Li Pamp

Antikexpert och entreprenör

Li Pamp är programledare, designexpert och entreprenör. Du har sett henne i Antikrundan, Antikmagasinet och Gokväll. Hon föreläser om vad som är unikt antikt och spanar på framtidens antikviteter. Hon är en utmärkt moderator i sammanhang kring design, inredning, konst, auktioner, historia och arkitektur.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Unikt antik - Om tingen kunde tala, vad skulle de då berätta?
  • Framtidens antikviteter: en spaning
  • 1900-talets designpionjärer - De sista hundra åren har begreppet design krupit sig in i vårt medvetande.

Presentation

Li Pamp har lång erfarenhet av att arbeta med design och antikviteter. Som 20-åring klev hon in i branschen som visningsvärdinna på Buskowskis och passionen för gamla ting väcktes. Redan som 26-åring blev hon intendent på Stockholms Auktionshus. Sedan år 2008 har Li Pamp delat med sig av sin expertis i TV. Först genom Antikdeckarna på TV4 och därefter Antikrundan, Antikmagasinet och Gokväll på SVT. Li är även en frekvent gäst i både Radio P4 och P1. Och hon är grundare av Europas största marknadsplats online för modern design.

Li Pamp föreläser gärna om värdet av att leva med begagnat och prislappen på kvalitet och design. Hon kan ge oss en djupdykning i 1900-talets designklassiker eller en spaning över framtidens antikviteter. Hon kan berätta för oss vad vi ska spara på (och vad man faktiskt får slänga) och hon kan ge oss en snabbguide till loppisbesökaren på fyndjakt. Hon talar om njutbara investeringar där även hjärta och känslor får styra. Konkreta tips, personliga erfarenheter och anekdoter från inspelningarna av Antikrundan förpackas vackert.

Vid sidan av programledarrollen är Li Pamp också en uppskattad moderator och konferencier som med sitt avväpnande sätt och varma framtoning kommer människor nära. Li är en utmärkt moderator i sammanhang kring design, inredning, konst, auktioner, historia och arkitektur. Hon är mycket efterfrågad och uppskattad på mässor och designevent.

Unikt antik – Om tingen kunde tala, vad skulle de då berätta? Här får åhöraren lära sig hur man lyssnar till en byrå och får matnyttiga tips om vad man ska spara på (och vad man faktiskt får slänga) blandat med anekdoter från Antikrundan. Vidare ger Li en snabbguide till loppisbesökaren och reder ut begreppen om dyra och billiga antikviteter.

Framtidens antikviteter: en spaning – “Allt här i världen är en framtida antikvitet” sa konstnären Bernard Buffet. Men hur ska jag veta vad som är värt att spara till barnbarnen. Vilka av dagens nya föremål kan få antikvitetsvärde i framtiden och hur tränar jag mitt öga?

1900-talets designpionjärer – De sista hundra åren har begreppet design krupit sig in i vårt medvetande. Vad utmärker en designklassiker och varför finns det fler Sjuan-stolar än danska medborgare? Vilka är människorna bakom begrepp som Funkis, Vackrare Vardagsvara och Slit-och-Släng? Vad innebar egentligen plastrevolutionen och varför är svenske Bruno Mathsson en världskändis?

Bukowskis Market
SvD Accent
Falkenbergs Designmuseum
Antikmässan
Arkitekturmuseet
Stockholmsmässan

Sommarpratare
Antikmagasinet
Grundare vintagesajt
Antikdeckarna