Caroline Engvall

Om ungas utsatthet på nätet

Caroline Engvall är en av de främsta experterna när det gäller kunskap om barns utsatthet på nätet och sexualbrott. Hon är författare till flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat 14 år till salu och Virtuell våldtäkt. Dessutom aktuell med topplisteböckerna för barn, bokserien Nollan och nätet. Temat på föreläsningarna är genomgående hur vuxenvärlden kan se och hjälpa de utsatta barnen. Bland åhörarna finns föräldrar och alla som möter barn och ungdomar i sina yrken.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Ungas utsatthet på nätet - att våga fråga och orka lyssna
 • Sexuellt våld online i ungas nära relationer
 • Om förebyggande av psykisk ohälsa och sex som ångestdämpning (tillsammans med Sanna Bråding)
 • Safe selfie Academy - utbildning för unga
 • Sex som ångestdämpning – vem, hur och varför
 • Barn i svensk sexhandel och inhemsk människohandel med barn. Om mekanismerna bakom – och stöd och behandling.
 • Konsekvenserna av spridda sexuella bilder och filmer på internet. Så drabbas barnen, så jobbar förövarna, så kan vi hjälpa.

Presentation

Våra liv online tar allt större plats i vardagen och tekniken utvecklas ständigt. Många föräldrar har inte riktigt koll på vad deras barn gör på nätet och vad det faktiskt kan leda till. Den jämnåriga kompisen som man skickar bilder till kan visa sig vara en vuxen förövare. Caroline Engvall föreläser om hur vi vuxna får koll på varningssignalerna – och hur vi bör agera om man misstänker att något har hänt.

Caroline Engvall är en av de främsta experterna när det gäller kunskap om barns utsatthet på nätet, sexualbrott och sexhandel. Hon är journalist och författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat 14 år till salu, Skamfläck och Virtuell våldtäkt. Dessutom aktuell med topplisteböckerna för barn, bokserien Nollan och nätet.

Caroline driver sedan ett decennium flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat genom utbildningsmaterial för socialtjänst, skolor och rättsväsende, poddar, pjäser och tv-dokumentärer samt daglig spridning av kunskap på sociala medier. Hon är också frekvent anlitad av medier för att kommentera aktuella brott mot barn och unga på nätet, till exempel i Veckans Brott på SVT.

Caroline Engvall har uppmärksammats med utmärkelser som Elise Lindqvist-pristagare, Årets modiga Mama, pristagare till Skandias ”Årets idé för livet”. Hon har föreläst för riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation. Caroline Engvall är också Safe selfie academys grundare.

Alla som möter barn och ungdomar i sitt yrke bör lyssna till ett föredrag med Caroline Engvall. Hon är rösten för många ungdomar som aldrig hörs. Med värme och engagemang berättar hon om möten med verkligheten och hur vi vuxna kan agera för att hjälpa till.

Boka en viktig föreläsning med Caroline Engvall om ungas utsatthet på nätet!

Sexuellt våld online i ungas nära relationer
I föreläsningen tar in den senaste forskningen, aktuella ärenden som rör sexualbrott online i ungas nära relationer samt en stor verktygslåda kring upptäckande och stöd. Givetvis alltid med hopp och inspiration.

Föreläsningen är riktad till alla som arbetar med barn och kan specialiseras mot nischade grupper som skolpersonal/elevhälsa, socialtjänst etc.

Längd kan anpassas efter önskemål: från 60 minuter till en halvdag- och heldags workshop.

Ungas utsatthet på nätet
Hur kan vi som vuxna upptäcka när barn och unga människor utsätts på nätet? Hur kan vi som vuxenvärld våga fråga och orka lyssna på våra unga om deras nätvanor? Vad händer med de barn som sexbilder och – filmer sprids utom kontroll på nätet och hur agerar förövarna på nätet?

Caroline Engvall ger oss kunskap om ämnet och hjälp att kunna uppmärksamma barn och ungas situation och kunna samtala om det som händer på nätet.

Engvall & Bråding – föreläsning om förebyggande av psykisk ohälsa och sex som ångestdämpning
Nu möts två av Sveriges främsta experter på ämnet i ett samtal om ångest, självdestruktivitet – och vägar ut och framåt.

Sanna Bråding är skådespelaren som var en duktig flicka – men som bar på kontrollbehov, ångest och depression. Det ledde till drogberoende och destruktiva relationer som självskadebeteende.

Caroline Engvall är journalisten och författaren som specialiserat sig på sex som ångestdämpning, bland annat med succéboken ”14 år till salu” samt ett flerårigt engagemang i ämnet.

Tillsammans samtalar de om de vägar som kan leda in i destruktivitet, hur livet kan se ut däri – med fokus på hur åhörarna kan hjälpa utsatta barn och unga till ett liv bortanför ångest, destruktivitet och beroende.

Boka en föreläsning med Caroline Engvall på 031-780 32 35.

Childhood
Rädda Barnen
RFSU
BRIS
Åklagarmyndigheten
Högskolan Väst
Länsstyrelsen Västerbotten
Kvinnohuset Västerås

Författare till flera böcker
Platinapocketpris
Årets modiga Mama
Stenbeckstipendiet
Skandias Idéer för livet-stipendium
Grundat den ideella föreningen Inte Till Salu

 • Fantastisk föreläsning!

  • Länsstyrelsen Gävleborg
 • Super-superbra

  • Jämtlands läns landsting
 • Högsta betyg på föreläsningen

  • Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare
 • Fantastisk föreläsning!

  • Länsstyrelsen Gävleborg
 • Super-superbra

  • Jämtlands läns landsting
 • Högsta betyg på föreläsningen

  • Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare
Close