Marit Sahlström

Om ungas utanförskap och psykisk ohälsa

Marit Sahlström är författare, pedagog och föreläsare och arbetar med unga i riskzon för utanförskap med fokus på skyddsfaktorer och psykisk ohälsa. Har under tio år arbetat online med hemmasittare i Oneeighty Stockholms Stadsmission. ”Och runt mig faller världen” är hennes romandebut som rosats av kritiker och läsare. I den lyfter hon anhörigperspektivet på ätstörningar och suicid utifrån egna erfarenheter. Aktuell med romanen ”Skred” om psykisk ohälsa. Boka en föreläsning här!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

 • Att nå de onåbara - arbeta online med unga med hög skolfrånvaro
 • Att stå bredvid när världen faller - om att vara närstående till psykisk ohälsa
 • Är det verkligen såhär vi vill leva? Psykisk ohälsa i ett samhällsperspektiv
 • Bemötande av unga med ätstörningar
 • Moderator

Presentation

Marit Sahlström är författare, pedagog och föreläsare med fokus på unga i riskzonen för utanförskap, skyddsfaktorer och psykisk ohälsa. Marit har under femton år arbetat med barn och unga med hög skolfrånvaro bland annat i projektet Oneeighty Stockholms Stadsmission. Där har hon varit med och utvecklat den metod de arbetade med online med unga hemmasittare.

År 2015 utkom hennes hyllade debutroman ”Och runt mig faller världen”. Vad händer när de man älskar inte längre vill leva? Vad händer när de man älskar vill leva men inte får? Kan man stå kvar när världen faller? I den lyfter Marit anhörigperspektivet utifrån egna erfarenheter av att ha systrar med anorexia samt att förlora närstående. Nu är hon tillbaka med sin andra roman ”Skred”. Det är en bok om att försöka räcka till men istället tappa greppet om sig själv och livet. Det handlar om att älska sina barn men inte orka hela vägen, om krav som aldrig tystnar och en sömn som aldrig kommer. Men också om ljuset som sipprar in när ytan spricker och vi plötsligt ser varandra.

Marit Sahlströms föreläsningar handlar om psykisk ohälsa i ett samhällsperspektiv, ungas utanförskap och att vara närstående till psykisk ohälsa. Hon berättar om riskzoner, bemötande och ett framgångsrikt preventivt arbete. Marit Sahlström lyfter bort skam och fokuserar på fungerande förhållningssätt. Målgruppen är personal inom skola, socialtjänst, psykiatri, anhöriggrupper och allmänheten.

Boka en föreläsning med Marit Sahlström om psykisk ohälsa, hemmasittare, ätstörningar, suicid, anhörigstöd och ungas liv online.

Längd: 1 timme till 2 utbildningsdagar
Språk: Svenska
Målgrupp: Personal inom skola, socialtjänst, psykiatri och bvc. Allmänheten med intresse för psykisk ohälsa. Anhöriggrupper osv.

Hemasittarkonferens Magelungen
Karolinska Institutet/Stockholms center för Ätstörningar
Jobbaktiv Norge
ABF

– Författare till romanerna ”Skred” samt ”Och runt mig faller världen” (Ordfront förlag)
– Projektledare för Oneeighty Stockholms Stadsmission som online stöttat unga hemmasittare (2007-2017)

 • Du lyckas fånga hela de ungas liv online på en timme!

  • Psykolog, Hemmasittarprogammet Magelungen
 • Du lyckas fånga hela de ungas liv online på en timme!

  • Psykolog, Hemmasittarprogammet Magelungen
Close