Nina Buchaus

Retorikexpert och författare

Retorikexperten Nina Buchaus föreläser roligt och begripligt. Hennes motto är: Med små subtila tekniker kan du öka tydligheten i din kommunikation och minska missförstånden. Du blir även bättre på att hantera konflikter och får mer karisma. Under föreläsningen får du prova på retorik, kroppsspråk, power-pauser och kraftfulla gester - du blir varnad för karismadödande tics och du får med dig retorikens do´s and don´ts. Författare till "Konsten att bli karismatisk – Med retorik".

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Retorik – face to face eller digitalt
 • Härskartekniker - fula beteenden
 • Retorik för kvinnor
 • Retorik för chefer
 • Presentationsteknik
 • Train the trainer

Presentation

Nina Buchaus är retorikexperten som ger dig konkreta verktyg med direkta resultat under föreläsningen. Hon har spetskompetens i retorik, kommunikation och förvandlar det ibland teoretiska ämnet till något väldigt praktiskt och användbart för alla. Nina får höga betyg av sin publik och sina deltagare för att hon levererar med humor, konkreta exempel och värdefulla tips på plats.

Nina är anlitad som retorikexpert av Svenska Dagbladet, Chef och Ny Teknik med flera för att ge konkreta råd om hur vi kan kommunicera tydligare med varandra professionellt och privat. Hon har en gedigen utbildning inom området som hon kompletterar med den långa erfarenheten av att coacha sina deltagare framgångsrikt.

Nina Buchaus har föreläst och utbildat chefer och deras personal på statliga myndigheter och i näringslivet under snart 15 år, på små som stora scener. Oavsett vilken retorisk nivå publiken har så får alla med sig något matnyttigt. Nina föreläser underhållande och utbildande och ser alltid till att publiken får prova tipsen innan de lämnar salen.

1. Retorik eller Rätt & Rik?
Är du rätt ute eller fel ute när du försöker kommunicera något viktigt? Muntlig kommunikation är utmanande därför får du nu en checklista som stöd som gagnar både dig, dina kollegor, kunder och andra målgrupper. Under denna föreläsning bryter Nina ner retorikens oslagbara checklista: ethos, logos och pathos, tre hjälpmedel för enklare kommunikation. Du får tips och trix och du får prova dom på plats. Det handlar om VAD du säger och HUR du säger det för att bli rätt och rik!

Målgrupp: Alla
Tid: 1-2 h

2. Karisma i kommunikationen
Den här föreläsningen innehåller det viktigaste du behöver veta för att kicka i gång din karisma på ett enkelt sätt. Nina menar att vi ofta uttrycker oss alldeles för tråkigt och att vi har en för onyanserad syn på karisma – att antingen har man ”det” eller inte. Under föreläsningen bjuder Nina generöst på egna anekdoter, exempel och erfarenheter. Nin plockar ner karisman från piedestalen, klär av den och sätter på dig plaggen – ett efter ett. Sedan kan du prata och påverka betydligt mer kraftfullt i ditt privata och professionella liv.

Målgrupp: Alla
Tid: 1-2 h

3. Manligt & kvinnligt eller Hund & Katt
Finns det skillnader i vårt sätt att uttrycka oss? Under föreläsningen sätter Nina ljuset på det manliga och kvinnliga sättet och hur vi kan dra nytta av olikheterna på jobbet och hemma.
Med hjälp av att ta fram hunden och katten i dig har du större chans att få genomslag. Hunden är personen som får med alla på planet och gör resan bekväm för resenärerna. Katten är personen som sätter på sig kaptensmössan och följer checklistan till destination. Vilken roll har du? Och vad skulle hända om du kunde behärska båda?

Målgrupp: Alla
Tid: 1-2 h

4. Ta kontroll över härskarteknikerna
Obehag och osäkerhet av en blick, en tystnad eller en kommentar. Är du offer för härskartekniker? Är du den som utövar härskartekniker? Oavsett vem du är så får du under denna föreläsning fakta om teknikerna och hur du synliggör dem och motarbetar dem. Härskartekniker finns överallt. Hemma. På jobbet. Där det finns människor finns härskartekniker. Nina går igenom de vanligaste och ger tips på hur du kan ta kontroll över dom innan dom tar över dig. Detta resulterar i bättre kommunikationsmiljö!

Målgrupp: Alla
Tid: 1-2 h

5. Retorik för chefer
Det största förändringsargumentet är du själv! Retorik och ledarskap går hand i hand. Vilket intryck ger du som chef till din personal, dina kunder och andra målgrupper? Nina lär dig att framföra ditt budskap – skickligt, klart och tydligt. Nina inspirerar dig till att bli ett retoriskt proffs och bli säkrare i att hantera situationer där du som chef behöver kliva fram i rampljuset i stora som små frågor. Under föreläsningen får du retorikens does and donts som ger dig skillnad!

Målgrupp: Chefer, ledare, ledningsgrupper, förtroendevalda, teamleaders etc
Tid: 1-2 h

6. Retorik för kvinnor
Det finns produkter, tidningar och media som riktar sig till kvinnor så varför inte rikta retoriken till kvinnor? Det här är en föreläsning som tar upp de vanligaste fallgroparna som kvinnor kan hamna i när de vill övertyga. Enligt forskning kommunicerar kvinnor mer öppet och män mer beslutsamt. Lär dig knepen att behärska båda sätten. Du får också med dig verktyg till att ta plats och påverka privat och proffesionellt. Nina underhåller och undervisar i skillnaderna för att du ska få fler verktyg i konsten att tala med dig hem.

Målgrupp: Kvinnor och kvinnliga nätverk
Tid: 1-2 h

Chefsdagen, Landstinget Kronoberg
Löne-/HR-dagen, Talentum Events Stockholm
Talangprogram för unga ingenjörer, Sweco Stockholm
Retorik för Carnegie Investment Bank, Stockholm
Nyckeln för förändring är du – HR, ledare Trygghetsrådet Stockholm

– Författare till boken ”Konsten att bli karismatisk – Med retorik”
– Fil. kand. i retorik, Uppsala universitet
– NLP Practioner och Master certifikat, Skandinaviska Ledarhögskolan, Örebro
– Röst- och taltekniker  ”Den levande rösten”, Stockholms Musikpedagogiska Institut
– Effective Charismatic Leadership and Group Dynamics, Michael Grinder, MGA, USA

 • I SÄRKLASS den bästa presentationen, inte bara framförandemässigt, utan också innehållsmässigt.

  • Göran Andersson, Kapsch Traffic Com AB
 • Otroligt tydlig och lät att lyssna på! Många användbara tips. En tydlig, röd tråd, att följa genom hela föreläsningen. Mycket bra!

  • Anne Andersson, Hässleholms kommun
 • Tack för en givande och inspirerande föreläsning!

  • Carola Bengtsson, Nutricia
 • I SÄRKLASS den bästa presentationen, inte bara framförandemässigt, utan också innehållsmässigt.

  • Göran Andersson, Kapsch Traffic Com AB
 • Otroligt tydlig och lät att lyssna på! Många användbara tips. En tydlig, röd tråd, att följa genom hela föreläsningen. Mycket bra!

  • Anne Andersson, Hässleholms kommun
 • Tack för en givande och inspirerande föreläsning!

  • Carola Bengtsson, Nutricia
Close