Caroline Engvall

Om ungas utsatthet på nätet

Caroline Engvall är grundare av Safe selfie Academy samt författare till de uppmärksammade böckerna 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn och Virtuell våldtäkt. Hon föreläser om ungas utsatthet på nätet, barn i svensk sexhandel samt konsekvenserna av spridda sexuella bilder på internet. Temat är genomgående vilka de utsatta barnen är - samt hur vuxenvärlden kan se och hjälpa. Bland åhörarna finns alla som möter barn och ungdomar i sitt yrke. Boka en föreläsning med Caroline Engvall här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Ungas utsatthet på nätet - att våga fråga och orka lyssna
 • Om förebyggande av psykisk ohälsa och sex som ångestdämpning (tillsammans med Sanna Bråding)
 • Safe selfie Academy - utbildning för unga
 • Sex som ångestdämpning – vem, hur och varför
 • Barn i svensk sexhandel och inhemsk människohandel med barn. Om mekanismerna bakom – och stöd och behandling.
 • Konsekvenserna av spridda sexuella bilder och filmer på internet. Så drabbas barnen, så jobbar förövarna, så kan vi hjälpa.

Presentation

Caroline Engvall är journalisten och författaren som står bakom de uppmärksammade böckerna om barn i svensk sexhandel – 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn och Virtuell våldtäkt. Böckerna skildrar gripande, sanna historier om unga som använder sex som självskadebeteende, barn som säljer sex och som blir sålda av andra – så kallad inhemsk människohandel. ”14 år till salu” har sålt i mer än 200 000 exemplar och fick platinapocketpris samt sattes upp som turnerande teaterföreställning. Caroline är också författare till flera deckare.

Caroline Engvall driver flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bla akademin Safe selfie academy, hjälpsajter, poddar och tv-dokumentärer. Hon är 2018 års Elise Lindqvist-pristagare, Årets modiga Mama, har pratat för riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation.

Caroline Engvall föreläser regelbundet om barns utsatthet på nätet och barn i svensk sexhandel för bland annat skolor, åklagare, poliser och socialtjänst. Hon har också, på uppdrag av Stockholms stad, skapat utbildningssatsningar för stadens elevhälsa och socialsekreterare om unga som använder sex mot som självskadebeteende samt unga som har sex mot ersättning.

Alla som möter barn och ungdomar i sitt yrke bör lyssna till ett föredrag med Caroline Engvall. Hon är rösten för många ungdomar som aldrig hörs. Med värme och engagemang berättar hon om möten med verkligheten och hur vi vuxna kan agera för att hjälpa till.

Boka en viktig föreläsning med Caroline Engvall om ungas utsatthet på nätet!

Ungas utsatthet på nätet
Hur kan vi som vuxna upptäcka när barn och unga människor utsätts på nätet? Hur kan vi som vuxenvärld våga fråga och orka lyssna på våra unga om deras nätvanor? Vad händer med de barn som sexbilder och – filmer sprids utom kontroll på nätet och hur agerar förövarna på nätet?

Caroline Engvall ger oss kunskap om ämnet och hjälp att kunna uppmärksamma barn och ungas situation och kunna samtala om det som händer på nätet.

Engvall & Bråding – föreläsning om förebyggande av psykisk ohälsa och sex som ångestdämpning
Nu möts två av Sveriges främsta experter på ämnet i ett samtal om ångest, självdestruktivitet – och vägar ut och framåt.

Sanna Bråding är skådespelaren som var en duktig flicka – men som bar på kontrollbehov, ångest och depression. Det ledde till drogberoende och destruktiva relationer som självskadebeteende.

Caroline Engvall är journalisten och författaren som specialiserat sig på sex som ångestdämpning, bland annat med succéboken ”14 år till salu” samt ett flerårigt engagemang i ämnet.

Tillsammans samtalar de om de vägar som kan leda in i destruktivitet, hur livet kan se ut däri – med fokus på hur åhörarna kan hjälpa utsatta barn och unga till ett liv bortanför ångest, destruktivitet och beroende.

Boka en föreläsning med Caroline Engvall på 031-780 32 35.

Childhood
Rädda Barnen
RFSU
BRIS
Åklagarmyndigheten
Högskolan Väst
Länsstyrelsen Västerbotten
Kvinnohuset Västerås

Författare till flera böcker
Platinapocketpris
Årets modiga Mama
Stenbeckstipendiet
Skandias Idéer för livet-stipendium
Grundat den ideella föreningen Inte Till Salu

 • Fantastisk föreläsning!

  • Länsstyrelsen Gävleborg
 • Super-superbra

  • Jämtlands läns landsting
 • Högsta betyg på föreläsningen

  • Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare
 • Fantastisk föreläsning!

  • Länsstyrelsen Gävleborg
 • Super-superbra

  • Jämtlands läns landsting
 • Högsta betyg på föreläsningen

  • Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare
Close