Siri Helle

Smartare än din telefon

Siri Helle är psykolog, författare och expert inom ämnet välbefinnande. Som föreläsare delar hon med sig av den senaste psykologiska forskningen kring lycka, stress och hur vi påverkas av digital teknik. Aktuell med boken "Smartare än din telefon" om skärmars påverkan i våra sociala liv. Tips, inspiration och konkreta verktyg för ett sundare och effektivare liv. Boka en underhållande föreläsning med Siri Helle om skärmtid, digital stress och meningsfulla digitala vanor här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Smartare än din telefon
  • Smartare än din telefon - på jobbet

Presentation

Siri Helle är psykolog, författare och föreläsare och brinner för att sprida kunskap kring vad som skapar ett hälsosamt och meningsfullt liv. Till vardags jobbar Siri som psykolog på en psykiatrisk mottagning och hon delar generöst med sig av psykologins bästa knep för smart beteendeförändring. Hennes texter går att läsa i bland annat Modern Psykologi och Dagens Nyheter. Siri Helle är författare till tre böcker varav den senaste är handboken Smartare än din telefon (Natur & Kultur, 2019) om hur man får en sund relation till sin mobil. År 2017 mottog hon Lilla Psykologpriset för sitt arbete med att sprida psykologin till en bredare allmänhet.

I media sprids ofta bilden av att skärmtid är något negativt och att vi är en mobilberoende generation. I sina föreläsingar slår Siri Helle hål på dessa myter, går igenom vad vetenskapen egentligen säger om teknik och hjärnan, och ger oss tips på hur man skapar meningsfulla digitala vanor.

Det är lätt att fastna i ett slösurfande som stjäl vår tid och distraherar oss från det viktiga i livet. Men skärmtid kan också innebära videosamtal med nära och kära som fördjupar våra relationer. Siri Helles föreläsning lär oss att bli mer sociala, bygga starkare relationer via skärmen – och att lägga undan telefonen när det krävs.

Bered dig på en underhållande genomgång av den senaste psykologiska forskningen kring lycka, stress och hur vi påverkas av digital teknik. Boka en föreläsning med Siri Helle här!

Foto: Erik Ardelius

Längd: 1 h (upp till 3 h)
Språk: Svenska och engelska

Smartare än din telefon
Hur påverkas vi egentligen av sociala medier, skärmar och ständig nåbarhet? Följ med på en exposé i forskningens framkant, där svaret kanske är ett annat än du tror. En föreläsning med ett enda mål: att lära dig hur du på bästa sätt använder det kraftfulla verktyget i din ficka.

Föreläsningen bygger på den senaste forskningen om skärmar och välbefinnande. Studier visar att det inte handlar om mängden skärmtid, utan hur vi använder den. Ni får lära er vilka digitala vanor som skyddar er från riskerna utan att gå miste om fördelarna.

Smartare än din telefon – på jobbet
Det digitala arbetslivet innebär nya möjligheter men också nya svårigheter. Hur håller man koll på mejlen utan att drunkna? Hur motstår man digitala frestelser som sociala medier på arbetstid? Vad bör man tänka på när man jobbar hemifrån för att hålla och prestera i längden? Här är kunskapen och strategierna ni behöver för en effektivare teknikanvändning på jobbet.

Vid behov finns möjlighet till skräddarsydda insatser på individ-, team- eller organisationsnivå.

Boka en föreläsning med Siri Helle på 031-780 32 35.

– Utbildad psykolog
– Författare till Smartare än din telefon (Natur & Kultur, 2019)
– Författare till romanen Bränn alla broar (LB förlag, 2018), en smart feelgood om hur det som skapar lycka inte alltid är det vi tror
– Medförfattare till handboken Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team (Natur & Kultur, 2017). Boken handlar om att genom samarbete skapa hälsosamma arbetsmiljöer och ligger till grund för TED-talket ”How to Cure Selfishness”
– Mottog Lilla Psykologpriset år 2017 för sitt arbete med att sprida psykologin till en bredare allmänhet