Sofie Stenmark och Victoria Carlsson

Yollibox - entreprenörsduon bakom glassuccén

Entreprenörerna bakom glassuccén Yollibox! Orädda och utan kunskap kastade sig Sofie Stenmark och Victoria Carlsson ut för att konkurrera i en av världens tuffaste branscher. Idag har de motbevisat såväl branschexperter som investerare och har prisats som Årets Unga Företagare och Årets Supertalanger. Duon berättar sin historia med passion och övertygelse – och ger insikt i hur den nya generationens entreprenörer bygger företag icke-traditionellt, med värderingar och personlighet som grund.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Från idé till verklighet- How to make it happen
  • Att bygga ett genuint och konsumentdrivet varumärke
  • Vad kan ett storbolag lära sig av en start-up?

Presentation

När Sofie Stenmark och Victoria Carlsson år 2011 berättade som sin idé att lansera Nordens första frozen yoghurtvarumärke och därmed slå sig in i en av världens tuffaste och mest konkurrensutsatta branscher var det inte så konstigt att såväl branschexperter som investerare skakade på huvudet. Dessutom hade de varken pengar, erfarenhet eller kunskap. Men Sofie och Victoria hade bestämt sig och var övertygade om att det skulle gå – ”Hur svårt kan det vara?”

Genom att se på branschen med helt nya ögon har de idag visat att två unga tjejer kan lyckas med det som till och med världens största bolag inte lyckas med. De valde bort traditionell marknadsföring och satsade allt på sociala medier och direktkommunikation med konsumenter för att slå sig in på marknaden. Samtidigt har design, storytelling och tydliga värderingar varit viktiga nycklar för företagets framfart. Idag, fem år efter att idén kläcktes, har Yollibox fått plats i hundratals frysar i såväl Sverige som Finland och varumärket har lyckats frälsa till och med den mest svårflörtade konsumenten.

Oavsett om du går i starta-eget tankar eller om du sitter i ledningsgruppen för ett storbolag så kommer dessa tjejer att ta dig med storm. Sofie Stenmark och Victoria Carlsson delar med sig av sina erfarenheter och lärdomar på ett öppet, charmigt och engagerat sätt. Vill du få inspiration för att komma igång med ditt eget företag eller vill du som ledare för ett storbolag ta reda på vad du kan lära dig från en startup – då ska du boka Yollibox-grundarna för en inspirerande föreläsning.

Anders Wall
SM Ung Företagsamhet
Handelshögskolan i Stockholm
Prins Daniels Fellowship
Drivhuset i Borås

– Grundare av Yollibox Frozen Yoghurt (2012-)
– Sveriges Ungdomsentreprenör, Fryshuset (2013)
– Årets Unga Företagare, Företagarna (2013)
– Medlemmar av Prins Daniels Fellowship (2015-)
– Årets Supertalanger inom hållbarhet, Veckans Affärer (2016)

  • Victoria och Sofie var verkligen helt fantastiska. Vi hade ett fantastiskt uppstartssamtal på telefon, och sedan fortsatte kommunikationen via mail och telefon hela vägen fram till genomförande dag! Helt klart mer än nöjd med dessa superkvinnor!

    • Almi Företagspartner Blekinge AB
  • Victoria och Sofie var verkligen helt fantastiska. Vi hade ett fantastiskt uppstartssamtal på telefon, och sedan fortsatte kommunikationen via mail och telefon hela vägen fram till genomförande dag! Helt klart mer än nöjd med dessa superkvinnor!

    • Almi Företagspartner Blekinge AB
Close