Pernilla Alexandersson

Nytänkande jämställdhetskonsult

Pernilla Alexandersson är normingenjör och har föreläst inom jämställdhetsområdet i över tio år. Hon ger dig en rolig, utmanande och svårglömd föreläsning kring bland annat mångfald, jämställdhet och självkänsla. Pernilla har startat en tjejjour, skrivit en bok kring självförsvar och självkänsla och är samordnare för Sveriges första och enda branschorganisation för företagare med jämställdhet, jämlikhet eller mångfald i sin affärsidé.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Jämställdhet: en fantastisk idé! En inspirationsresa i ett positivt förhållningssätt
  • Att brinna utan att brinna upp - om stresshantering och drivkraft
  • Från volontär till entreprenör
  • Är genus business? Hur du hittar affärsmöjligheter i drömmen om jämställdhet
  • Den feministiska projektledaren. Om samhällsförbättrande projekt mot strömmen

Presentation

Pernilla började som föreläsare redan vid 17-års ålder och har sedan dess varit verksam inom områden som bland annat mångfald, jämställdhet, självkänsla och entreprenörskap. Behöver du energi, drivkraft och inspiration till din föreläsning så är det Pernilla du ska anlita.

Pernilla är diplomerad projektledare via IHM Business School och är en av grundarna till Stjärnjouren – Sundbybergs tjejjour. Medförfattare till projektboken ”Mötas och stärkas – strategier och metoder för utåtriktat tjejjoursarbete”. Författare till studiematerialet: ”Självförsvar för Självkänsla” via studieförbundet Bilda. Hon är även samordnare för nätverket Genusföretagarna, Sveriges första och enda branschorganisation för företagare med jämställdhet, jämlikhet eller mångfald i sin affärsidé.

En av Pernillas styrkor är hennes snabba sätt att ta in kunskap och återberätta den på ett inspirerande och roligt sätt. Redan som barn hade hon förmågan att berätta så att vilken historia som helst blev intressant och rolig. En egenskap hon förädlat genom åren. Detta gör henne till en mycket efterfrågad och duktig föreläsare och moderator.

Som grundare och verksamhetschef på Add Gender bär hon alltid med sig företagets kundpolicy: Add Gender gör jämställdhet begripligt på ett användbart och roligt sätt. Entreprenörskapet står henne nära och att leda sig själv är något hon gärna berättar mer om.

Vill du ha en föreläsare och moderator som är kvicktänkt, humoristisk och kopplar ihop inkaindianerna med jämställdhet utan att det blir långsökt? Ja då har du hittat rätt.