Mikaela Urbom

Artist som föreläser om anorexi

Artisten och dansaren Mikaela Urbom föreläser om sin kamp mot sjukdomen anorexi och framförallt om hur hon blev frisk. Föreläsningen är bland annat baserad på hennes bok "Om jag bara vore lite smalare". Mikaela blev vid 17 års ålder upptäckt av stjärnproducenten RedOne. Hon har medverkat i Melodifestivalen och varit förband åt världsartister som Nelly och Ryan Leslie. Mikaela är även utbildad dansare. Boka en föreläsning med Mikaela Urbom om ätstörningar, psykisk ohälsa och självkänsla.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Från anorexi till frisk utifrån boken Om jag bara vore lite smalare
 • Inriktning ätstörningar i samband med idrott
 • Mål och motivation
 • Kroppsideal och självbild – Hur mår du i dig själv och i sociala medier?
 • Sång och dans

Presentation

Mikaela Urbom är artist, låtskrivare och författare. År 2017 gav hon ut boken ”Om jag bara vore lite smalare” som handlar om hennes kamp mot sjukdomen anorexi och om hur hon blev frisk. I sina föreläsningar delar Mikaela med sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra att förstå sjukdomen men också inspirera alla som har en ätstörningsproblematik att välja vägen mot ett friskt liv. I föreläsningen väver hon också in kroppsideal/självbild, press kontra prestation samt idrott, träning och kost. Alla dessa delar var viktiga byggstenar i hennes kamp mot sjukdomen.

Vad kan man göra när man ser tecken på ätstörningar? Hur är det att vara anhörig? Och även om vägen ut ur anorexi ser olika ut för var och en som drabbas av sjukdomen: Hur gjorde Mikaela för att bli frisk? En berättelse om drömmar, musik, dans, kreativitet och motivation. Men också om djup ångest, om att tappa sin identitet i tillvaron och om en svår resa genom sjukdomen anorexi i ett inre krig där Mikaelas enorma envishet vändes mot henne själv.

Mikaela Urbom startade sin musikaliska resa som 6-åring i en gospelkör. När Mikaela var 17 år upptäcktes hon av musikproducenten RedOne och blev då en del av tjejgruppen Love Generation som medverkade i Melodifestivalen 2011. År 2014 startade Mikaela sin solokarriär och har sedan dess varit förband till världsartister som Nelly och Ryan Leslie och uppträtt på scener som Friends Arena, Tele 2 Arena, Berns Salonger, Malmö Arena, FABRIK (Spanien) med flera. Mikaela har även medverkat i soundtracket till Hollywoodfilmen High Strung.

Boka Mikaela Urbom som artist / dansare eller för en föreläsning om anorexi, ätstörningar, kroppsideal, självkänsla, motivation, träning och mål.

 

Från anorexi till frisk utifrån boken Om jag bara vore lite smalare.
Målgrupper: människor med anorexi/ätstörningar och deras anhöriga, människor som arbetar – som yrke eller ideellt – med ungdomar inom skola och vård. Anpassas utifrån grupp.

Inriktning ätstörningar i samband med idrott med utgångspunkt i boken Om jag bara vore lite smalare. För människor som arbetar, i sitt yrke eller ideellt, med ungdomar inom idrotten. För idrottsklubbar.

Mål och motivation med utgångspunkt i boken Om jag bara vore lite smalare – gärna i kombination med musikframträdande, exempelvis i samband med kickoff.

Kroppsideal och självbild – Hur mår du i dig själv och i sociala medier? Utifrån Om jag bara vore lite smalare, målgrupp främst ungdomar, tonårsföräldrar och för människor som arbetar med ungdomar.

Boka en föreläsning med Mikaela Urbom på 031-780 32 35.

Rix FM
Bern salonger
Nordic Choice
Metro
Mittuniversitet i Sundsvall
Skapaskolan

– Författare till boken Om jag bara vore lite smalare.
– Artist och låtskrivare på Blondes For Sail, tidigare på Universal Music, LMG & La Clique Music
– Dansare, utbildad på House of Shapes 4-åriga danslinje.

 • Tack för att du inspirerat mig till att vilja ta tag i min sjukdom och bli frisk

  • Läsare
 • Tack för att du inspirerat mig till att vilja ta tag i min sjukdom och bli frisk

  • Läsare
Close