Föreläsare om mångfald, kulturmöten och integration

5 apr 2018

Perspektiv på mångfald

Mångfald – det ämne som just nu efterfrågas allra mest. Vad önskar er organisation? Humor, allvar, exempel från verkliga livet eller ren fakta? Här har vi samlat några av Sveriges hetaste föreläsare inom mångfaldsfrågor. Det handlar om inkludering, kulturkunskap och normkritik.

Nyfiken på dessa talare eller vill du ha fler förslag på föreläsare om mångfald, kulturmöten och integration? Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt att boka rätt talare för ert arrangemang.

Boka en föreläsning med Charlotte Signahl på tema mångfald, diskriminering och jämställdhet.Charlotte Signahl – Tar tag i de tuffa frågorna med humor
Får man skratta åt rasister? Rullstolsbunden eller buren? ”Annan” etnisk bakgrund – annan än vad? Charlotte Signahl räds inte de tuffa, obekväma frågorna. Med stor humor, faktakunskap och unika pedagogiska grepp avdramatiserar hon ämnen som mångfald, jämställdhet, mänskliga rättigheter, diskriminering, härskarteknik, stress och motivation.
Läs mer om Charlotte Signahl här

 

Boka en föreläsning med Azita Shariati om förändringsarbete, ledarskap, jämställdhet och mångfald.Azita Shariati – Prisbelönt chef inom mångfald
Sveriges bästa chef, Årets Superkommunikatör och Näringslivets mäktigaste kvinna. Azita är VD för Sodexo med 8 000 anställda och driver ett framgångsrikt mångfaldsarbete som har prisats i såväl Sverige som internationellt. Under Azita Shariatis ledning har företaget på fem år gått från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen. Boka en föreläsning om ledarskap, jämställdhet, mångfald och förändring!
Läs mer om Azita Shariati här

 

Boka en föreläsning med Jeanette Ohlsson om mångfald och kulturmöten i skola, förskola, vård och äldreomsorg

Jeanette Ohlsson– Religionshistoriker med kulturmöten som expertis
Jeanette Ohlsson Carlborg inspirerar till ökad insikt och medvetenhet i frågor som rör mångfaldsarbete, hederskultur och interkulturell kommunikation. Hon är religionshistoriker med islam och den arabiska kulturen som specialinriktning. Hon är en varm och engagerad föreläsare som bjuder på kulturkunskap, illustrerande exempel och verktyg att arbeta vidare med. Mycket populär inom vård och skola!
Läs mer om Jeanette Ohlsson här

 

Boka en föreläsning om hederskultur och hedersvåld med Sara Mohammad

Sara Mohammad – Hedersdoktor för arbete mot hederskultur
Sara Mohammad är kvinnan som lyft upp det hedersrelaterade våldet i ljuset och på den politiska agendan. Sara grundade riksföreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime och förekommer ofta i mediadebatten. Hon är utsedd till Svensk Hjälte, fått pris av FN och varit Sommarpratare i P1. Linköpings Universitet har även utsett henne till hedersdoktor.
Läs mer om Sara Mohammad här

 

Boka en föreläsning med Linda Törner om integration i praktiken, mångfald, inkludering och kulturmöten.

Linda Törner – Integration i praktiken
Hur skapar vi framtidstro för människor i utsatta områden? Linda Törner driver flera uppmärksammade integrationsprojekt där satsningar på skolan respektive kvinnor är nyckeln till att hjälpa nyanlända familjer in i samhället och ut på arbetsmarknaden. Aktuell som integrationsexpert i SVT:s Sveriges bästa arbetsförmedling. Linda föreläser om hur det är möjligt att med små och stora insatser i vardagen göra stor skillnad för andra människor.
Läs mer om Linda Törner här

 

Komikern Zinat Pirzadeh kan du boka för standup, konferencier eller föreläsning om mångfald, hedersvåld och integration.

Zinat Pirzadeh – Stand up med allvar
Ofta är det skillnaderna, men också likheterna, mellan Sverige och Iran som hamnar under luppen när komikern Zinat Pirzadeh ställer sig på en scen. Hennes stand up är upplyftande fri från påhopp på publiken och skämt ”under bältet”. Zinat brinner för mänskliga rättigheter och du kan även boka henne som föreläsare på teman som mångfald, integration och hedersvåld.
Läs mer om Zinat Pirzadeh här

 

Slå oss en signal på 031-780 32 35 så hjälper vi dig snabbt att boka en föreläsning med någon av talarna ovan, eller om du vill ha tips på fler föreläsare om mångfald, kulturmöten och integration.