Nina Ekelund

Expert inom hållbarhet och transformation

Med ena foten i Stockholm och den andra i Småland driver Nina Ekelund klimattransformationen framåt. År 2010 grundade hon företagsnätverket Hagainitiativet som arbetar för att minska näringslivets klimatpåverkan. Nina är utsedd till en av de 100 mäktigaste i Hållbarhetssverige. Hon har tidigare arbetat på bl.a Miljöförvaltningen, Naturvårdsverket och Statsrådsberedningen. Nina Ekelund föreläser om näringslivets roll i den gröna omställningen. Hon är också en mycket uppskattad moderator!

Favorit

Lägg till i favoriter

Prisnivå

Språk

Stad

Rubriker

  • Näringslivets roll i den gröna omställningen
  • Ett lönsamt näringsliv utan klimatpåverkan
  • The Business sector - A key driver for the Climate Transition

Presentation

Nina Ekelund är en av de mest anlitade och ansedda bland föreläsare, utbildare, moderatorer och inspiratörer inom klimat och miljö. Hon utför uppdrag på både svenska och engelska. De senaste åren har Nina varit med på listan över de 100 mäktigaste i Hållbarhetsverige. År 2010 grundade hon företagsnätverket Hagainitiativet som hon också är generalsekreterare för. Hagainitiativet driftas av Ninas företag Transformity som arbetar brett med hållbarhet och klimatomställning i synnerhet. Transformity är även en väletablerad aktör inom opinionsbildning för miljö och klimat i Sverige, Norden och EU. Ninas tidigare yrkeserfarenheter är hämtade från Miljöförvaltningen, Naturvårdsverket, Statsrådsberedningen och Stockholm Resilience Centre.

Klimatomställningen pågår för fullt och behöver växlas upp ytterligare. Den innehåller stora möjligheter för de företag som vågar och vill. Nina Ekelund hjälper både privata och offentliga aktörer som vill växla upp sitt klimatarbete och lägga det i linje med 1,5- gradersmålet. Här finns även stor erfarenhet från internationella projekt med fokus på exempelvis cirkulära affärsmodeller, näringslivets klimatomställning, exportens klimatnytta samt kompetensförsörjning för hållbar utveckling.

Nina Ekelund är också en ofta anlitad och uppskattad moderator. Exempel på program hon har modererat är:
– Minus 90% till 2040 – hur påverkas näringslivet av EU:s nya klimatmål?
– Co-benefits of Circular Economy in the Nordics – a great opportunity to gear up sustainable business models
– Vilka framgångar behöver vi se fram till 2030 – politiskt och hos företagen?

Boka Nina Ekelund för en inspirerande föreläsning om näringslivets roll i den gröna omställningen eller som moderator i sammanhang kring klimat, hållbarhet och miljö.

Axfood
Coca-Cola
Energiföretagen
Filippa K
Folksam
JM
Lantmännen
Löfbergs
Länsstyrelsen Jönköping
Nordiska ministerrådet
Preem
Stena Recycling
Svenska Institutet
Swedbank
VING

– Grundare av Transformity och 2050 Consulting
– Grundare och generalsekreterare för företagsnätverket Hagainitiativet
– Tidigare arbete hos Miljöförvaltningen, Naturvårdsverket, Statsrådsberedningen och Stockholm Resilience Centre
– Listad som en av de 100 mäktigaste i Hållbarhetsverige i flera år
– Ledamot i styrgruppen för KTH Environmental Humanities Lab