Isabelle McAllister

Programledare och kreativ omställningsaktivist

Isabelle McAllister är TV-profil och kreatör med omställningskoll. Hennes föreläsningar väver in klimatforskning, psykologi, beteendevetenskap och en crash course i klimatnödläget tillsammans med goda exempel. Författare till Skavank och nominerad till WWF:s pris Årets Miljöhjälte samt Årets Byggnadsvårdare. Isabelle har ni tidigare sett i program som Fixa rummet, Äntligen hemma, Maxat, Sommartorpet och Klimatrenoverarna. Boka Isabelle som konferencier eller föreläsare här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Framtiden i våra händer
 • Skavank – laga vårda och uppskatta det gamla och nötta
 • Omställningskollen
 • Programledare och moderator

Presentation

Isabelle McAllister är en kreativ omställningsaktivist, föreläsare, författare, programledare och moderator som älskar att tänka med sina händer. Hon är den nyfikna mångsysslaren som väver samman inspiration och företeelser från olika branscher, tänkare och forskare från världens alla hörn. Vetenskapen är grunden. Och genom att vara verksam inom många olika arenor så kan hon skapa en bred bild över hur människor och företag tar sig ann den stora omställningen som måste ske i klimatkrisens framfart.

Bakgrunden har Isabelle McAllister inom design, media, bygg och liftestyle. Under de senaste fyra åren har hon vidareutbildat sig och främst arbetat brett med omställning/ hållbarhetsfrågan. Både i Sverige och på Bali där hon bodde 2018-2020. Isabelle drivs att att vara med att skapa en positiv utveckling för både människor och natur, inom de planetära om gränserna.

År 2021 släppte Isabelle McAllister boken Skavank vilken är en blandning av teori, inspiration och praktisk handbok som vill hjälpa oss att se på våra saker med nya ögon och lära oss hur vi bäst kan laga och vårda dem.

År 2022 var Isabelle en av tre nominerade till WWFs pris Årets Miljöhjälte samt mottog priset som Sveriges Second Hand Profil för sitt inspirerande arbete med att visa att det inte bara är nödvändigt, utan också lustfyllt, att ställa om till en hållbar konsumtion. Samma år utnämndes hon till Årets Byggnadsvårdare.

Klimatforskning, psykologi, beteendevetenskap, transformationsteorier, psykologi, inre omställning, populärkultur, hantverk, konsumtion, filosofi, döden, hopp, skavank och vårt inneboende skav. Genom Isabelle McAllisters breda bakgrund och arbetsfält kokar hon ner forskning och spaning till hur vi kan ställa om. 

Föreläsningen blir en uppdaterad omvärldsanalys som sedan omsätts i konkreta idéer och förslag om hur just det specifika företaget eller organisationen kan ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete.

Med personlighet och smittande engagemang tar Isabelle McAllister med publiken på en färgstark resa späckad av fakta, humor och handfasta tips. Isabelle är också en utmärkt konferencier och moderator.

I samarbete med Promotor Media

Framtiden i våra händer
Omställningen är komplex – global såväl som lokal –  ända in i våra hem. Det är stora system, lagar och praktiska sätt vi gör saker på som måste förändras (forskningen är tydlig!) men det är också en inre omställning som måste till. En företagsledare, kommunalarbetare och politiker är också en individ. Någon som har arbetat, utbildat och levt i en värld som nu inte längre är hållbar – det finns ofta ett motstånd i det, känslor och tankar som bubblar upp och som måste hanteras såväl som nya arbetssätt.

I Isabelles föreläsning så väver hon in klimatforskning, psykologi, beteendevetenskap (vad får oss egentligen att förändras) en crash course i klimatnödläget tillsammans med exempel på företag, städer, organisationer och personer från hela världen som ställer om och tänker nytt. McAllisters breda bakgrund och arbetsfält ger henne en bred blick av samtiden som hon förenklar och förmedlar på ett inspirerande och tankeväckande sätt. Målet är att bättre förstå samtiden och framtiden och att känna att förändring och hopp är möjligt!

Föreläsningen går att kombinera med en workshop.

Skavank – laga vårda och uppskatta det gamla och nötta
– en föreläsning om våra saker
I denna föreläsning tar Isabelle med sin publik på en insiktsfull resa där man tittar på våra konsumtionsvanor, historien bakom och ställer sig frågan om varför vi blev ett massproducerande samhälle. Isabelle tar även itu med frågeställningar såsom våra drivkrafter, vad är det som gör att vi shoppar så mycket och varför är det ens värt att tänka på. Både för planetens skull men också för vårt personliga välbefinnande. Är det kanske så att vi missar något när vi inte har koppling till det vi omger oss med? Inte längre vet hur saker och ting produceras och vilken egenskap de olika materialen har. Under föreläsningen så kommer ni också få handfasta tips om hur man kan lappa och  laga sina saker. Vi pratar också om cirkularitet och framtidens designprocesser.

Fungerar också som kombinerad workshop där man tillsammans utforskar olika lagningstekniker såsom tex. kintsugi och nåltovningslagning.

Omställningskollen
Genom att kartlägga och tänka på var i omställningen vi befinner oss, hur vi kommunicerar för att nå ut och vilka våra mål är så blir det sedan lättare att arbeta med vår förändringsteori.
Det finns flera olika begrepp, forskning, processer och verktyg som hjälper till att förstå och lägga det pusslet. Isabelle går igenom olika delar som hon använder sig av och har lärt sig under åren och förklarar hur man kan använda dem rent praktiskt, vilket vi också kan öva på under sessionen tillsammans.

I vilken fas befinner vi oss i och varför kan det vara bra att hålla koll på – historiskt sett och enligt transformationsteorier?

Vad säger beteendeforskningen  – vad får oss att ställa om? Vad är en kritisk massa? Och hur ska man tänka på system vs individ?

Storytelling. Hur kan vi kommunicera mot olika målgrupper men också till olika slags människor som har en mer eller mindre förståelse för att vi behöver ändra oss för klimatet skull?

Målbilder. Degrowth. Grön Tillväxt. 15 min cities. Bygga företag som i första hand drivs av vilken förändrign de vill åstadkomma.

I den här föreläsningen/workshopen så går vi igenom olika delar för att få en bredare förstålese för komplexitet.

Olika områden som föreläsningarna berör:
– Klimatuppdatering. Vad säger forskningen? Varför är det så bråttom att ställa om? En crash course om planetens tillstånd.

– Design, Hantverk och retail. Circularity, konsumtion, design för att möta framtidens behov, återbruk och att verka inom planetens gränser.

– RE-Wilding. Vår koppling till naturen, plantering som rebellisk akt, resilience och förstå hela processer inom oss själva men också i det vilda

– Inre omställning. Beteendevetenskap, psykologi, fiosofi, sorg. I många fall vet vi att vi bör förändra oss men hur gör vi det? Hur känns det?

– Hållbarhetskommunikation. Från Greenhushing till greenwashing – hur får vi fram vårt budskap när alla pratar hållbarhet)

– Transformation och hållbarhet på bred front. Vad ser vi för trender och innovationer runt om i världen för tillfället som är kopplat till omställning och hållbarhet

– Konsumtionsamhället. Hur blev vi ett slit och slängsamhälle och vad innebär det för oss nu?

– Framtidens städer. Hur ser de ut och vad finns det för förebilder.

– Skavank. Laga, vårda och uppskatta det vi redan har – är bland det bästa vi kan göra för vår miljö och klimatet

Med personlighet och smittande engagemang tar Isabelle McAllister med publiken på en färgstark resa späckad av fakta, humor och handfasta tips.

Ring 031-780 32 35 för att boka Isabelle McAllister för en föreläsning eller som konferencier.

Länsförsäkringar Västernorrland
Formex Stockholm
ABF
Casino Cosmopol
Shortcut
K-Rauta
Mio
Dannero Travbann
Symässan

– Nominerad till WWFs pris Årets Miljöhjälte, Sveriges Second Hand Profil samt Årets Byggnadsvårdare
– Programledare Sommartorpet, Äntligen Hemma, Äntligen Trädgård, Fixa Rummet, Maxat mfl
– Driver podden ”Förnyarna” med Anna Branten och tidigare ”Röse & McAllister” tillsammans med Eva Röse
– Författare till Rum för kidsen, och Alla balla kalas
– Delar ut Isabelle-stipendiet varje år till kvinna inom hantverkarbranschen
– Krönikör Family Living och Sköna Hem mfl
– Har gått ett år på motsvarande Konstfack i Belgien, haft utställningar i Tokyo och sålt sina customizade sneakers i New York
– Startade sitt första företag i Belgien som tjugoåring och jobbade halvtid på reklambyrå vid sidan av gymnasiet

 

 • Isabelle var en av våra huvudtalare på Länsförsäkringar Östgötas medarbetarkonferens i september. Temat för konferensen var att belysa vars och ens egna ansvar att bidra till helheten i de visioner vi har för bolaget som länkar till Ekonomisk, Social och Miljömässig hållbarhet. Isabelle hade precis rätt anslag i sitt samtal – tuff i budskapet, öppen med sin egen ambition, ödmjuk inför svårigheter och inspirerade oss alla att få lust att bry sig och bidra till den stora förändringen. Uppskattat av medarbetarna och bidrog till väldigt höga utvärderingar av hela konferensen.

  • Stefan Nyrinder VD, Länsförsäkringar Östgöta
 • Vi hade glädjen att bjuda in Isabelle till en heldag i Jakobstadsregionen under den österbottniska hållbarhetsveckan. Isabelle kan konsten att kombinera inspiration och provokation till en helhet som gör att man känner både hopp och engagemang. Det var just det vi ville ha ut av Isabelles workshop och föredrag. Och det var också precis vad vi fick! Vi behöver fler omställningsaktivister som Isabelle som talar klarspråk och får oss att tänka samtidigt som hon engagerar och inspirerar. Tack!

  • Tomas Knuts, Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia AB
 • Isabelle har med sitt driv och kunnande både stärkt vår kunskap och inspirerat vårt företag till att våga ta vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå. Alltid med ett leende på läpparna och nära till skratt trots att det är allvarligt och framtidsavgörande frågor. Isabelle har en förmåga att genom välgenomtänkta frågeställningar på ett enkelt och naturligt sätt inkludera sina åhörare. Hon är en skicklig retoriker med ett extra lager skinn på näsan som i kombination med hennes stora kunskap och engagemang gör henne till en av Sveriges ledande och inspirerande inom ämnet hållbarhet. Isabelle har lärt oss massor!

  • Patrik Andersson, Marknadschef Fiskarhedenvillan
 • Isabelle McAllister kommer med inspiration och energi. Hon pratar om svåra och ibland jobbiga infallsvinklar på hållbarhet, som kan skapa ont i magen. Ändå lämnar hon publiken med hopp och stor lust att göra något konkret. En känsla av att tillsammans kan vi påverka och göra skillnad. En intressant föreläsning som alla behöver höra.

  • Annika Jeppsson, Kunskapsskolan
 • Isabelle var en av våra huvudtalare på Länsförsäkringar Östgötas medarbetarkonferens i september. Temat för konferensen var att belysa vars och ens egna ansvar att bidra till helheten i de visioner vi har för bolaget som länkar till Ekonomisk, Social och Miljömässig hållbarhet. Isabelle hade precis rätt anslag i sitt samtal – tuff i budskapet, öppen med sin egen ambition, ödmjuk inför svårigheter och inspirerade oss alla att få lust att bry sig och bidra till den stora förändringen. Uppskattat av medarbetarna och bidrog till väldigt höga utvärderingar av hela konferensen.

  • Stefan Nyrinder VD, Länsförsäkringar Östgöta
 • Vi hade glädjen att bjuda in Isabelle till en heldag i Jakobstadsregionen under den österbottniska hållbarhetsveckan. Isabelle kan konsten att kombinera inspiration och provokation till en helhet som gör att man känner både hopp och engagemang. Det var just det vi ville ha ut av Isabelles workshop och föredrag. Och det var också precis vad vi fick! Vi behöver fler omställningsaktivister som Isabelle som talar klarspråk och får oss att tänka samtidigt som hon engagerar och inspirerar. Tack!

  • Tomas Knuts, Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia AB
 • Isabelle har med sitt driv och kunnande både stärkt vår kunskap och inspirerat vårt företag till att våga ta vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå. Alltid med ett leende på läpparna och nära till skratt trots att det är allvarligt och framtidsavgörande frågor. Isabelle har en förmåga att genom välgenomtänkta frågeställningar på ett enkelt och naturligt sätt inkludera sina åhörare. Hon är en skicklig retoriker med ett extra lager skinn på näsan som i kombination med hennes stora kunskap och engagemang gör henne till en av Sveriges ledande och inspirerande inom ämnet hållbarhet. Isabelle har lärt oss massor!

  • Patrik Andersson, Marknadschef Fiskarhedenvillan
 • Isabelle McAllister kommer med inspiration och energi. Hon pratar om svåra och ibland jobbiga infallsvinklar på hållbarhet, som kan skapa ont i magen. Ändå lämnar hon publiken med hopp och stor lust att göra något konkret. En känsla av att tillsammans kan vi påverka och göra skillnad. En intressant föreläsning som alla behöver höra.

  • Annika Jeppsson, Kunskapsskolan
Close