Petra Månström

Journalist och löparprofil

Petra Månström är kemisten som slängde labbrocken och valde att följa sina journalistdrömmar. Under ett redaktionsmöte på SvD hörde hon sig själv tacka ja till att springa Stockholm Marathon och blogga om det. Idag driver Petra en av Sveriges största löparbloggar och är en prisad träningsprofil med Maratonpodden och flera böcker på sitt CV, bl.a Smartare löpning (2018). Boka en föreläsning med Petra Månström om mål, motivation, löpning och vägen till äkta träningsglädje.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Motivationsbluffen – vänd livslögn till framgång
  • Smartare löpning
  • Träningspass - tex intervaller eller löpstyrka
  • Moderator

Presentation

Under ett redaktionsmöte på Svenska Dagbladet efterlyste man någon som kunde springa Stockholm Marathon året därpå och blogga om hela processen. Petra Månström antog utmaningen. Hon tog sina första riktiga löpsteg som 33-åring år 2010 och maratonbloggen blev snabbt en av Sveriges största löparbloggar.

Idag är Petra Månström en av landets främsta träningsprofiler med fokus på löpning, träning och hälsa. Hon har grundat Maratonpodden, Sveriges största podd om uthållighetssporter, med kända gäster som Marit Björgen, Björn Ferry och Thomas Wassberg. Sedan 2016 driver hon även podden Ewerlöf & Månström tillsammans med löparstjärnan Malin Ewerlöf. Petra Månström jobbar också som frilansjournalist med uppdrag för Friskispressen, Stadium Magazine och Aftonbladet Wellness med flera. År 2014 debuterade Petra Månström med den hyllade boken “Det är bara att springa” och nu är hon aktuell med boken ”Smartare löpning: 100 hacks för roligare rundor och bättre träning”.

Petra Månström, som tidigare kallades Maraton-Petra, har flera år i rad utsetts till en av de 100 mäktigaste i sportbranschen av tidningen Sportfack. År 2017 utsågs hon även till en av Sveriges 150 superkommunikatörer av Resumé och hennes blogg utsågs till årets bästa av Cision.

Petra Månströms föreläsningar både inspirerar och ger konkreta exempel på hur man hittar motivation till att träna, även inför någonting som till och med kan verka omöjligt. Oavsett om publiken är elitidrottare, motionärer eller nybörjare när det gäller träning och löpning kan Petra Månström skräddarsy ett föredrag – eller träningspass.

Boka en inspirerande föreläsning med Petra Månström på teman kring löpning, träning, hälsa och motivation.

Motivationsbluffen – vänd livslögn till framgång (ca 60 minuter exkl frågestund)
Det är en föreläsning om hur Petra Månström vände livslögn till framgång genom att ifrågasätta begreppet motivation. Hon vrider och vänder på begreppet ur en massa olika vinklar med stor igenkänning och utmanar publiken att våga fundera över sina egna val och vilka faktorer som egentligen styr dem. Kort sagt: många av oss tränar av anledningar vi aldrig skulle kunna föreställa oss – eller våga erkänna.

Boka en inspirerande föreläsning med Petra Månström om löpning, träning och motivation på 031-780 32 35.

Rehband
Stadium
Bergshamra bibliotek
Röhnisch
BollnäsEss
Bildepån
IK Akele

– En av Näringslivets 150 Superkommunikatörer 2017 (Resumé)
– En av svenska sportbranschens mest inflytelserika personer (Sportfack)
– Årets bästa löparblogg 2017 (Cision)
– Författare till ”Smartare löpning: 100 hacks för roligare rundor och bättre träning” (Norstedts 2018) samt ”Det är bara att springa, en inspirationsbok om löpning” (Karavan 2014)
– Driver två poddar: Maratonpodden samt Ewerlöf & Månström

  • Petra Månströms föreläsning var gripande, tänkvärd och inspirerande.

    • Therese Lauber
  • Petra Månströms föreläsning var gripande, tänkvärd och inspirerande.

    • Therese Lauber
Close