Rabab Bassam

Statsvetare och Mellanösternspecialist

Med sin bakgrund i Mellanöstern och sitt liv i Sverige har Rabab Bassam växt upp med dubbla perspektiv på sin omgivning. Hon har utvecklat en stor passion för frågor rörande kultur, människor och integration - som hon använder för att bygga broar och bidra till dialog. Som statsvetare och mellanösternspecialist är Rabab Bassam därför en aktuell föreläsare för ämnen kring Mellanöstern, integration, representation - samt karriär och fenomenet ”andragenerationsinvandrare”.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Integration – ett tvåsidigt projekt
  • ”Syns jag inte, finns jag inte.” Ett föredrag om vikten av representation
  • Mellanösterns djupt rotade seder och traditioner i ett svenskt perspektiv
  • Fördomar och dess största förlorare
  • Våga drömma! Ord jag önskar att jag hört 10 år sedan

Presentation

Med entusiasm och värme berättar Rabab Bassam om Mellanösterns mångfald i form av identiteter, kulturer och traditioner i syfte att sprida medvetenhet och kunskap om denna omdebatterade region. Föredragen är ämnade att nå ut till myndigheter, företag, kommuner och organisationer som önskar få en inblick i regionens mest aktuella ämnen för att sedan ha en ärlig chans till reflektion. Hur kan vi tillsammans skapa ett tryggt Sverige? Vad krävs för att integrationen ska lyckas? Varför är representation viktigt i samhället? Hur kan det främmande omvandlas från hot till trygghet?

Rabab Bassam har bland annat hunnit med en kandidatutbildning, studier i Kina, implementering av utbildningsprojekt i irakiska Kurdistan, ideella projekt i Egypten och Tunisien, praktik i Förenade Arabemiraten, coaching av ungdomar i Sveriges utsatta områden, en masterutbildning och många inspirationsrika möten längs vägen som hon gärna delar med sig av. Rababs föreläsningar om drömmar, motivation, karriär och fördomar passar utmärkt för skolor och till exempel unga i förorten.

Rabab Bassam kan arbeta på svenska, arabiska och engelska och har möjlighet att utforma föredragets upplägg så att det passar kunden.

Boka Rabab Bassam, statsvetare och Mellanösternspecialist, för en föreläsning om integration, mångfald, kulturmöten eller karriär och drömmar!

– Utbildad statsvetare
– Utbildad mellanösternspecialist
– Studerat i Kina
– Implementerat utbildningsprojekt i irakiska Kurdistan
– Praktik i Förenade Arabemiraten