Kristin Heinonen

Digital trendanalytiker

Kristin Heinonen är en digital trendanalytiker som föreläser på ett inspirerande sätt om vad det digitala skiftet betyder för samhället, företag och individer. Kristin beskriver hur digitaliseringen snabbt förändrar vår vardag. Våra nya konsumtionsmönster och attityder tvingar företag, organisationer och myndigheter att ständigt förnya sig, särskilt i ett av världens mest digitaliserade länder - Sverige. Med Kristin Heinonen får ni den perfekta mixen av aha-upplevelse och idéinjektion!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Digitala trender och digitala skiftet
 • Tänk smart om framtiden - Crash Course in Strategic Foresight (även som halvdags onlinekurs)
 • Gissa framtiden!
 • De superdigitala svenskarna
 • Hänger du med? Bli en bättre trendspanare
 • När kunden flyttade till internet
 • Moderator

Presentation

Digitaliseringen är det största skiftet mänskligheten går igenom sedan den industriella revolutionen. Vad betyder det för för samhället, företag och oss som individer? Hur ser vår närmaste framtid ut?

Den snabba digitala utvecklingen förändrar hur vi lever, arbetar och driver företag, särskilt i det superdigitala landet Sverige. Ett företag som inte hänger med när snabbfotade startups eller nya användarbeteenden dyker upp riskerar att tappa lönsamhet och kunder.

Kristin Heinonen föreläser om digitalisering på ett sätt som är engagerande och jordnära. Hon pratar gärna om de senaste tech-trenderna som AI och automatisering, men också om hur våra vardagliga vanor förändras av teknik och vad vi kan förvänta oss i framtiden.

Med en mix av humor och allvar spänner hennes föreläsningar från stora perspektiv kring hur digitalisering påverkar global ekonomi och kultur, till konkreta exempel på hur vår vardagsvanor förändras och hur företag och organisationer behöver förändra sig för att vara framgångsrika i en digital era. Hon föreläser inom både offentlig och privat sektor och anpassar gärna sina föreläsningar för att passa olika typer av publik. Hon har med sitt engagemang blivit en mycket uppskattad talare över hela Sverige och utomlands.

Till vardags är Kristin Heinonen digital trendanalytiker hos Medievärlden och Program Curator på den internationella digitala konferensen The Conference. Med sin bakgrund som strateg och VD på digitala byrån Good Old har hon arbetat med digitala strategier för några av Sveriges mest välkända företag och stora medieorganisationer. Som passionerad geek är hon också en av grundarna till det trendsättande eventet Sweden Social Web Camp och har listats som en av webbsveriges mest kreativa personer av InternetWorld.

Hon är också engagerad i framväxten av nya digitala talanger som styrelsemedlem i Hyper Islands utbildning Digital Business och som medgrundare till House of Ada, ett hus för digitala kreatörer i Malmö.

Boka Kristin Heinonen som moderator eller för en föreläsning om digitalisering, AI och framtid.

Längd: 45 – 60 min (Även workshops 120 min)
Språk: Svenska och Engelska

Exempel på föredrag:

Gissa framtiden!
Framtiden är närmare än vi tror. Artificiell intelligens, robotar och virtuella assistenter som vi tidigare bara sett på film är redan verklighet och kommer att bli en del av vår vardag inom bara några få år. Går det att printa mat? Är din nästa kollega en algoritm? De mest fantastiska, och kontroversiella, techtrenderna presenteras i en fartfylld föreläsning med mycket publikinteraktion.

När kunden flyttade till internet
Vad vinner företag på att utveckla digitala tjänster och att finnas i sociala kanaler? Vad är egentligen bra digital marknadsföring och kommunikation? Varför vill ingen ringa kundtjänst längre? En föreläsning som varvar fakta om internetanvändande och nya användarbeteenden med spännande exempel från varumärken som använder digitala kanaler på smarta och innovativa sätt.

Hänger du med? Bli en bättre trendspanare
Det är tuffare än någonsin att hänga med i digitaliseringen. Vad är en trend egentligen, hur beter sig digitala trender och hur samspelar de med andra globala makrotrender? I denna föreläsning får du konkreta råd på hur du och din organisation blir bättre på omvärldsbevakning, men också hur trender beter sig på oväntade sätt och vanliga misstag vi alla gör när vi försöker förutse framtiden.

Tänk smart om framtiden: Crash course i strategic foresight (även som onlinekurs 3.5 h)
2020 har visat hur svårt det är att förutse framtiden, även på kort sikt. Samtidigt är behovet större än någonsin att hitta strategier för att navigera i en volatil samtid. Strategic foresight är en en samling metoder för att kartlägga nyckeltrender och analysera framtida affärslandskap. Strategic foresight och futures thinking har sitt ursprung i militär strategi, men har sedan efterkrigstiden utvecklats till att användas inom en stor bredd av organisationer för att för att identifiera framtida hot, viktiga trendbrott och nya affärsmöjligheter.

Inga förkunskaper krävs! Den passar dig som arbetar i strategiska roller på byrå, privata aktörer och offentlig organisation och vill utöka din verktygslåda för omvärldsbevakning, strategi och/eller står inför förändringsprocesser eller långsiktiga beslut. I kursen varvas teori och praktik, vilket ger dig möjlighet att prova på olika metoder och verktyg som du direkt kan tillämpa i din egen verksamhet. Efter  kursen kommer du att ha en första skiss med framtida scenarier för din organisation.

Boka Kristin Heinonen som moderator eller för en föreläsning om digitalisering, AI och framtid på 031-780 32 35.

Kungliga stiftelsen Ungt Ledarskap
The Conference
Webbdagarna
Socitim, Glasgow
Lift conference, Geneva

– Expert i Medievärldens Premiums analysteam
– Program Curator på internationella framtidskonferensen The Conference
– Tidigare VD och strateg på digitala byrån Good Old (nu en del av KAN)
– Styrelsemedlem i Hyper Islands utbildning Digital Business
– Listats som en av webbsveriges mest kreativa personer av InternetWorld.

 • Väldigt bra, mycket uppskattat. En kanon dag. Hon är kunnig, social, väldigt trevlig, smidig att ha och göra med, tog sig an situationen som den var och skapa de bästa efter de förutsättningar som fanns. Kände in publiken och deras behov.

 • Jättebra. Hade plockat upp allt som de hade pratat om. Var verksamhetsnära. Inspirerande, lättförståeligt.

 • Strålande nöjda med Kristin. Bra nivå, väl anpassat och relevant innehåll!

 • Väldigt bra, mycket uppskattat. En kanon dag. Hon är kunnig, social, väldigt trevlig, smidig att ha och göra med, tog sig an situationen som den var och skapa de bästa efter de förutsättningar som fanns. Kände in publiken och deras behov.

 • Jättebra. Hade plockat upp allt som de hade pratat om. Var verksamhetsnära. Inspirerande, lättförståeligt.

 • Strålande nöjda med Kristin. Bra nivå, väl anpassat och relevant innehåll!

Close