Gina Dirawi

Utsedd till Årets programledare x 2

Gina Dirawi blev snabbt en av Sveriges starkast lysande stjärnor. Som den första 90-talisten att leda Melodifestivalen lyckades hon uppfylla ett av sina stora mål. Letar du efter en konferencier med stor charm, lysande scennärvaro och stor professionalism är det Gina Dirawi du ska anlita. Just nu glänser hon som programledare i Idol på TV4.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Konferencier och moderator

Presentation

Gina Dirawi är Sundsvallstjejen som slog igenom på nätet. Hon började dagboksblogga 2009, ”Jag är Gina”, vilket utvecklades till en videoblogg med inslag av satiriska rollkaraktärer och en stor portion humor. Två år senare hade hennes videor visats hela 15 miljoner gånger på Youtube.

Under tiden som videobloggen levde sitt liv på nätet jobbade Gina på P4 Västernorrland, pluggade retorik och statsvetenskap på Mittuniversitetet, sjöng sig till slutaudition i Idol. Radioerfarenheterna byggdes vidare med sommarprat på P1 och programledarskap för Musikhjälpen 2011 och 2012 (som sändes i både P3 och SVT).

Ginas arbete har prisats flera gånger. Bland annat har hon vunnit tidningen Expressens pris för ”bästa webbteve” (2010), korats till ”Årets Tevepersonlighet” på Finest Awards 2012, fått titeln ”roligast i bloggvärlden” på Veckorevyns Blog Awards samma år och nu senast vunnit Kristallen i kategorin årets kvinnliga programledare. De senaste åren har hon även haft två egna shower i SVT, ”Ginas Show” och ”Ginas Värld”. I februari 2015 åkte Gina till Beirut där hon medverkade i ett av arabvärldens mest sedda program; Kalam Nawaem.

Med sin imponerande meritförteckning skulle man kan tro att Gina Dirawi är en medelålders kvinna. Men denna tjej är den första programledaren för Melodifestivalen som är född på 1990-talet.

Gina Dirawi är en mycket duktig konferencier som har en energi som når långt ut över scenkanten. Vill du ha en glad, fartfylld och orädd konferencier så är Gina det givna valet.

 

I samarbete med Promotor Media.

Musikhjälpen

Melodifestivalen

Ginas Show

Ginas Värld

Årets kvinnliga programledare 2012 och 2013

Årets julvärd 2015