Madeleine Westin

Meteorolog och författare

Vi hör om klimatförändringar och ser allt fler naturkatastrofer på tv. Men vad innebär det egentligen för oss i Sverige? Och framför allt - kan vi göra något åt det? Madeleine Westin är meteorolog på TV4 och har jobbat som vädertaktiker åt både kappseglare, Flygvapnet och Marinen. Hon har forskat på Nordpolen och är författare till flera böcker om klimat. Madeleine föreläser om miljö och väder - och guidar Er verksamhet i en mer klimatsmart riktning. Boka en föreläsning med Madeleine Westin här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Det klimatsmarta företaget
  • Miljö ur alla olika perspektiv
  • Klimat och klimatförändringar
  • Meteorologi och att förutspå väder
  • Sveriges klimat i förändring
  • Klimatfrågan efter USA:s exit
  • Moderator & Konferencier

Presentation

Madeleine Westin har jobbat som meteorolog i över 20 år och har skrivit flera böcker, artiklar och krönikor om klimat och väder. Hon är även kapten inom Försvarsmakten och har utbildat och utarbetat väderstrategier för professionella piloter och yrkesmilitärer inom både Flygvapnet och Marinen. Hon är dessutom rådgivare till professionella kappseglare, som tävlar i exempelvis Volvo Ocean Race och Oops Cup. År 2009 fick Madeleine Westin det prestigefulla uppdraget att sommarprata i P1, där hon bland annat berättade om när hon fick uppleva klimatförändringarna på nära håll under en forskarexpedition till Nordpolen.

Väder och klimat påverkar oss på alla plan – och är mer aktuellt än någonsin. Ingen kan längre blunda för de förändringar som sker inför våra ögon. Globala klimatavtal, nya miljötekniker och miljömedvetna konsumenter sätter press på företagen. Madeleine Westin föreläser om vad som händer, varför det händer, och hur det kommer att påverka just dig och din verksamhet.

Madeleine Westin kan prata väder ur alla tänkbara perspektiv, från det lilla till det stora. Oavsett om det gäller klimatförändringar och naturkatastrofer, hur miljömedvetenhet och konkurrenskraft hänger ihop eller hur du kan göra dina egna väderprognoser inför sommarfesten eller seglatsen bjuder hon på en massa fakta blandat med intressanta anekdoter.

Boka Madeleine Westin som moderator eller för en föreläsning om väder, klimat, miljö och hållbar utveckling.

Madeleine Westin föreläser om väder, klimat och miljö ur alla olika perspektiv. Exempel på rubriker:

VILKET VÄDER! Sveriges klimat i förändring
Isfria vintrar längs södra Norrlandskusten, ett venetianskt Rosenbad med kanaler utanför portarna och Turning Torso förvandlad till en prydlig fyr i en fjärd? Under en lång rad år har vi kunnat se hur medeltemperaturen skjuta i höjden, glaciärer smält bort, orkaner växt i styrka och tropiska sjukdomar spridit sig allt längre norrut. Effekterna av den globala uppvärmningen är ett av de absolut allvarligaste hoten mot vår jord, det är de flesta av oss vid det här laget väl medvetna om. Men hur många svenskar har egentligen en rättvisande bild av vad klimatförändringarna kommer att ­innebära rent konkret för Sverige? Vad kommer att hända där du bor? Eller där dina föräldrar bor? Eller där ni har er gemensamma sommarstuga?

Meteorologen Madeleine Westin går igenom vårt avlånga land region för region och redogör för vilka effekter klimatförändringarna kommer att ha på vädret, landskapet, bebyggelsen, floran, faunan och näringsgrenarna i de olika regionerna under de ­närmaste tio till trettio åren, liksom på längre sikt, vid nästa sekelskifte. Det är ­fascinerande och oroande fakta, ibland även underhållande och alltid tankeväckande. Insikten djupnar om den verklighet och de förändringar som en stor del av oss svenskar kommer att bli tvungna att förhålla oss till under vår livstid. För att inte tala om kommande generationer.

Klimatfrågan efter USA:s exit
Klimatfrågan är vår generations ödesfråga. Vi måste hitta nya alternativ och lösningar för att klara målen. Konsekvenserna av klimatförändringarna blir allt tydligare. Efter president Trumps tillkännagivande om att USA lämnar Parisavtalet har världen ställts inför nya utmaningar.

Minskad klimatpåverkan är nödvändigt för en långsiktigt utvecklad ekonomi, livskvalitet och ökat välstånd. Klimatförändringar får redan i dag drastiska konsekvenser för människor i olika delar av världen. Vad betyder USA:s exit för den övriga världen och vad kan Sverige som liten nation bidra med? Sverige har redan visat att det går snabbare och lättare att nå uppsatta klimatmål än vad man trott. Den gröna omställningen skapar nya jobb och framtidstro, det märks inte minst bland svenska företag.

Madeleine Westin ger en framtidsspaning med en prognos av bl.a. fler och svårare stormar, katastrofala översvämningar och torrperiod under heta sommardagar.

Boka en föreläsning med Madeleine Westin på teman kring miljö, väder, klimat och hållbar utveckling på 031-780 32 35.

– Sommarpratare i P1
– Författare till tre böcker om vädret, bla Vilket Väder! Sveriges klimat i förändring (2009)
– Deltagit på en Nordpolsexpedition på isbrytaren Oden
– Kapten i krigsmakten
– Meteorolog i över 20 år