Linda Lindenau

Seglande föreläsare

Linda Lindenau är äventyrare och företagare. Hennes föreläsningar handlar om teambuilding, att våga tro på sig själv och att ta rodret för att styra sitt eget liv. Hon leder seglingskurser för kvinnor och har i och med detta fått stor erfarenhet kring gruppdynamik. I sina föreläsningar delar hon med sig av metoder och knep för att få grupper av kvinnor att arbeta prestigelöst, stöttande och lösa eventuella konflikter. Alltid med energi och stort engagemang.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Teambuilding med kvinnor. "Tvivla inte på dig själv som ledare. Kvinnor ser igenom det."
  • Entreprenörskap, kvinna i ett mansdominerat område "Men vem är det som styr båten?"
  • Kvinnor som vågar. "Mod är en muskel, den behöver träning för att inte förtvina"
  • En segling till Antarktis. "Är jag verkligen av rätta virket att segla över Drakes sund, frusen och lite ängslig som jag är?"
  • Ta rodret, kvinna! "Vad är viktigast, ett harmoniskt båtliv eller en obefläckad gelcoat?"

Presentation

Linda har en omfattande vana av att arbeta med grupper under speciella omständigheter. Hon leder bland annat seglingskurser för kvinnor och har etablerat sig i båtvärlden, ett område med en lång tradition av mansdominans. Det kräver auktoritet, mod, överseende och en hel del list. Tillsammans med sin breda erfarenhet från skilda delar av samhället ger detta henne en unik förmåga att tolka de situationer som uppstår människor emellan.

Under sina kurser med långseglatser har Linda samlat på sig stor erfarenhet och kunskap kring hur en grupp fungerar, hur kvinnor kommunicerar och hur man kan få helt okända människor att samarbeta som ett riktigt team. Till en början möter Linda ofta en stor osäkerhet men efter hand ser hon hur dessa kvinnor börjar växa i sin tro på sig själva. I sina föreläsningar delar hon med sig om hur hon uppfattar och tänker kring kvinnors dåliga självförtroende men även vad som verkar kunna skapa kvinnor med mera mod.

Linda har även en bakgrund från näringslivet och som egenföretagare motiverar hon andra företagare att våga tro på sin förmåga och att våga utvecklas och satsa högt. Hon har även författat tre böcker ”Ägget – Om läkning efter traumatiska erfarenheter”, ”Ta rodret, kvinna” samt ”Kvinnor som vågar”.

Linda föreläser även om vad som driver och motiverar henne och att hon låter sina beslut hellre styras av lust än av rädsla. Hon delar generöst med sig av sina metoder och knep för att få grupper av kvinnor att fungera prestigelöst, stöttande och lösa eventuella konflikter

PwC Borås
SCA Sundsvall
Medborgarskolan
ABF
Klara K
Thermofisher
Båtmässan

Seglingsinstruktör, långseglare och författare
Författare till böckerna ”Ägget – Om läkning efter traumatiska erfarenheter”, ”Ta rodret, kvinna” samt ”Kvinnor som vågar”
20 000 sjömil på Östersjön, Medelhavet, Atlanten och Södra Oceanen
Arbetslivserfarenhet från näringslivet, myndigheter och ideella organisationer