Lisa Sihlberg

Naturskyddsfotograf och inspiratör

Lisa Sihlberg har dokumenterat de utrotningshotade elefanterna på Sumatra, vilda orangutanger och de sista regnskogarna på Borneo. Hon är naturskyddsfotografen som tar kameran till vapen för att uppmärksamma de hot som vår natur och våra arter dagligen utsätts för - och lär ut tips och råd om hur vi kan bevara vår fantastiska planet. Magiska bilder och humor kryddar Lisa Sihlbergs föreläsningar om miljö, hållbarhet och entreprenörskap.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Kan en bild rädda planeten?
  • Från Jorden till jorden
  • Lev närmre naturen och bli en lyckligare människa
  • Att arbeta som kvinnlig naturskyddsfotograf
  • Nå ut med ditt budskap genom sociala medier

Presentation

Lisa Sihlberg är naturskyddsfotograf och Sveriges första ambassadör för objektivföretaget Tamron. Hon har dokumenterat de utrotningshotade elefanterna på Sumatra, vilda orangutanger och de sista regnskogarna på Borneo. Med kameran som vapen avslöjar Lisa de hot som vår natur och våra arter dagligen utsätts för, och lär ut vikten av att bevara vår fantastiska planet.

Lisa Sihlberg vet vad som händer med regnskogen när vi köper choklad i Sverige, eller hur all plast som hamnar i våra hav påverkar livet under ytan. Med Lisas erfarenhet från expeditioner kan publiken vara säker på att få en verklig bild av världen. De får upptäcka platser som de kanske inte har möjlighet att besöka på egen hand. Trots att Lisa berör ämnen som får de flesta av oss att skruva på sig av oro, gör hon det glatt och med glimten i ögat. Hon lyfter fram det positiva inom ämnet och blandar med vackra bilder för skapa en glädje och vilja i att ta hand om planeten. Den som har lyssnat till en av Lisas föreläsningar går hem med en lustfylld känsla av att kunna påverka framtiden.

Lisa Sihlberg blandar magiska bilder och berättelser från platser världen över med kunskap om natur och handfasta vardagstips inom hållbarhet och miljö. Med humor och energi inspirerar hon oss till att leva både hälsosammare och klimatsmartare, för vår egen och vår planets skull.

Boka en inspirerande föreläsning med Lisa Sihlberg om natur, miljö, hållbarhet eller entreprenörskap!

Längd: 45 min + 15 min frågor
Språk: Svenska / engelska
Målgrupp: Alla

Fotomässan EXPO Stockholm
Naturhistoriska Muséet i Göteborg
Fotomässan Cyberphoto
Nordea i Stockholm
Naturskyddsföreningen i Göteborg
Bohusläns Museum
Scandinavian photo Göteborg/ Stockholm
Hållbarhetsveckan i Skellefteå kommun

– Flera expeditioner till Borneo, Sumatra och Sulawesi för att dokumentera hoten mot våra djur och vår natur (ofta i samarbete med Världsnaturfonden)
– Författare till artikeln ”Palmolja”, i tidningen WWF EKO där hon dokumenterade palmoljeproduktionen i regnskogen
– Arrangerat utställning / auktion av fotografier tillsammans med Naturhistoriska muséet i Göteborg där vinsten gick till Världsnaturfondens arbete att hjälpa orangutangerna på Borneo
– Sveriges första ambassadör för Tamron och Lowepro
– Har studerat till landskapsvetare inom naturvård och miljökommunikation