Karolina Johnsson

Diplomatdottern om fängslande historia

Hur ställer man sig inför en situation som man varken har valt eller kan påverka? Karolina Johnsson greps i tullen på Bangkoks flygplats för tjugo år sedan. På ett personligt och motiverande sätt föreläser hon om hur man hittar de rätta verktygen för att vända även en personlig tragedi till seger. Och bli segrare i sitt eget liv.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Man fixar mer än man tror

Presentation

I augusti 1994 greps Karolina Johnsson i tullen på Bangkoks flygplats. Hur reagerar man när man helt plötsligt och oväntat, befinner sig i en situation som man varken har valt eller kan påverka? Det hände Karolina, hela hennes liv förändrades på en enda gång. Någon hade gömt heroin i ett lönnfack i resväskan som hon hjälpte till att bära. Karolina blev greps i Bangkok, då 29 år gammal.

Det var början på en traumatisk, dramatisk och oerhört svår upplevelse på tolv år. Det enda i detta Karolina kunde påverka var den egna attityden och förhållningssättet till denna situation. Genom att använda sig av de verktyg som hon lärde sig att hitta på vägen, kunde hon inte bara undvika dödsstraff utan även påverka hela resten av straffet som skulle avtjänas. I stället för att sitta av hela straffet som hon dömdes till, 50 år, blev Karolina Johnsson villkorligt släppt efter bara 12 år.

Men det viktigaste av allt, var den inre resa som hon upplevde. Den resa som idag har gjort henne till en starkare, gladare och lyckligare tjej, med gott om utrymme för att dela med sig av sin resa till alla som vill eller behöver veta hur man klarar sig igenom livets tuffa situationer. Alla har vi olika bördor att bära och varje börda är lika tung för just den som måste bära den.

Som föreläsare pratar Karolina Johnsson om självkänsla, egenmakt och självförtroende. Om livets paradoxer och hur vi vinner på dem. Karolinas föreläsningar upplevs som både inspirerande, motiverande och fängslande – men kanske framför allt som att de leder till eftertanke och styrka. Hon berättar på ett engagerande sätt och är alltid öppen för frågor och diskussioner. Karolina föreläser både på svenska och engelska.

Växsjö domkyrka
Strand Hotel Borgholm
Borgholm folkets hus
Västerås stadsbibliotek
Friovården i Norrköping

Styrelseledamot i Läkare i Världen
Startat självhjälpsprojekt i Kenya
Givit ut boken ”Diplomatdottern”
Aktiv i Asylkommittén
Arbetat som gemmolog
Har en jur. kand inom mänskliga rättigheter, internationell rätt och rättsociologi