7 EM guld, matematiker och chef. Att ständigt vara på väg mot nya mål tillsammans med andra är Anette Norbergs stora drivkraft som tagit henne till många intressanta och utvecklande resor i livet. Hon har haft förmånen att leda och utveckla lag både inom idrotten och i näringslivet i 30 år och vara en del av ett högpresterande lag där summan av individerna blev något mycket större när de tog sig an den stora utmaningen att ta OS guld.

Föreläsningen handlar framförallt om den fantastiska resa som fyra tjejer gjorde tillsammans mot att vinna OS guld, inte bara en gång utan två gånger! Hur de byggde världens bästa lag utan att vara de individuellt fyra bästa. Dessutom en jämförelse mellan ledarskap och lagbyggande inom idrotten och i näringslivet men framförallt vikten av GLÄDJE, TRYGGHET, POSITIVISM och FOKUS.

Boka en föreläsning med världsmästaren i curling Anette Norberg på 031-780 32 35.

Växjö Domkyrka
Malungs kommun
Nätverket Österlen
Göransson Arena
Skolidrottsförbundet
Nacka kommun
Djursholms golfklubb
Tunstall TES-dagarna
KongressSpecialisten

– Fil kand i Matematik och matematisk statistik, aktuarie (försäkringsmatematiker)
– Lagkapten i Svenska curlinglandslaget
– 2 OS-guld, 3 VM-guld, 2 VM-silver, 4 VM-brons, 7 EM-guld, 3 EM-silver, 2 EM-brons, 9 SM-guld & 15 Elitserieguld
– Victoriastipendiet
– Årets Idrottsprestation
– Hederdoktor vid Mittuniversitetet

  • Det var en mycket bra föreläsning vi fick vara med om och det som framfördes var mycket tänkvärt och jag är övertygad om att de som kom för att höra på Anette Norberg kommer att ha mycket nytta av de tänkvärda synpunkter hon framförde under den här temadagen.

    • Sten-Inge Eriksson, Malungs kommun
  • Det var en mycket bra föreläsning vi fick vara med om och det som framfördes var mycket tänkvärt och jag är övertygad om att de som kom för att höra på Anette Norberg kommer att ha mycket nytta av de tänkvärda synpunkter hon framförde under den här temadagen.

    • Sten-Inge Eriksson, Malungs kommun
Close