Maria Lundqvist

En av våra mest folkkära skådespelare

Få svenska skådespelare har sådan bredd och erfarenhet som Maria Lundqvist - ständigt aktuell i film, på tv och på teaterscenen, bla i De bästa av mödrar och Shirley Valentine. Hon har tilldelats Guldbaggen och Karamellodiktstipendiet - och dessutom nominerats till Årets Talare. Med Maria Lundqvist får du en varm och engagerad konferencier med stjärnglans eller en föreläsning med extra allt. Maria Lundqvist är mästaren på att blanda allvar och humor på ett trollbindande sätt!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Att våga flyga
 • Min bror och jag
 • Moderator & Konferencier

Presentation

Maria Lundqvists breda kompetens har gjort henne synlig på såväl krogscenen som i julshowen, som överraskning på kickoff och som föreläsare. Hon blandar sina framträdande i stora som små sammanhang, lika gärna med en symfoniorkester som med ett ensamt piano. Maria Lundqvist har ett alldeles eget unik tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.

Med tv-figuren Sally fick Maria Lundqvist en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den neurotiska mamman i SVT:s stora satsning 30 grader i februari? År 2014 såg vi henne i Stjärnorna på slottet på SVT. På senare år har vi sett henne i titelrollen i Förklädet på Göta Lejon och nu senast som Shirley Valentine i föreställningen med samma namn.

Maria Lundqvist blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i kritikerrosade långfilmen Den bästa av mödrar, en film hon dessutom blev Guldbaggebelönad för. Ytterligare prisregn fick hon även för långfilmen Himlens hjärta, Heartbreak Hotel mfl. År 2010 blev Maria årets Karamellodiktstipendiat och 2013 blev hon nominerad till Årets Talare. På senare år har vi även sett henne i långfilmerna Medicinen, En underbar jävla jul samt Bröllop, Dop och Begravning.

Musik, filosofi, insikter och humor – det är en sammanfattning av Maria Lundqvists föreläsningar. Hon bjuder på tankeväckande upplevelser om hur vi möter varandra i livet, om mod, om lusten att finnas till och längtan att bli sedd. Med värme och humor inspirerar Maria oss till att komma närmare varandra och finna glädjen i att få erövra nya sidor i sig själv.

Maria Lundqvists unika förmåga att fånga sin publik gör att hon dessutom är en mycket proffsig konferencier och moderator, alltid påläst, underhållande och med publiken i fokus. Marias stora människointresse kombinerat med en oslagbar scennärvaro har gjort att hon alltid griper tag, skakar om och stannar kvar hos dem som lyssnar.

Boka Maria Lundqvist för en underhållande föreställning eller som konferencier till ert nästa event!

Att våga flyga
Föreställningen är mellan 40 min till 1 h 30 min utan paus, efter överenskommelse.

Om att försöka älska och låta gå…när kan jag flyga…med vem och från vilka….

En föreläsningsföreställning med humor och värme, tvära kast och mycket musik. Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar. Ett piano, en kvinna, en kropp och tusen möjligheter. Kanske kommer Sally på besök…

Föreställningen ges utan skyddsnät, och är helt specialkomponerad för kvällen.

Med på piano finns Arvid Svenungsson.

– Jag vill bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte, säger Maria Lundqvist.

Min bror och jag
2 timmar och 45 min med paus

Maria Lundqvist i personlig föreställning om vänskap, prestation och kärleken till
livet. Maria Lundqvist är en av våra mest välmeriterade skådespelerskor som känns igen från såväl scen, film och TV. Hon har gått igenom en skilsmässa som skakade om hennes liv i grunden. Marias bror Andreas Lundqvist arbetar bland annat med person- och grupputveckling. Han tvingades omvärdera det mesta i sin tillvaro när han fick en cancerdiagnos. Tillsammans har de satt ihop en föreställning där de spinner en väv av komiska, dråpliga och smärtsamt igenkännbara situationer.

-Vårt samhälle är idag uppbyggt efter ”steg för steg-listor” till ett lyckligt liv och olika ”quick fix” som ska få dig att prestera mer, må bättre, göra dig mer effektiv och mer framgångsrik, säger Maria. Vi vänder oss emot det, och tror inte att livet är något som skall fixas, lösas eller rättas till. Livet skall levas och upplevas, här och nu. Tillsammans med musiker bjuder Maria och Andreas på en gripande och hejdlöst rolig helafton där livets berg-och-dalbana presenteras med mycket musik och tvära kast mellan humor och allvar.

Min Bror och jag inspirerar till nya tankar, nya frågor, ny lust och nytt mod.

Konferencier & Moderator
Maria Lundqvist är ständigt anlitad och har lång och bred erfarenhet som konferencier/moderator. Hon har med säker hand lett några av de största galorna i Sverige b.la Fotbollsgalan, Världens barn, Idrottsgalan och Guldbaggegalan.

Som konferencier är Maria Lundqvist inlyssnande, varm, respektfull och rolig. Hennes långa erfarenhet på scenen gör att hon med trygghet och humor kan rädda oväntade situationer.

Boka en Maria Lundqvist för en föreställning eller som konferencier på 031-780 32 35.

– Mottagit Guldbaggen för sin insats i långfilmen De bästa av mödrar
– Utvald som Årets Karamellodiktstipendiat
– Nominerad till Årets talare
– Skådespelare i bla långfilmerna Medicinen, En underbar jävla jul, Himlens hjärta och Heartbreak Hotel

 • Fantastiskt bra och roligt, skratt och gråt om vartannat.

  • Åhörare
 • De av er som av en händelse är i närheten av denna begivenhet se den, upplev den njut! Du får Dramaten, stadsteatern, forumteater, Las Vegas, överlevnadkonferens, bästa jazz liret, stor slagen komik, fantastisk text och mycket sann kärlek levererad av supersyskonen Lundqvist! En sån gooo kväll!

  • Åhörare "Min Bror & Jag"
 • Tack för en suverän föreställning! Den gav mig skratt, tårar och kloka ord.

  • Åhörare
 • Fantastiskt bra och roligt, skratt och gråt om vartannat.

  • Åhörare
 • De av er som av en händelse är i närheten av denna begivenhet se den, upplev den njut! Du får Dramaten, stadsteatern, forumteater, Las Vegas, överlevnadkonferens, bästa jazz liret, stor slagen komik, fantastisk text och mycket sann kärlek levererad av supersyskonen Lundqvist! En sån gooo kväll!

  • Åhörare "Min Bror & Jag"
 • Tack för en suverän föreställning! Den gav mig skratt, tårar och kloka ord.

  • Åhörare
Close