Sanna Bråding

Färgstark TV- och radioprofil

Sanna Bråding slog igenom i TV4:s kultserie Tre Kronor redan som 15-åring och har en lång karriär som skådespelare och programledare i radio och TV - tex för Idol, Grammisgalan, Sommartoppen och P3 Star. År 2016 släppte Sanna Bråding sin självbiografi "För mycket av allt" där hon berättar om ett liv av missbruk, ätstörningar och självskadebeteende bakom den perfekta fasaden. Boka Sanna Bråding som konferencier eller för en föreläsning om psykisk ohälsa eller hjärtefrågor som mat, vegan och miljö.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Konferencier / moderator / programledare
 • Föreläsning / samtal kring psykisk ohälsa
 • Om förebyggande av psykisk ohälsa och sex som ångestdämpning (med Caroline Engvall)
 • Hjärtefrågor: Mat, Vegan, Hälsa, Miljö, Djur/natur, Hållbarhet
 • Boksamtal utifrån Sannas självbiografi: Ätstörningar, psykisk ohälsa, Duktiga flickan, missbruk

Presentation

Sanna Bråding började med teater i tidig ålder. På 90-talet slog 15-åriga Sanna Bråding igenom som Tanja i TV4:s kultförklarade dramaserie Tre kronor. Hon har medverkat i ett flertal filmer som till exempel Skeppsholmen, 7 miljonärer, Reine & Mimmi i fjällen, Som man bäddar och inte minst i Lukas Moodyssons film Ett hål i mitt hjärta, där hon spelade huvudrollen. Sanna blev också mycket uppmärksammad som kassörskan Kajsa i de populära reklamfilmerna för ICA.

Vid sidan om skådespeleriet har hon sedan 2003 jobbat som radioprogramledare för Ketchup, Sommartoppen, SR Metropol, P3 Star, Pira&Bråding- som idag är en podd, samt Musikguiden i P3 Osignat.

Sanna Bråding har även varit programledare och konferencier för stora arrangemang som Idol, Grammisgalan, Rockbjörnen och Finest Awards.

År 2016 släppte Sanna Bråding sin självbiografi För mycket av allt. Bakom den perfekta och framgångsrika fasaden var det under lång tid en helt annan verklighet fylld av missbruk, ätstörningar och självskadebeteende. Det fortsatte ända tills en dag år 2008 då Sanna nådde botten och polisen knackade på. Där vände livet och en lång väg tillbaka började. I dag har Sanna Bråding tagit kontrollen över sitt eget liv igen. Hon jobbar på tv och radio, designar smycken, har fått barn och driver en populär blogg och instagram (50.000 följare) där hon delar livet som mamma och vegan.

Sanna Bråding är en färgstark, varm och professionell talare med stor närvaro och unikt uttryck. Boka Sanna Bråding som konferencier / föreläsning / samtal med teman som psykisk ohälsa, ätstörningar, utmattning, missbruk och självskadebeteende – eller med hennes hjärtefrågor mat, vegan, hälsa, miljö, djur och hållbarhet som utgångspunkt.

Fotograf: Robert Eldrim

År 2008 dömdes Sanna Bråding till fängelse för narkotikabrott – i samma stund kom även vändpunkten i hennes liv. I självbiografin För mycket av allt (2016) delar Sanna ett liv bakom den perfekta fasaden med ångest, missbruk och självskadebeteenden. Sanna berättar om vägen tillbaka och hur hon lyckades ta kontroll över sitt liv igen.

Via Sanna Brådings populära blogg och instagram inspirerar hon även i sin roll som mamma och vegan.

Sanna Bråding kan du boka för en föreläsning / samtal i intervjuform utifrån ämnen kring:

Psykisk ohälsa
Psykisk ohälsa är ett ämne som Sanna Bråding brinner för och gärna pratar om på olika sätt. Hennes bok För mycket av allt (2016) handlar om psykisk ohälsa och att det alltid finns ett varför, en anledning till att vi hamnar där vi hamnar i livet. Med boken belyser Sanna att vi alla är så lika. Hon har använt sig själv som ett verktyg för att belysa hur det är att vara människa. För alla har vi våra kamper.

Sanna Bråding talar om missbruk/flykter. Hur vi lätt flyr från oss själva genom att skada oss själva. Och hur olika det ser ut. Hon pratar om störningar – alkohol/drogmissbruk, sex som självskadebeteende, kriminalitet och dömande från samhället. Men även hur det går att vända all de egenskaper som tagit oss till botten, till att faktiskt ta oss därifrån igen. Många av oss besitter superkrafter i allt det där som ofta samhället vill se som dåliga sidor (diagnosticera bort etc).

Här kan Sanna även beröra ämnet utmattning, något som hon är på väg ur själv just nu. Allt hänger ihop.

Tidigare kunder har varit Vårdförbundet, TCO och Psykiatrins Dag.

– Boksamtal utifrån Sannas självbiografi: Ätstörningar, psykisk ohälsa, Duktiga flickan, missbruk
Som ovan, psykisk ohälsa innefattar så mycket och det finns många olika vinklingar Sanna gärna pratar om. Hon har själv haft anorexi, bulimi, drogmissbruk, sex/alkohol, shopping, självskadebeteende i former som att skära sig etc. Men hon har också hyllats för att vara smal, modell, känd, haft MVG i alla ämnen osv. Samma driv som tog henne till att många år senare vara fast i amfetamin. Men då hyllades hon inte längre – då spottades hon på. Sanna pratar gärna om dessa ämnen, att dra paralleller och se hur lika vi är. Att ingen är bättre eller sämre. Återigen, att det finns ett varför, en anledning till att vi hamnar där vi hamnar.

Publiken kan vara skolor, föreningar och kommuner som Sannas tidigare kunder Jönköping universitet, Fryshuset och 4good.

– Mat, Vegan, Hälsa, Miljö, Djur/natur, Hållbarhet
En annan hjärtefråga för Sanna Bråding är hur hon lever – hur vi lever. Vi svenskar kastar i snitt var 4:e matkasse. Hur tar vi tillvara på rester, spar ekonomi och jordens resurser? Det behöver varken vara dyrt eller ta tid att leva veganskt och ekologiskt.

En röd tråd från Sannas tidigare liv, hur det går att vända ett destruktivt leverne till att leva helt i balans med sig själv och lyssna inåt, och älska mat från att ha hatat mat och ha det som en fiende. Något som många unga tjejer idag skulle behöva höra.

Sannas kunskap och erfarenhet passar bra i paneldiskussioner. Eller i sammanhang med föräldrar och personal som arbetar med barn – hur det går att leva med barn som äter växtbaserat. Sanna har många tankar om helheten, hur allt hänger ihop. Hur vi måste värna om miljö och djur men även lär oss lyssna inåt, hur våra egna kroppar mår.

På dessa teman kan Sanna Bråding även vara konferencier som hon tidigare varit på mässan Vegovision eller i andra miljö/hållbarhets-sammanhang.

Engvall & Bråding – ny föreläsning om förebyggande av psykisk ohälsa och sex som ångestdämpning
Nu möts två av Sveriges främsta experter på ämnet i ett samtal om ångest, självdestruktivitet – och vägar ut och framåt. Sanna Bråding är skådespelaren som var en duktig flicka – men som bar på kontrollbehov, ångest och depression. Det ledde till drogberoende och destruktiva relationer som självskadebeteende. Caroline Engvall är journalisten och författaren som specialiserat sig på sex som ångestdämpning, bland annat med succéboken ”14 år till salu” samt ett flerårigt engagemang i ämnet.

Tillsammans samtalar de om de vägar som kan leda in i destruktivitet, hur livet kan se ut däri – med fokus på hur åhörarna kan hjälpa utsatta barn och unga till ett liv bortanför ångest, destruktivitet och beroende.

Boka Sanna Bråding som konferencier / föreläsning / samtal med teman som psykisk ohälsa, ätstörningar, utmattning, missbruk och självskadebeteende – eller med hennes hjärtefrågor mat, vegan, hälsa, miljö, djur och hållbarhet som utgångspunkt. Ring 031-780 32 35

 

Vårdförbundet
TCO
Psykiatrins Dag
Vegovision
Metropol
Campus Nyköping
Stockholm Pride
Fryshuset
4good
Finest Award
Jönköpings universitet

– Författare till självbiografin För mycket av allt
– Sverigeturné med egna föreställningen För mycket av allt (regisserad av Özz Nöjen)
– Programledare Sveriges Radio: Ketchup, Sommartoppen, SR Metropol, P3 Star, Pira&Bråding och Musikguiden i P3 Osignat
– Programledare Idol, Rockbjörnen och Grammisgalan
– Skådespelare i Skeppsholmen, 7 miljonärer, Reine & Mimmi i fjällen, Som man bäddar och Ett hål i mitt hjärta

 • Underbar föreläsning med Sanna Bråding. Tack för väl valda ord. Kärlek till dig.

  • Mikael Andersson
 • Sanna trollband TCO-Örebropubliken till tystnad med sin starkt berörande berättelse från livet. Lyssnade på hennes bok ”För mycket av allt” och kände igen mig i långa moment av hennes berättelse och det gav mig insikter. Föreläsningen ”Från tre kronor till fängelse” är tagen ur boken och Sanna är en fantastisk bra berättare på scenen. Sanna fick en lång stående ovation efter föreläsningen vilket hon var värd. Så modigt av henne att berätta så öppet och jag tror många fick insikter i kväll.

  • Christer Hansson
 • Sanna Bråding är charmigt streetsmart och har både fysisk närvaro och en skön och drastisk självdistans.

  • DN
 • Brådings föreställning är inspirerande, modig och rolig. Vilken kvinna!

  • Teater Stockholm
 • Underbar föreläsning med Sanna Bråding. Tack för väl valda ord. Kärlek till dig.

  • Mikael Andersson
 • Sanna trollband TCO-Örebropubliken till tystnad med sin starkt berörande berättelse från livet. Lyssnade på hennes bok ”För mycket av allt” och kände igen mig i långa moment av hennes berättelse och det gav mig insikter. Föreläsningen ”Från tre kronor till fängelse” är tagen ur boken och Sanna är en fantastisk bra berättare på scenen. Sanna fick en lång stående ovation efter föreläsningen vilket hon var värd. Så modigt av henne att berätta så öppet och jag tror många fick insikter i kväll.

  • Christer Hansson
 • Sanna Bråding är charmigt streetsmart och har både fysisk närvaro och en skön och drastisk självdistans.

  • DN
 • Brådings föreställning är inspirerande, modig och rolig. Vilken kvinna!

  • Teater Stockholm
Close