Therese Alshammar

Simmare och världsmästare

Sex raka OS, tre OS-medaljer, tolv VM-guld och över 70 internationella medaljer. Therese Alshammar har vunnit flest medaljer av alla simmare i hela Europa. En sagolik karriär som belönats med både Jerringpriset och dubbla utmärkelser för Årets kvinnliga idrottare. Hur blir man bäst i världen? Hör Therese Alshammar berätta om karriär, prestationsmiljö, målbilder, ledarskap och motivation. Boka en föreläsning med simmaren Therese Alshammar här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Ända in i kaklet
  • Hur blir man världens bästa simmare?
  • Prestationsmiljö
  • Praktisk simteknik

Presentation

Therese Alshammar är en av världens bästa simmare genom tiderna. Hon har deltagit i sex OS på raken, simmat hem tre OS-medaljer och har över 70 internationella medaljer i VM och EM, varav 12 VM-guld. Therese Alshammar har vunnit flest medaljer av alla simmare i hela Europa. Therese var en av de första aktiva som togs in i SOK:s Topp- och Talangprogram vid starten 1998. Hon har också varit ledamot i SOK:s aktiva kommitté under åren 2008-2016.

För en fantastisk idrottskarriär har Therese Alshammar belönats med många utmärkelser, tex Jerringpriset, Årets kvinnliga idrottare, Svenska Dagbladets guldmedalj, Victoriastipendiet och Konungens medalj. År 2016 slutade hon simma på elitnivå efter mer än 23 år som tävlingssimmare.

Redan som 4-åring tog Therese Alshammar sina första simtag i Solna simhall med mamma Bibbi, också simmerska, vid sin sida. När tiden i skolan var tuff med mobbing blev istället simningen en trygg miljö att växa i och bygga självförtroende. Att hitta och ta fram den inre motivationen har hela tiden varit en stark faktor för Therese framgångar inom simsporten.

I sina populära föreläsningar talar Therese Alshammar om vikten av att söka nya utmaningar och miljöer så ofta man kan. En drivkraft som bland annat har tagit henne till USA, Tyskland, England, Australien och Schweiz. Therese berättar om sin resa, vad som gjorde henne bäst i världen och vad som ger bäst resultat. Alla har olika förutsättningar men alla kan använda sig av samma trix för att motivera sig. Målet måste vara mödan värt.

Boka en inspirerande föreläsning med simmaren Therese Alshammar på teman kring motivation, mål, träning och ledarskap!

Bosön
Ångaloppet
Stora Måldagen
Värmlands Idrottsförbund
Uppsala Fäktning
Elitidrottskonferens
Stockholms Stadsbibliotek
Jönköpings Simsällskap
Stiftelsen Våga va dig själv
Sanda Idrottscentrum

– Deltagit i sex raka OS
– Tre OS-medaljer
– Över 70 internationella medaljer i VM och EM, varav 12 VM-guld
– Ledamot i SOK:s aktiva kommitté under åren 2008-2016
– Jerringpriset 2010
– Svenska Dagbladets guldmedalj 2011
– Victoriastipendiat 2000
– Årets kvinnliga idrottare både 2000 och 2011
– Stockholms stads S:t Eriksmedaljen i guld 2007
– Konungens medalj i 8:e storleken 2012