Malin Persson

Programledare och föreläsare inom hållbar livsstil

I tre säsonger har Malin Persson varit programledare och redaktör för SVT succén Trädgårdstider – ett livsstilsprogram där Malin tillsammans med kocken Tareq Taylor, tv-profilen Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästaren John Taylor inspirerar inom odling, återbruk, DYI, design och mat. Som föreläsare i ämnet hållbar konsumtion och livsstil mixar Malin sin kunskap och engagemang inom inredning, mode och miljö. På ett seriöst och underhållande sätt delar hon konkreta tips och hopp om framtiden.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Klimatsmart och stilmedveten samtidigt, går det?
  • Naturens bortglömda skatter
  • Personligt och klimatsmart – trend eller behov?
  • Upcyckling – så återanvänder du gamla prylar på nya sätt!
  • Hållbart mode som räcker länge
  • Trendspaning kring framtidens shopping
  • Stil och mode – trendrapport
  • Föreläsningarna anpassas efter önskemål
  • Konferencier

Presentation

I tre säsonger har Malin Persson varit programledare och redaktör för SVT succén Trädgårdstider – ett livsstilsprogram där Malin tillsammans med kocken Tareq Taylor, tv-profilen Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästaren John Taylor inspirerar inom odling, återbruk, DYI, design och fantastisk mat.

Utöver sin redaktör- och programledarroll hjälper Malin Persson företag att på ett trovärdigt sätt inspirera och kommunicera med en selektiv målgrupp kring ståndpunkten att en hållbar livsstil är en vacker livsstil. Med en bakgrund som fotomodell på internationell toppnivå har Malin tillskansat sig erfarenhet, inspiration och kunskap från en rad tongivande kreatörer och varumärken, för att inte tala om alla de resor arbetet bjudit på. I modebranschen har Malin Persson samtidigt fått uppleva en industri med en extrem slit-och-släng-kultur vilket ledde henne in på sin nuvarande karriärbana. Utgångspunkten för Malins verksamhet är frågan; Måste en livsstil med samvetet intakt vara en tråkig mindre stilfull livsstil? Absolut inte. Det krävs bara lite nya idéer och de har Malin Persson massor av.

”Om vi fortsätter att konsumera i den takt som vi svenskar gör kommer vi att behöva 4 jordklot. Det kan kännas hopplöst när man läser om överkonsumtionen av jordens resurser men vi kan alla hjälpas åt att minska vårt fotavtryck, tänk på att varje beslut du fattar kan påverka miljön. Vi måste alla försöka göra mer miljövänliga val och det gäller att börja där du står, i ditt hem!”

Malin Persson är en svensk influencer, programledare, konferencier, redaktör, kreatör och inspiratör. Hon driver sin livsstilsblogg på Sveriges ledande plattform för inredning, Elle Decoration. Som föreläsare i ämnet hållbar konsumtion och livsstil bjuder Malin  Persson på sitt engagemang och sin kunskap på ett seriöst men underhållande sätt med många inslag av tips och idéer. Boka Malin Persson för vägledande och inspirerade föredrag där hon mixar sin kunskap och sitt engagemang inom inredning, mode och miljö.

Foto: Linda Alvegren

I samarbete med Promotor Media

Klimatsmart och stilmedveten samtidigt, går det?
Om vi fortsätter att konsumera i den takt som vi svenskar gör kommer vi att behöva fyra jordklot. Det kan kännas hopplöst när man läser om överkonsumtionen av jordens resurser, men vi kan alla hjälpas åt att minska vårt fotavtryck. Måste en livsstil med samvetet intakt vara en tråkig mindre stilfull livsstil? Absolut inte. Det krävs bara lite nya idéer och av dem har Malin massor. Låt Malin Persson berätta hur du kan tänka, handla långsiktigt och även inspirera till att våga vara kreativ och välja med hjärtat!

Naturens bortglömda skatter
Måste en hållbar och hälsosam livsstil där man äter närodlat och i säsong vara tråkigt, svårt och enformigt? Absolut inte! Här krävs det bara en massa nya, men även gamla idéer om hur man kan ta till vara på våra Svenska råvaror och sätta den där lilla extra guldkanten på vardagen. Den goda avokado mackan och chia-pudding i alla ära men vart kommer dessa ingredienser ifrån? Det kan kännas absurt när man tänker på hur mycket mat som importeras till Sverige när vårt eget naturliga skafferi är fullt och oftast lämnas för att ruttna bort i skog och mark. Malin vill inspirera till att bygga ett hållbart skafferi som man kan njuta av året om genom att hushålla med både våra vilda och odlade grönsaker. Visste du att två deciliter nypon innehåller lika mycket vitamin C som 1 kilo citroner? Dessutom får du i dig din dagliga magnesium dos så det är värt jobbet att plocka med de taggiga, små vackra nyponen med dig hem! Men hur gör man det enkelt för sig att rensa ur alla nyponens små stenar? Detta och en massa andra användbara tips kommer Malin att dela med sig av under föreläsningen!

Personligt och klimatsmart – trend eller behov?
Hur skapar man ett harmoniskt, personligt och spännande hem som samtidigt är hållbart i längden? Går det ens att renovera hållbart? Det tål att tänkas på. Den mest miljövänliga renoveringen är kanske den som inte görs alls. Malin Persson delar med sig av inspiration från sitt eget hem och guidar dig med handfasta tips om hur du kan tänka när du inreder och renoverar ditt hem personligt och klimatsmart. Grundtanken är reuse, reduce och recycle – återanvänd, minska och återvinn, alltså motsatsen till köp-slit-och-släng. Jakten på det perfekta hemmet blir ofta en kortsiktig jakt på lycka, så det är viktigt att funderar en extra gång innan man sliter ut ett fullt fungerande kök och ersätter med ett nytt. Renoverar man för en rådande trend eller för ett behov?

Upcyckling – så återanvänder du gamla prylar på nya sätt!
För Malin Persson har det blivit en kul grej och en utmaning att ge gamla bortglömda saker ett nytt liv. Istället för att låta gamla och förbrukade saker stöpas om i samma form innebär upcycling att man låter föremålen få helt nya funktioner, kanske inom helt oväntade användningsområden. Upcycling är en sammansättning av orden recycling (återvinning) och up som står för att man förbättrar kvaliteten på det man återvinner genom att förändra det på något sätt. Men man kan också välja att se Upcyckling ur ett lite vidare perspektiv; Vi kan inte fortsätta att konsumera på det sätt vi har gjort hittills. Malin ser upcycling-rörelsen som ett uttryck för en vilja bort från slit och släng-samhället. ”Miljön kommer inte att räddas enbart av att jag syr om barnens gamla tröjor till soffkuddar här hemma, men vad jag kan göra är att hjälpa till att skapa, sprida en trend och ett nytt sätt att tänka kring konsumtion. Det kan göra skillnad för vår planets framtid!” säger Malin Persson.

Andra ämnen Malin Persson gärna föreläser om:
– Hållbart mode som räcker länge
– Trendspaning kring framtidens shopping
– Stil och mode – trendrapport

Boka en föreläsning med Malin Persson på 031-780 32 35

PoG Woody bygghandel
Malmö Stad
Echo of Gothenburg
Qvesarums byggnadsvård
SOS Barnbyar
Ellos

– Programledare och redaktör för SVTs Trädgårdstider
– Bloggar på Elle Decoration
– Bott 16 år i Italien