Åsa Sandell

Kulturell proffsboxare

Åsa Sandell tog tag i sin dröm vid 37 års ålder och blev proffsboxare. Hon har vunnit 4 SM-guld, 1 EM-guld och mött Muhammad Alis dotter Laila i ringen. Som föreläsare talar Åsa om varför hon valde boxningen, hur man övervinner sina rädslor och förverkligar sina drömmar. Boka proffsboxaren Åsa Sandell här.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Resan till proffsboxare - rädslor, förverkligande av drömmar och hur man förändrar sin självbild.

Presentation

När hon var 28 år började Åsa boxas efter att ha sett en annons om boxning för kvinnor i tidningen. Efter fyra SM-guld och ett EM-guld inledde hon sin proffskarriär 37 år gammal. 2005 mötte Åsa Muhammed Alis dotter, världsstjärnan Laila i ringen – det blev hennes mest uppmärksammade match och gjorde henne rikskänd. Hon förlorade, men blev publikfavorit och hyllades som segrare av många. Åsa flyttade till Brooklyn i New York och tränade på legendariska Gleason´s Gym där Ali, La Motta och Tyson tränat.

År 2008 kom den uppmärksammade självbiografin ”Bakom garden”, Åsa har varit kulturredaktör på Helsingborgs Dagblad. Nu frilansar hon och skriver bland annat kulturkrönikor för Helsingborgs Dagblad och krönikor i Martin Lidbergs träningstidning Magasin Stark. Hon är också föreläsare och boxningstränare. År 2006 var hon sommarpratare i P1.

Hör Åsa berätta om hur hon blev intresserad av boxning, vikten av att hitta sin passion och drivkrafter och framför allt om att förverkliga sina drömmar. Och om hur känns det att stå öga mot öga med en blodtörstig motståndare i ringen. Åsa pratar även om utmaningen i att vara både aggressiv och avslappnad, hur man kan övervinna sina rädslor och ompröva sin självbild. Och att det aldrig är för sent att börja!

Du kan även boka Åsa som moderator. Hon passar extra bra inom framför allt sport-, kultur- och samhällsfrågor. Hon leder också paneldebatter i samma ämnen.

4good
Jönköping Högskola
Ljusdals kommun
Birka Cruises
Karlshamns kommun

21 vinster och 1 förlust i amatörringen
4 SM-guld och 1 EM-guld
11 proffsmatcher, 6 vunna, 2 oavgjorda och 3 förlorade
VM-bälte år 2007
Varit med i Mästarnas Mästare och Superstars