Johanna Ögren

Bloggpionjär och internetexpert

Johanna Ögren är en välkänd profil inom sociala medier. Hon driver den välkända och flerfaldigt prisbelönta bloggen bokhora.se, samt grundade den populära tekniksajten för kvinnor, lillagumman.se och startade en av Sveriges första modebloggar år 2005. Under 2011 startade hon Sveriges första tekniktidning för tjejer, Gadgette. Johanna föreläser regelbundet om sina egna bloggprojekt men är även flitigt anlitad när det handlar om kvinnligt entreprenörskap, innovation och kommunikation på internet.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Sociala medier – hur tar vi det vidare?
 • Att skapa ett framgångsrikt varumärke på internet
 • Kvinnor och teknik
 • Bloggarna och makten
 • Den nya sortens entreprenörer – Webbentreprenör
 • Kissie och Dessie och allt vad de heter

Presentation

Johanna har grundat och utvecklat inte mindre än tre bloggar att bli störst i Sverige inom sina områden och blev 2009 utsedd till en av Sveriges hetaste webbentreprenörer av tidningen Internetworld, Irisstipendiat för Kvinnor Kan och vald till en av bokbranschens mäktigaste av branschtidningen Svensk Bokhandel. Under 2011 sjösatte hon tidningen Gadgette, en tekniktidning riktad mot kvinnor.

Man kan regelbundet lyssna till Johanna i Sveriges Radio, där fokus ligger på litteratur eller den ovanliga kombinationen kvinnor och teknik, samt läsa hennes krönikor och reportage i flertalet tidningar.

Johanna arbetar med internetkommunikation, ofta med kvinnor som målgrupp och är en välkänd profil inom sociala medier. Johanna kommer från näringslivet, är utbildad marknadsekonom och har arbetat 11 år som managementkonsult. De senaste åren har fokus legat på kommunikation, då som egen företagare. Hon har även skrivit tre böcker ”Album – en bok om livsglädje” och ”Lilla gummans gör-det-själv-guide”. Den tredje boken handlar om när två blir tre och tar upp hur det är att bli förälder för första gången.

När Johanna föreläser handlar det ofta om hennes egna projekt kring bloggandet, men även litteratur, kvinnor och teknik, sociala medier och moderator-/konferencieruppdrag. Med en bakgrund som rådgivare åt företagsledningar, ingår också föreläsningsuppdrag kring marknadsföring, sociala medier och internet samt även workshops inom liknande områden för företag.

Johanna specialskriver inför varje framträdande och är noga med att hennes föreläsningar skall innehålla relevanta och framförallt dagsaktuella exempel från verkliga livet.

Moderator inom områden som inspiratörssammanhang, entreprenörsdagar, seminariedagar.

Sociala medier – hur tar vi det vidare? – Sociala medier är numera en viktig och integrerad del av företagets kommunikation. Hur kan ni arbeta med sociala medier så att det blir en nytta och tillgång i det dagliga arbetet? råd, tips och goda exempel.
Att skapa ett framgångsrikt varumärke på internet – hur skapar man en framgångsrik sajt? Vilka är fallgroparna och vilka är framgångsfaktorerna och hur bygger man för framtiden?
Kvinnor och teknik – En inspirationsföreläsning som visar på kvinnors betydelse i teknikutvecklingen då och nu, kombinerat med trendspaningar och statistik kring kvinnor och teknik.
Bloggarna och makten – Vad har bloggarna för betydelse idag och vilken betydelse kan de ha i framtiden. Hur har bloggarna påverkat mediemarknaden och vad kan vi vänta oss kring bloggfenomenet framöver? Bloggens historia och framtid på en timme.
Den nya sortens entreprenörer – Webbentreprenör, att kunna leva på sin hobby. Den nya vagabondentreprenören lägger inte alla ägg i samma korg. Inspirationsföreläsning kring att våga ta steget till att bli egenföretagare.
Kissie och Dessie och allt vad de heter – Idag är sociala medier en viktig del av livet för många, både tonåringar och vuxna. Men många känner sig osäkra på hur man hanterar denna nya värld. Vad står de stora och välkända bloggarna för, vad diskuterar man, vilka andra sajter hänger man på och vad händer om man börjar bråka på Facebook? Föreläsning för både ungdomar och vuxna, antingen tillsammans eller uppdelat på två.

 

Easy Fairs (IT-mässor)
Högskolan i Malmö
Bokmässan i Göteborg
Webb-09
Röda Korset
Telia (kundevent)
Teknikdagen i Sundsvall
Södertörns Högskola
Region Skåne

Grundat bokhora.se, lillagumman.se samt fashionista.se
Utsedd till en av Sveriges hetaste webbentreprenörer 2009
Irisstipendiat för Kvinnor Kan 2009
Ansvarig utgivare för tekniktidningen Gadgette
Frilans för diverse radio och tidningar

 • Johanna är inspirerande och medryckande och levererade nya insikter om sociala medier kompletterat med aktuella case som gjorde att såväl vi som de kunder vi bjudit in för att lyssna fick massor med ny kunskap med oss hem.

  • Josefine Hådell, Sponsor- och eventföreningen
 • Lillagumman berättade om kvinnor och teknik både ur ett historiskt och nutida perspektiv. Detta varvat med dagens teknikttrender gjorde att vår kund och deras gäster fick en spännande timme med mycket skratt och en hel del aha-upplevelser.

  • Desiree Maurd, konsult, Prime PR
 • Johanna är inspirerande och medryckande och levererade nya insikter om sociala medier kompletterat med aktuella case som gjorde att såväl vi som de kunder vi bjudit in för att lyssna fick massor med ny kunskap med oss hem.

  • Josefine Hådell, Sponsor- och eventföreningen
 • Lillagumman berättade om kvinnor och teknik både ur ett historiskt och nutida perspektiv. Detta varvat med dagens teknikttrender gjorde att vår kund och deras gäster fick en spännande timme med mycket skratt och en hel del aha-upplevelser.

  • Desiree Maurd, konsult, Prime PR
Close