Ida Backlund

Ung framgångsrik entreprenör

Ung framgångsrik företagare med världsmarknad. Ida Backlund är en prisad entreprenör från Umeå som med sitt Rapunzel of Sweden säljer löshår, peruker och hårvård för närmare 100 miljoner kronor till hundratusentals kunder världen över. Med en utvecklad salongsverksamhet och webbutik hoppas Ida kunna bli hårbranschens IKEA. Ida talar om sin resa som entreprenör och att våga satsa på något man tror på, men också om att ge och att som företagare tillsammans göra skillnad.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Entreprenöresan - Våga satsa

Presentation

2007 var året då Ida Backlund tröttnade på att leta efter en bra leverantör som sålde löshår och uppfyllde de krav hon hade på kvalitet, brett sortiment, bra priser, snabb leverans och bra service. Så som 22-åring tog hon saken i egna händer och startade helt enkelt ett eget företag som erbjöd allt hon själv saknade inom området.

I dag arbetar Ida från ett stort e-handelshus i hemstaden Umeå. Tillsammans med ett fyrtiotal medarbetare säljer hon löshår, peruker och hårvård via webben till hundratusentals kunder i ett sextiotal länder runt om i världen. Genom att välja internet som försäljningskanal har Ida skapat en framgångsrik logistik som har möjliggjort en snabb och lönsam tillväxt på kort tid. Målet är att bli ett utav världens ledande företag inom löshår och hårförlängning. Sedan starten 2007 har hon lyckats få upp sin omsättning till närmare 100 miljoner.

Förutom världen som handelsplats har Ida Becklund också öppnat upp salonger på flera platser i Sverige. Ida har flera gånger blivit uppmärksammad som företagsledare. Bland annat genom att få priset som  ”Årets Kvinnliga Stjärnskott” i tävlingen Entrepreneur of the Year. 2013 prisades företaget Rapunzel of Sweden som årets Digitala Gasell i Sverige.

I sina föreläsningar talar Ida om entreprenörskap och affärsutveckling. Hon inspirerar också andra till att våga ta steget och satsa på sin idé samtidigt som hon inspirerar företagare till att göra skillnad även på andra plan.

Hela föreläsningsarvodet går till organisation Rapunzel vs Cancer.

Bonnier

Årets Unga Entreprenör 2009 av Founders Alliance
Nominerad till Årets Företagerska 2010 i Beautiful Business Award
Årets Kvinnliga Stjärnskott i tävlingen Entrepreneur of the Year