Rebecka Carlsson

Hållbarhetsentreprenör och fd politisk rådgivare

En av Sveriges miljömäktigaste! Rebecka Carlsson har grundat en handfull hållbarhetsstartups, utbildats vid Singularity University NASA och varit politiskt sakkunnig åt vice statsministern och klimat- och miljöministern. Idag är hon verksam som rådgivare till företag som vill utveckla pionjärt hållbara affärsmodeller. Nominerad till Årets Talare och författare till Exponentiell klimatomställning. Boka en föreläsning med Rebecka Carlsson om hållbarhet, framtidstrender och exponentiell tech.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Nya affärsmöjligheter med hållbarhet och exponentiella teknologier
  • Exponential Tech & Sustainability
  • Så bygger du hållbara bolag
  • Exponentiella teknologier – 10 insikter från Singularity University
  • ”Food is the new internet” – En föreläsning om mat, tech, hälsa och hållbarhet
  • Föreläsningarna kan kombineras med workshop eller Masterclass
  • Moderator

Presentation

Som 20-åring hamnade Rebecka Carlsson i väpnade konflikter i norra Mali och fick upp ögonen för hur klimatet och mänsklighetens vällevnad hänger ihop. Tolv år senare har hon medgrundat en handfull hållbarhetsstartups, varit officiell representant till FN:s kommission för hållbar utveckling i New York och verkat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister, bla då Parisavtalet förhandlades fram.

Rebecka Carlsson är en av de svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA med 90 entreprenörer/forskare från 47 länder och intensivtränades i hur exponentiella teknologier kan användas till att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar. Hon har också en utbildning i socialt entreprenörskap vid Stanford Graduate School of Business.

Idag är Rebecka Carlsson grundare och VD för affärsbyrån Heureka Ventures som hjälper etablerade bolag att uppgradera till pionjärt hållbara affärsmodeller och hållbarhetsstartups att skala. Rebecka har blivit utsedd till Supertalang av Veckans Affärer, en av Sveriges 20:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt och tvåfaldigt till en av Sveriges främsta framtida kvinnliga ledare av Ledarna. 2020 var hon finalist till “Årets talare” och hon är författare till boken Exponentiell klimatomställning.

Boka en föreläsning med Rebecka Carlsson på teman kring hållbarhet, affärsutveckling, framtidstrender och tech.

Språk: Svenska eller engelska
Längd: 30-60 minuter + frågor (eller längre med tillhörande workshop/masterclass)

Föreläsningen kan anpassas efter kundens önskemål. De teman som kombineras är: hållbarhet, affärsutveckling, exponentiella teknologier och framtidstrender.

Hållbarhet
– Vad hållbar utveckling är och hur snabbt hållbarhetsforskarna säger att omställningen behöver ske de kommande decennierna.
– De senaste och mest inspirerande trenderna inom hållbar utveckling just nu.
– Inspiration till att omsätta hållbarhet i konkreta affärsmodeller/lösningar i sitt företag/organisation.

Exponentiella teknologier
Kunskap om vad exponentiella teknologier är.
– Förståelse för hur snabbt den teknologiska utvecklingen kommer att gå framöver och vad det innebär för vad som är strategiskt smarta beslut att fatta idag.
– Insikt i några av de senaste och mest disruptiva teknologierna.

Affärsutveckling – hållbarhet & exponentiell tech
– Förståelse för att/hur exponentiella teknologier kan användas för att skala upp takten på omställningen till en hållbar utveckling.
– Inblick i de mest pionjära och inspirerande bolagen verksamma i skärningspunkten mellan hållbarhet och expoentiell tech.
– Inspiration utifrån insikten att omställningen till en hållbar värld kan gå snabbt när vi utvecklar skalbara hållbarhetslösningar.

Boka en föreläsning med Rebecka Carlsson om hållbarhet, affärsutveckling, framtidstrender och exponentiell tech på 031-780 32 35.

Scania
Vattenfall
iZettle
SVT
Axfoundation
Beckmans
Stockholm Resilience Centre
KTH
Acando
IVL
Zound Industries
Transformator design
Prime & United Minds
SIDA
Almi
PwC
Women in Tech
Tech-konferensen Emerge (Minsk)

– Tagit emot utmärkelser som Veckans Affärers 101 Supertalanger, Sveriges 20:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt, ett av Sveriges stjärnskott av ELLE och tvåfaldigt till en av Sveriges främsta framtida kvinnliga ledare av Ledarna
– Utbildad vid Singularity University, NASA i hur exponentiella teknologier kan användas för att skapa skalbara lösningar för vår tids globala utmaningar
– Grundare/VD för den hållbara affärsutvecklingsbyrån Heureka Ventures
– Tidigare politiskt sakkunnig till Sveriges vice statsminister och klimat- och miljöminister
– Tidigare nationellt språkrör för Grön Ungdom och officiell svensk representant till FN:s kommission för hållbar utveckling, New York
– Entreprenör och medgrundare av en handfull hållbarhetsstartups, bl.a. Workaround och Gigafood