Åsa Nilsson Billme

Expert på mångfald

Åsa Nilsson Billme är chef för Diversity & Inclusion på Nordea. Hon var också 2018 års Anna-pristagare, som är ett jämställdhets- och mångfaldspris som delas ut till medarbetare inom finansbranschen. Åsa är en mycket uppskattad föreläsare inom mångfaldsområdet. Med ett brinnande engagemang för frågorna har hon specialiserat sig på företagsnyttan av mångfald. För företag och organisationer finns massor att vinna på ett aktivt och fungerande mångfaldsarbete.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Inkludering – och hur vi blir smartare tillsammans
  • Mångfald - Normer i allmänhet och nytänk i synnerhet
  • Mångfald till vilken nytta?
  • Den nya diskrimineringslagen - Hur ser den ut?

Presentation

Vi vet att inkludering blir viktigare och viktigare för att vara attraktiva som företag, organisationer och samhälle. Vi vet också att team som leds på ett inkluderande sätt, gör oss mycket starkare och mer innovativa – den senaste forskningen från Deloitte visar t.ex. att inkluderande team presterar nästan dubbelt så bra som andra. Men vad betyder det här i praktiken? Vad krävs av oss? Och vilka resultat kan vi förvänta oss – på riktigt och inte bara i ord?

Åsa Nilsson Billme är chef för Diversity & Inclusion på Nordea. Hon har arbetat i företagsledande ställning i princip hela sitt liv – med start när hon var 23 år. Hon har därför lång erfarenhet av såväl personalpolitik som företagsprofilering och marknadsanalys. Åsa har ett brinnande intresse för strategisk mångfald och var också 2018 års Anna-pristagare, som är ett jämställdhets- och mångfaldspris som delas ut till medarbetare inom finansbranschen.

Som föreläsare lär Åsa Nilsson Billme oss att se mångfald som en möjlighet och lära oss att på bästa sätt använda den istället för att förhålla oss till den utifrån någon slags förlängd biståndstanke. För företag och organisationer finns massor att vinna på ett aktivt och fungerande mångfaldsarbete. Åsa föreläser och håller längre workshops som skapar inspiration, lust och nytänk. Målgruppen är främst chefer, personalgrupper och organisationer.

Mångfald – Normer i allmänhet och nytänk i synnerhet. Varifrån kommer de och ser de lika ut för alla?
Mångfald till vilken nytta? – Vad har man egentligen för nytta av mångfaldsarbete på arbetsplatsen? Och hur gör man för att alla medarbetare ska bli aktiva?
Den nya diskrimineringslagen – Hur ser den ut? Vad betyder den för mig som arbetsgivare/chef/ansvarig?

A-search AB
KSU AB
Försvarsmakten
Svensk Filmindustri
Borås kommun
Upplands Väsby kommun

– 2018 års Anna-pristagare, som är ett jämställdhets- och mångfaldspris som delas ut till medarbetare inom finansbranschen
– Upphovsman till succéseminariet Hjärnsläpp
– Grundare av utbildningsföretaget Lectia
– Initiativtagare till Mångfaldscertifieringen tillsammans med Cornell University

  • Hon kombinerar fakta och finurligheter så att allt blir intressant.

  • Innan tänkte jag nog att mångfaldsfrågor var något tråkigt. Men nu har jag ändrat mig.

  • Ordet mångfald fick plötsligt en greppbar betydelse för mig.

  • Hon kombinerar fakta och finurligheter så att allt blir intressant.

  • Innan tänkte jag nog att mångfaldsfrågor var något tråkigt. Men nu har jag ändrat mig.

  • Ordet mångfald fick plötsligt en greppbar betydelse för mig.

Close