Boka en Sommarpratare som föreläsare

15 jun 2021

Så många härliga berättelser vi får höra i Sommar i P1! I hängmattan, på promenaden eller i köket. Eller varför inte i konferenslokalen? Jo många av sommarpratarna kan du också boka som föreläsare. I år är vi extra glada över att det här gänget är utvalda som sommarpratare 2021.

Hanna Wallensteen – Leg psykolog om normer och rasism. Hanna Wallensteen har föreläst om frågor som rör normer, rasism och likabehandling i mer än 20 år. Hon är legitimerad psykolog och har arbetat med människor i kris och svåra situationer inom skola, socialtjänst och psykiatri. Hanna är själv adopterad från Etiopien och talar också om att möta adopterade. I sina föreläsningar varvar hon teori och forskning med konkreta exempel och gestaltande för att öka både kunskap och känsla hos sina åhörare. Läs mer om sommarpratare Hanna Wallensteen här.

Claudia Olsson – Teknik och framtidsexpert. Framtidsanalytikern Claudia Olsson har unik kunskap om morgondagens teknik och hur den påverkar samhället. Claudia har utsetts till Young Global Leader av World Economic Forum, jobbat som rådgivare åt utrikesdepartementet, skrivit framtidsrapporter åt digitaliseringskommissionen, arbetat för FN i New York och fördjupat sig i robotik i Sydkorea. Claudia Olsson lär oss om digital transformation, globalisering, framtidstrender och ny teknik. Läs mer om sommarpratare Claudia Olsson här.

Kristina Keyyo Petrushina – Komiker och programledare. Keyyo har en av Sveriges största Youtube-kanaler med inriktning på komik. Hon är en stor humorist och imitatör med rötter i Ryssland och trots sin unga ålder har hon redan varit en aktiv video-bloggare i ett decennium. Keyyo har bla medverkat i Lets Dance, Bäst i Test och  som programledare för Talang på TV4 tillsammans med Per Lärnström. Läs mer om sommarpratare Keyyo här.

Anna Kinberg Batra – Ledarskapskonsult och fd partiledare. Ledarskap i förändring. År 2015 blev Anna Kinberg Batra Moderaternas första kvinnliga partiledare och ledde ett omfattande förändringsarbete för att partiet åter skulle vinna valet – och hon själv bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Men med ett år kvar till valet tvingades hon sluta under kuppartade former från de egna. Nu är Anna Kinberg Batra aktuell som föreläsare och med boken ”Inifrån”. Läs mer om sommarpratare Anna Kinberg Batra här.

Parisa Amiri – Journalist och programledare. Parisa Amiri är journalist och kulturexpert. I SVT har du sett henne som På Spåret-vinnare, programledare för kulturmagasinet Kobra och i den egna talkshowen Edit: Parisa Amiri. Hon hörs som kommentator i SVT:s Morgonstudion, P3:s PP3 och i sändningar kring Guldbaggen och Emmygalan – och numera också i podcasten ”Brita & Parisa” där hon pratar populärkultur med Brita Zackari. Läs mer om sommarpratare Parisa Amiri här.

Många fler av våra föreläsare har tidigare haft äran att dela sin berättelse i Sommar i P1. Här hittar du några av sommarpratarna som också är föreläsare.

Boka sommarpratare som föreläsare
Foto: Sveriges Radio

Vill du boka en sommarpratare som föreläsare är du välkommen att höra av dig till 031-780 32 35 eller via formuläret.