Jeanette Larsson

Polis med fokus på värdegrund

Vill ni ha en varm och inspirerande föreläsning om värdegrund, civilkurage, mångfald, mod och om att vara en visselblåsare? Under 25 år som polis fick Jeanette Larsson unika erfarenheter och bred kompetens som hon nu använder för att belysa utmaningar i myndigheter, arbetsplatser och samhället i stort. Med ett personligt engagemang, tidigare erfarenheter och med hjälp av humor och igenkänning erbjuder Jeanette på annorlunda och inspirerande föreläsningar som passar alla.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Högt i tak - men var har vi golvet?
 • Mellanmänskliga relationer och Härskartekniker

Presentation

Vill Ni ha en varm och inspirerande föreläsning om värdegrund, civilkurage, mångfald, mod och om att vara en visselblåsare?

Under sina 25 år som polis fick Jeanette Larsson erfarenheter och bred kompetens som hon nu använder för att belysa utmaningar i myndigheter, arbetsplatser och samhället i stort. Med sitt stora personliga engagemang, tidigare erfarenheter och med hjälp av humor och igenkänning erbjuder hon annorlunda och inspirerande föreläsningar och utbildningar.

Jeanette Larsson arbetade som polis år 1989 – 2014 vid Polismyndigheten och Länskriminalen i Skåne. Utöver sitt ordinarie polisarbete var hon de sista åren även instruktör och utbildare vid värdegrunds-, mångfalds- och hatbrottsutbildningar. I sin tjänst utbildade hon även externt. Jeanette Larsson har mer än 10 års erfarenhet av fackligt arbete som ledamot i Polisförbundet Skåne och Malmö, med ansvar för jämställdhets-, mångfalds- och diskrimineringsfrågor.

Jeanette Larsson föreläser och utbildar i Statliga myndigheter såsom Polisen, Försvarsmakten, Räddningstjänsten och Kriminalvården, men även i Näringslivet, Regioner, Kommuner och Fackliga organisationer samt vid stora konferenser.

I mer än 13 år har hon föreläst om dessa frågor och hennes över 300 föreläsningar har rönt stor uppmärksamhet och tagits väl emot.

Högt i tak – men var har vi golvet?

Föreläsningen handlar främst om Jenaettes erfarenheter av att vara kvinna och gay i en starkt manlig hierarkisk organisation. Med hjälp av mycket humor och värme tar hon upp flera av de händelser som engagerat mig, det hon har reagerat emot och de utmärkelser hon fått för sina insatser. Föreläsningen innehåller exempel på fördomar som Jeanette mött som skulle kunna inträffa i vilken organisation som helst. Vidare ingår polisorganisationens och medias reaktioner samt hur de valt att hantera olika situationer.

”Högt i tak – men var har vi golvet?” innehåller en hel del HBTQ- och mångfaldskunskap. Den är en inspirationsföreläsning som hjälper dig som arbetsgivare att arbeta med värdegrunden i praktiken, se möjligheter i mångfalden och som uppmuntrar åhörarna till medmänsklighet och framförallt civilkurage. Föreläsningen kommer att förändra arbetsklimatet hos er, skapa värme, omtanke och öppna upp för diskussioner ni troligtvis tidigare saknat. Tidigare kunder har beskrivit föredraget som varmt, engagerande och att det både rör, berör och upprör.

Tidsåtgång: Föreläsning ca 1 – 1,5 timme och därefter öppen frågestund. Kan utökas med workshops

Mellanmänskliga relationer och Härskartekniker

Härskarteknikerna ”uppfanns” av den norska feministen och forskaren Berit Ås redan år 1976. Hon satt på ett möte där männen kommunicerade till varandra att det hon sade inte var viktigt. Berit började imitera dessa sätt (hämta kaffe eller börja pilla med något när någon pratar) och fann att det hjälpte. Hon namngav och numrerade fem härskartekniker.

Dessa fem har sedan utvecklats till att bli fler. Det finns numera även de s k ”moderna Härskarteknikerna”. Många av oss använder dessa tekniker, mer eller mindre, utan att ens tänka på det. Under föreläsningen går Jeanette tillsammans med åhörarna igenom både de första fem härskarteknikerna, men också de nya moderna. När vi lär oss att identifiera dessa tekniker får vi verktyg och metoder för att ”avslöja” dem och hitta motstrategier. Igenkänningsfaktorn kommer garanterat att vara hög och ett och annat generande skratt utlovas!

Föreläsningen passar i alla sammanhang och för alla åldersgrupper.

Interaktiv utbildning, ca 1 timme. Kan utökas med workshops.

Utmärkelser:
Årets Hjältinna – för civilkurage 2009
Årets Kvinna, plats 22 2012
Månadens Malmö-/Lundabo, april 2012
Mångfaldspriset 2013 i kategorin sexuell läggning
Årets Nyföretagare i Malmö 2014
Kärlekspriset, Söderhamn

 • Det var underhållande, roligt, berörande, informativt, tänkvärt, sorgligt ja alla ingredienser som behövs för att fånga en publik fanns där. Tack Jeanette Larsson för en jättebra och viktig föreläsning ♥ som alla borde lyssna på och ta till sig om dessa viktiga ämne som du tar upp.

  • Läkarprogrammet, Skånes Universitetssjukhus
 • Tack än en gång för din fantastiska föreläsning på Backagården i Höör igår!! Du berörde verkligen med din historia. Skulle önska att hela världen kunde höra på dig!!

  • LO, Skåne
 • Det var underhållande, roligt, berörande, informativt, tänkvärt, sorgligt ja alla ingredienser som behövs för att fånga en publik fanns där. Tack Jeanette Larsson för en jättebra och viktig föreläsning ♥ som alla borde lyssna på och ta till sig om dessa viktiga ämne som du tar upp.

  • Läkarprogrammet, Skånes Universitetssjukhus
 • Tack än en gång för din fantastiska föreläsning på Backagården i Höör igår!! Du berörde verkligen med din historia. Skulle önska att hela världen kunde höra på dig!!

  • LO, Skåne
Close