Frida Monsén

Lärare om skolans digitala framtid

Frida Monsén är specialist i gamification och digitalt lärande. Hon är utbildad lärare och har läst Interaktionsdesign (IX) på Berghs. Frida är författare till boken "Digital kompetens i skolan och i klassrummet" och medgrundare till GamifyUs - Nordens största konferens om gamification i arbetslivet och i skolan. Boka en föreläsning med Frida Monsén för att få kunskap om hur skolan måste utvecklas i takt med digitaliseringen för att höja barnens kreativitet och motivation.

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Digital kompetens i skolan och i klassrummet

Presentation

Frida Monsén är specialist i gamification och digitalt lärande. Hon är utbildad lärare och har läst Interaktionsdesign (IX) på Berghs School of Communication. Idag arbetar Frida som utbildningsledare för Advania Norway. Hon är medgrundare till prisbelönta Blixtjakten och har jobbat som frilansande utbildningsdesigner för bl.a Skolverket, Fotografiska, UR, Försvarsmakten och Stockholms stad. Tidigare har hon arbetat som lärare i flertal år på såväl kommunala som privata skolor.

Efter det att Frida Monsén själv fascinerats och intresserat sig för onlinespel, eller gaming, så funderade hon över hur det skulle vara att implementera de psykologiska och mänskliga drivkrafterna som återfinns i spelen i skolan också. Hon har därefter experimenterat med Gamification som verktyg i skolan för lärande och utveckling, något som har gett positiva resultat för barnens motivation och lärande.

År 2017 gav Frida Monsén ut boken ”Digital kompetens – i skolan och i klassrummet” (Natur & Kultur 2017) där hon bland annat förklarar vikten av att utveckla skolan i takt med digitaliseringen. Frida Monsén står också bakom GamifyUs – Nordens största konferens om gamification i arbetslivet och i skolan.

Frida Monsén föreläser om gamification och teknik utifrån ett mänskligt perspektiv där kunskapsutveckling, kvalitet och motiverande design går före snabba lösningar. En föreläsning med Frida Monsén förklarar hur skolan kan och bör använda sig av moderna metoder såsom gamification för att förbättra motivationen bland barnen. Ni får kunskap och konkreta råd om hur framtidens skola behöver utvecklas.

Boka en intressant föreläsning med Frida Monsén på teman kring digitalisering, skola, pedagogik och framtid!

I Frida Monséns föreläsningar får du:
– Lära dig om hur digitaliseringen och skolan kan utvecklas ihop
– Kunskap, tips och råd om hur framtidens skola och pedagogik behöver utvecklas
– Lära dig om Gamification – hur vi kan ta inspiration av spel-tänk in till skolväsendet, hur skulle det se ut om vi applicerade samma tänk och psykologiska mekanismer för barnen i skolan?

Boka en föreläsning med Frida Monsén om gamification, skola, pedagogik och framtidens lärande på 031-780 32 35.

EdTech
SETT
TEDx Tallinn and Stockholm
Almedalen
Caperio BETT
NETforum Helsinki
Behave Sthlm
Skoldagarna
Rebel Learners Summercamp
Geek girl Meet up
Ny teknik-mässan
EduSpaces Open Up! (Warszawa)

– Författare till boken ”Digital kompetens – i skolan och i klassrummet” (Natur & Kultur 2017)
– Finalist in EdTech Sweden Startup Awards 2016
– Medgrundare till GamifyUs – Nordens största konferens om gamification i arbetslivet och i skolan.
– Medgrundare till Blixjakten (Finalist i EdTech Sweden Startup Awards 2016)
– Utbildad och verksam lärare