Anna-Lena Joners Larsson

Nazisten som bytte sida

Hon kallades Nazibruden i Bollnäs och vid hennes köksbord samlades medlemmar i Svenska motstånds­rörelsen. I tre år levde Anna-Lena Joners Larsson tillsammans med en av Sveriges mest kända nazister och sångare i ett av Europas största vit makt-band. Om vägen in i en isolerad värld med ilska och hat, och den svåra vägen tillbaka till ett normalt liv, delar Anna-Lena Joners Larsson i sina föreläsningar och i boken Nazibruden. Idag arbetar hon med nyanlända och lever ett helt annat liv.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Nazibruden - Vägen in i hatet och vägen ut

Presentation

Anna-Lena Joners Larsson hade ett hakkors intatuerat på foten och en SS-soldat på benet. Tillsammans med sin pojkvän sjöng hon duetter om utrotning. Hon var en del av den innersta cirkeln i den svenska nynazistiska rörelsen.

I tre år levde Anna-Lena Joners Larsson tillsammans med en av Sveriges mest kända nazister. Erik var sångare i ett av Europas största vit makt-band och Anna-Lena blev deras turnéledare. Sakta men säkert drogs hon allt längre in i en isolerad värld fylld av hat och ilska. De reste runt i Europa och spelade musik varje månad. Hon sjöng låtar om rasens överlevnad och hon var väldigt övertygad. Under sina spelningar runt om i Europa och USA hyllades det nordiska blonda paret av såväl Ku Klux Klan som andra rasistiska organisationer. Tills allting en dag rämnade.

I boken Nazibruden berättar Anna-Lena Joners Larsson för Jessika Devert om sitt liv. Om åren som nazist, om kärleken till Erik och om den svåra vägen tillbaka till ett normalt liv. Hon fick barn och tog sig till sist ur rörelsen. Hon fokuserar mycket på vad man kan göra om man har närstående som är rasister och hon fokuserar på vad som fick henne att vända. Idag jobbar hon som diakoniassistent och med nyanlända – och lever ett helt annat liv.

Anna-Lena Joners Larssons föreläsning är baserad på boken men går in mer på djupet hur tankarna gick, vad som fick henne att bli så extrem och hur det kunde vända. Hennes föreläsningar passar en bred publik och uppskattas speciellt av ungdomar, människor som jobbar med ungdomar och socialarbetare. Anna-Lena delar en ärlig och gripande historia som samtidigt är fylld av både kärlek och hopp.

Boka en föreläsning med Nazibruden Anna-Lena Joners Larsson här!

Sollentuna kommun
Lindersbergs församling
Filipsstads bibliotek
Forshaga Bibliotek
Solna församling
Varbergs bibliotek

– Författare
– Föreläsare
– Diakoniassistent
– Integregrationsassistent