Svenska Standupgalan med Westin och Knyckare

18 jan 2018

Galan för komiker är på G! Den 19 januari hålls Svenska Standupgalan på Stora Teatern i Göteborg. Nomineringarna till prisutdelningen är släppta och som vanligt är det en blandning av etablerade och mindre etablerade namn bland de nominerade. Extra spännande är att i kategorierna årets manliga och kvinnliga komiker kommer priserna att gå till någon som aldrig fått dem förut.

Josefin Johansson har chans att få pris som Årets Kvinnliga komiker. Förutom ständigt aktuell på standup scenen och med egna shower – är nu Josefin Johansson aktuell som tävlande i TV-programmet På Spåret samt som programledare för Smartare än en femteklassare. Läs mer om Josefin Johansson här.

Värd av galan är Göteborgkomikernas egen drottning Emma Knyckare tillsammans Niklas Andersson. Uppträder gör Ann Westin och Kristoffer Appelqvist.

Emma Knyckare är komikern som levererar sina skämt som hon beställer en kaffe på Pressbyrån. Dvs utan åthävor, men så effektivt att hon får publiken (eller den i Pressbyrån) precis dit hon vill. Har hörts i otaliga radioprogram och driver också Humorkollo som utbildar tjejer i komedins ädla konst. Läs mer om Emma Knyckare här.

Ann Westin firar i år 20 år som ståuppare och har tre gånger belönats som Årets kvinnliga komiker. Med sin makalösa energi och precisa tajming är hon en av landets roligaste människor. Aktuell med självbiografin ”Livet är som en sten i skon”. Läs mer om Ann Westin här.

När: Fredag den 19 januari kl
Var: Stora Teatern, Göteborg
Hur: 295 kr och biljetter köper du här

Svenska Standupgalan 2018.

Svenska Standupgalan är branschens egen Oscarsutdelning – en ovanligt rolig prisutdelningsceremoni med humor och andra starka känslor. Det blir klang och jubel, glädje och illa dold missunnsamhet. Fjolårets vinnare av Årets Kvinnliga Komiker var Nour El Refai.

Vill du boka någon av tjejerna som medverkar i Svenska Standupgalan så slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt. Fler kvinnliga komiker hittar du här.